Asociația Culturală Georgiana Rusu, în proces cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local! Decizia Tribunalului (MINUTA)

Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Decizia de azi, 16 octombrie 2023, a fost luată de completul CA8 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
  • Hotărârea poate fi atacată în recurs, în termen de cinci zile de la comunicarea deciziei motivate.
Tribunalul Constanța a respins în urmă cu scurt timp solicitarea formulată de Asociația Culturală Georgiana Rusu privind suspendarea HCL Constanța 152/2023, care vizează aprobarea regimului acordării de finanțări nerambursabile din bugetul local al municipiului.
 
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal au respins ca neîntemeiată cererea de suspendare a HCL, respectiv „metodologia generală privind finanţările nerambursabile acordate din bugetul local al mun. Constanţa (anexa 2) şi ghidul solicitantului privind finanţările nerambursabile acordate din bugetul local al mun. Constanţa – domeniul cultură (anexa 3)“.
 
Decizia de azi, 16 octombrie 2023, a fost luată de completul CA8 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
Iată minuta hotărârii de azi în dosarul 5161/118/2023:
 
„Respinge cererea de suspendare a executării HCL mun. Constanţa 152/27.04.2023 respectiv metodologia generală privind finanţările nerambursabile acordate din bugetul local al mun. Constanţa ( anexa 2 ) şi ghidul solicitantului privind finanţările nerambursabile acordate din bugetul local al mun. Constanţa – domeniul cultură ( anexa 3 ), formulată de reclamanta Asociaţia Culturală Georgiana Rusu ( ACGR )în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa, ca neîntemeiată. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal“.
 
Hotărârea instanței poate fi atacată în recurs, în termen de cinci zile de la comunicarea deciziei motivate, urmând ca recursul să fie analizat de Curtea de Apel.
 
Pe fondul cauzei, în care se analizează cererea de anulare a HCL contestat, instanța a stabilit termen pe data de 13 decembrie 2023, de la ora 9.00.
 
După cum arătam în edițiile anterioare, HCL Constanța 152/2023 vizează aprobarea regimului acordării de finanțări nerambursabile din bugetul local al municipiului.
 

Prn HCL respectivă, se arată că „Primăria Municipiului Constanța face cunoscut Programul anual al finanțărilor nerambursabile de la bugetul propriu pentru activități nonprofit pentru toate domeniile cultură/sport/tineret/social pentru anul 2023 în condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, în sumă de 2.700.000 de lei“.
 
„Sumele defalcate pe domenii de interes, propuse a fi finanțate sunt următoarele: Domeniul cultural – 1.500.000 de lei, Domeniul tineret – 500.000 de lei, Domeniul sportiv – 500.000 de lei, Domeniul social – 200.000 de lei“.

 
De asemenea, HCL contestată cuprinde și metodologia și procedurile ce urmează a fi parcurse pentru a se acorda finanțarea nerambursabilă.
 
În anii anteriori, Asociația Culturală Georgiana Rusu a obținut finanțare de la Primăria Constanța pentru implementarea proiectului Sunset Sea-mphony, pe faleza Cazinoului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Care sunt asociațiile care vor beneficia anul acesta de fonduri nerambursabile pentru evenimente culturale, la Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

HCL Constanța privind finanțările nerambursabile, în atenția Tribunalului! Când se așteaptă răspunsul judecătorilor

11 Oct 2023 757

Știri Constanța HCL Constanța privind finanțările nerambursabile, atacată la Tribunal (DOCUMENT)

26 Jul 2023 1130

Constanța. „Sunset Sea-mphony” Concert al orchestrei Bigg Dimm a’Band a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, pe faleza Cazinoului (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Aug 2022 2498