Justitie

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, citat în dosarul preotului şantajat cu imagini porno

La Judecătoria Constanţa a avut loc, ieri, un nou termen în dosarul în care doi tineri (unul, absolvent al Facultăţii de Teologie, iar celălalt, fost membru al Coralei „Armonia“) sunt acuzaţi că ar fi şantajat un preot din Arhiepiscopia Tomisului. Instanţa a continuat cu audierea a trei martori din lucrări şi a stabilit noul termen de judecată pentru data de 10 octombrie, când va fi citat ca martor şi Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie.
 
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul Irinel Marius Mocanu, din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, „la data de 30.03.2012, persoana vătămată (n.r. preot din Arhiepiscopia Tomisului) a sesizat organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Investigaţii Criminale cu privire la faptul că persoane necunoscute au ameninţat-o cu divulgarea unor imagini compromiţătoare, solicitându-i-se ca, în schimbul nepublicării acestor imagini, să le remită suma de 15.000 de euro“.
 
Tot în actul de sesizare a instanţei se mai arată că, „la începutul lunii martie 2012, la solicitarea unei persoane de sex feminin, care s-a recomandat (…), persoana vătămată (n.r. preot din Arhiepiscopia Tomisului) s-a deplasat la adresa situată în municipiul Constanţa, strada (…), unde a procedat la efectuarea unui serviciu religios constând în sfinţirea locuinţei. După aproximativ 3-4 zile, la solicitarea numitei (…), persoana vătămată s-a deplasat din nou la adresa menţionată anterior, unde, după ce au consumat băuturi alcoolice, au întreţinut relaţii sexuale. Ulterior, în data de 29.03.2012, persoana vătămată (…) s-a deplasat la adresa numitei (…), unde i-a întâlnit pe inculpaţii (…), care, după ce i-au prezentat un fragment dintr-o filmare în care persoana vătămată apărea într-o ipostază intimă cu numita (…), i-au solicitat acesteia ca, în schimbul nepublicării respectivelor imagini compromiţătoare, să le remită suma de 15.000 de euro, în vederea păstrării secretului“.
 
Mai departe, femeia i-ar fi spus preotului că soţul său este plecat în voiaj.
 
„După ce au purtat o serie de discuţii legate de viaţa personală, la un moment dat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al avansurilor făcute persoanei vătămate, (…) a fost condus de gazda sa în dormitorul locuinţei, unde s-au consumat relaţii sexuale între cei doi“, se mai arată în rechizitoriul dosarului.
 
De menţionat că, odată cu trimiterea în judecată a celor doi bărbaţi, procurorul Irinel Marius Mocanu a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în vederea identificării femeii.
 
Facem precizarea că am încercat să aflăm dacă la sediul Arhiepiscopiei Tomisului a ajuns până la acest moment vreo citaţie pe numele lui ÎPS Teodosie, în acest sens contactându-i pe reprezentanţii instituţiei, care ne-au transmis că se vor interesa şi ne vor comunica un răspuns în cel mai scurt timp.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Slujbă în memoria celor care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța

23 Jan 2019 189

Sute de luptători anticomuniști pomeniți la Catedrala arhiepiscopală de către IPS Teodosie

18 Jan 2019 254

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare în Arhiepiscopia Tomisului

14 Jan 2019 335

Sărbătoare în Arhiepiscopia Tomisului

11 Jan 2019 609

Boboteaza pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mii de oameni, surprize pe traseu, cruce scoasă din mare de un musulman (galerie foto)

07 Jan 2019 770

Una din crucile aruncate în apele Mării Negre de ÎPS Teodosie, recuperată de un musulman (galerie foto)

06 Jan 2019 8237

Imagini surprinzătoare la Constanţa Mijloc de transport neconvențional, folosit de IPS Teodosie la procesiunea de Bobotează (galerie foto)

06 Jan 2019 1585

Cum va decurge ceremonialul zilei de Bobotează pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mesajul Înaltpreasfinţitului Teodosie (galerie foto)

05 Jan 2019 1273

IPS Teodosie anunță ultimele detalii înainte de sărbătoarea de Bobotează (galerie foto)

04 Jan 2019 532

Programul sfintelor slujbe, în Constanța. Unde va sluji Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie

25 Dec 2018 446

Pastorala IPS Teodosie la Praznicul Nașterii Domnului 2018 „Vă îndemn să lucrați permanent la săvârșirea faptelor bune față de semeni”

25 Dec 2018 736

Arhiepiscopul Tomisului, mesaj de Crăciun pentru dobrogeni „Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii, a împăcării, a iertării“

21 Dec 2018 799

Mesaj de Crăciun, transmis constănțenilor de Ierarhul Tomisului, IPS Teodosie. „Ziua Nașterii Domnului este o înnoire“ (galerie foto+video)

20 Dec 2018 503

IPS Teodosie va sluji, astăzi, la Medgidia. La ce oră şi unde

16 Dec 2018 1097

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae în Arhiepiscopia Tomisului

03 Dec 2018 416