Anunț de ultim moment în cazul celui care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București

  • Inculpatul este recidivist și a fost cercetat pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de complicitate la înşelăciune în formă continuată (două acte materiale).
  • Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 

Final de anchetă în cazul bărbatului care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București!
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a individului, pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de complicitate la înşelăciune în formă continuată (două acte materiale).
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:
 
În data de 02.11.2022, în jurul orei 00.30, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A., rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată domiciliază, ocazie cu care aceasta, fiind indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincionase, respectiv că fiului acesteia îi este necesară o intervenție chirurgicală, i-a remis suma de 8000 lei și un lanț cu pandantiv în formă de cruce, două inele și o verighetă, toate din metal de culoare aurie, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 10000 lei.
 

De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 03.00, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A. rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată C. I. domiciliază, ocazie cu care acesta i-a remis suma de 71800 lei, reprezentând costul intervenției chirurgicale, dar și transportul cu elicopterul SMURD din mun. Constanța în mun. București, cauzând un prejudiciu de 71800 lei.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Vaccinări false, la Constanța!
„Pacienți“ și o asistentă medicală, condamnați

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident pe autostrada București - Constanța. Trafic blocat. Un elicopter SMURD preia victimele

02 Jan 2023 2081

Arest prelungit în cazul celui care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București

26 Dec 2022 8328

UPDATE Salvamontiștii intervin pentru salvarea unui bărbat accidentat în zona Vârfului Moldoveanu

18 Dec 2022 653

Decizie definitivă în cazul bărbatului care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București

08 Nov 2022 644

Judecătorii l-au arestat pe individul care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București

04 Nov 2022 3617

UPDATE Patru persoane implicate într-un accident rutier în județul Călărași. Intervine un elicopter SMURD. Printre victime, doi copii

09 Oct 2022 1632

IGPR InfotraficJudețul Iași - Trafic oprit

26 Sep 2022 414

UPDATE Persoană electrocutată în zona Haltei Poarta Albă din județul Constanța. Victima a decedat (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Sep 2022 7926

UPDATE. Intervine elicopterul SMURD O mașină s-a răsturnat la ieșire din Nazarcea spre Poarta Albă. O persoană rănită grav. Primele informații! (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Sep 2022 5346

IGPR Infotrafic Trafic restricționat pe DN 17

25 Aug 2022 478

Nicolae Ciucă, după accidentul rutier grav din Bulgaria "Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla"

06 Aug 2022 1007

Doi militari au leșinat în timpul evenimentului din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Intervine elicopterul SMURD (VIDEO)

30 Jul 2022 3197

IGPR Infotrafic Restricții de trafic

28 Jul 2022 670

O persoană a fost preluată de elicopterul SMURD în urma unui accident rutier în Amzacea. Primele informații!

15 Jul 2022 3216

Un copil de 14 ani care mergea pe bicicletă și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o mașină

15 Jun 2022 2255