Justitie

A fost desemnat cel de al treilea judecător în dosarul lui Sorin Strutinsky!

  • Ședința de judecată programată pentru azi nu va mai avea loc.
  • În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.

Azi, la Curtea de Apel Constanța ar fi trebuit să aibă loc un nou termen în dosarul în care afaceristul Sorin Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și patru luni de închisoare.


Ședința de judecată nu va mai avea loc azi, având în vedere imposibilitatea de participare a unuia dintre membrii completului de divergenţă. Pe cale de consecință, instanța a preschimbat termenul de judecată la data de 1 iulie.


Amintim că, la termenul trecut, judecătorii Adriana Ispas și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța, investiți cu soluționarea cauzei nu au ajuns la un numitor comun, context în care în complet a fost desemnat un al treilea magistrat.


Potrivit surselor noastre, cel de al treilea judecător este Georgiana Anghel – Tudor, magistrat al Curții de Apel Constanța din data de 1 martie 2019, fost magistrat al Curții de Apel București.


De precizat că divergența poate viza o soluție de achitare/condamnare, încadrare pedeapsă, confiscare ori modalitate de executare a pedepsei.


În actul de acuzare, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.

Anchetatorii au mai arătat că „în schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“.


În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.


Citește și

Judecător nou la Secţia Penală din Curtea de Apel Constanţa

Șase ani de proces Falimentul Tutun și Ziare, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, pe masa judecătorilor

Sorin Strutinsky, cu cerere de strămutare la Curtea de Apel

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii din Tulcea au stabilit primul termen în dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța

14 Sep 2020 1359

Sorin Strutinsky, dat în urmărire! Ce au decis judecătorii de la Tribunalul Constanța într-un dosar penal

29 Aug 2020 978

Mai mulți judecători de la Înalta Curte cer să iasă la pensie. Cine sunt și ce dosare au judecat de la Constanța

20 Aug 2020 1648

Dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța, a fost strămutat. Iată unde

30 Jul 2020 1476

Dat în urmărire după condamnarea de aproape 11 ani de închisoare Omul de afaceri Sorin Strutinsky, de negăsit. Ce a decis Tribunalul Constanța într-un alt dosar

27 Jul 2020 1339

Moștenitorii lui Mihai Cârciog în Conpress Holding. Cine împarte acțiunile cu omul de afaceri Sorin Strutinsky

23 Jul 2020 1680

Radu Mazăre, condamnat cu executare, într-un alt dosar, în primă instanță. S-a stabilit primul termen în apel

11 Jul 2020 2864

Ce a declarat ministrul Justiției despre Sorin Strutinsky, Avraham Morgernstern și alte persoane condamnate

10 Jul 2020 905

După condamnarea lui Sorin Strutinsky la zece ani de închisoare Radu Mazăre, așteptat azi la Constanța! Despre ce dosar este vorba

09 Jul 2020 1702

Cronica unei plecări controversate Afaceristul Sorin Strutinsky. De la arestare preventivă, la revocarea controlului judiciar și, în final, la condamnare definitivă

08 Jul 2020 7408

Radu Mazăre, nouă ani. Nicușor Constantinescu, zece ani. Sorin Strutinsky, „eminența cenușie a echipei“ a luat ieri zece ani și opt luni de închisoare (document)

07 Jul 2020 14163

Sorin Strutinsky, pe lista persoanelor urmărite național. Se cere emiterea unui mandat european de arestare

06 Jul 2020 904

UPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la zece ani și opt luni de închisoare cu executare

06 Jul 2020 5035

Pronunțarea în dosarul lui Sorin Strutinsky, amânată

03 Jul 2020 508

Sorin Strutinsky, cu cerere de strămutare la Curtea de Apel

22 Jun 2020 807