Justitie

A fugit cu pensiile oamenilor Poştaş constănţean, condamnat la muncă în folosul comunităţii


Răsturnare de situaţie în cazul poştaşului constănţean condamnat iniţial la doi ani de închisoare după ce ar fi furat pensiile oamenilor. După ce magistraţii Judecătoriei Constanţa au stabilit că este vinovat de acuzaţiile aduse de procurori şi l-au condamnat la doi ani şi două luni, cu executare, Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea sa la doi  ani şi două luni, dar cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. În plus, poştaşul a fost condamnat să execute muncă în folosul comunităţii.
 
Conform anchetatorilor, faptele de care este acuzat tânărul poştaş s-au produs în decembrie 2015, când acesta ar fi achitat cinci mandate de pensii, „înscriind pe cupoane date de legitimare nereale, semnând în locul destinatarilor de drept“. La Poştă, acesta a raportat pensiile ca fiind achitate.
 
Între timp, citat fiind în procesul penal în anul 2017, s-a stabilit că poştaşul nu mai locuia la adresa respectivă, ci că s-ar fi mutat în Franţa, potrivit declaraţiilor unui martor.
 

Curtea a schimbat sentinţa
 

Judecătoria Constanţa l-a condamnat iniţial la doi ani şi două luni de închisoare, urmând ca sentinţa să fie executată în regim de detenţie. La finalul săptămânii trecute, însă, Curtea de Apel Constanţa a schimbat sentinţa apelată şi a decis ca pedeapsa să fie suspendată sub supraveghere. „Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul (...) se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, se arată în minuta Curţii de Apel. Totodată, poştaşului i-a fost impus să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
În plus, acesta a fost condamnat ca, pe parcursul celor doi ani şi două luni cât durează termenul de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa, ori Direcţia Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa.
 
Decizia iniţială a Judecătoriei Constanţa privind obligarea acestuia la plata sumei de 11.074 de lei către Poştă a rămas neschimbată.
 
Citeşte şi:
 
Un poştaş din Constanţa a plecat în Franţa după ce a lăsat fără bani mai mulţi pensionari! A fost condamnat (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un poştaş din Constanţa a plecat în Franţa după ce a lăsat fără bani mai mulţi pensionari! A fost condamnat (document)

18 Dec 2019 409

UPDATE Nu ai cal şi căruţă, nu poţi să lucrezi ca agent poştal la ţară! Cerinţe incredibile de angajare pentru Poşta din 2 Mai şi Vama Veche!

26 Oct 2016 6383

Astăzi este ziua mondială a poștei

09 Oct 2015 1214

Campioana europeană Eliza Samara joacă mâine în Franţa, în Liga Campionilor

08 Oct 2015 825

La Vaslui Unui poștaș i-a fost furată geanta de muncă, în timp ce dormea

25 Jul 2015 972

Banc Ce l-a pus pe gânduri

15 Sep 2014 997

Litoral Tv Postaşul sună pentru carduri

05 Sep 2014 1117

Medicii de familie au făcut o petiţie online. Află de ce

12 Aug 2013 1406

Vărul fostului jucător al Farului Marius Axinciuc Echipa de fotbal din Ciobanu este antrenată de poştaşul comunei

24 Apr 2013 2844

A încercat să fure de la poştaş

25 Feb 2013 981

Poştaş constănţean, tâlhărit pe stradă

25 Feb 2013 887

Constanta Cadavru descoperit de postas

24 Feb 2010 693