Știri Constanța HCL Constanța privind finanțările nerambursabile, atacată la Tribunal (DOCUMENT)

  • Asociația Culturală Georgiana Rusu a obținut, în anii anteriori, finanțare de la Primăria Constanța pentru implementarea proiectului Sunset Sea-mphony, pe faleza Cazinoului.
  • Dosarul are numărul unic 5161/118/2023 și are ca obiect anulare act administrativ HCL nr. 152 din 27 aprilie 2023.
  • În Secțiunea Document poate fi consultată HCL Constanța contestată în proces.
Asociația Culturală Georgiana Rusu a atacat la Tribunal HCL Constanța privind aprobarea regimului acordării de finanțări nerambursabile din bugetul local al municipiului!
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, pârâți în cauză fiind Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța.
 
Dosarul are numărul unic 5161/118/2023 și are ca obiect anulare act administrativ HCL nr. 152 din 27 aprilie 2023.
 
În anii anteriori, Asociația Culturală Georgiana Rusu a obținut finanțare de la Primăria Constanța pentru implementarea proiectului Sunset Sea-mphony, pe faleza Cazinoului.
 
Potrivit datelor oficiale, HCL Constanța 152/2023 vizează aprobarea regimului acordării de finanțări nerambursabile din bugetul local al municipiului.
 
Prn HCL respectivă, se arată că „Primăria Municipiului Constanța face cunoscut Programul anual al finanțărilor nerambursabile de la bugetul propriu pentru activități nonprofit pentru toate domeniile cultură/sport/tineret/social pentru anul 2023 în condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, în sumă de 2.700.000 de lei“.
 
„Sumele defalcate pe domenii de interes, propuse a fi finanțate sunt următoarele: Domeniul cultural – 1.500.000 de lei, Domeniul tineret – 500.000 de lei, Domeniul sportiv – 500.000 de lei, Domeniul social – 200.000 de lei“.
 
În plus, HCL contestată cuprinde și metodologia și procedurile ce urmează a fi parcurse pentru a se acorda finanțarea nerambursabilă.
 

În proces, nu a fost încă stabilită data primei înfățișări în cauză.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului la finalul judecării cazului, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel, în recurs.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Care sunt asociațiile care vor beneficia anul acesta de fonduri nerambursabile pentru evenimente culturale, la Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Culturală Georgiana Rusu, în proces cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local! Decizia Tribunalului (MINUTA)

16 Oct 2023 849

HCL Constanța privind finanțările nerambursabile, în atenția Tribunalului! Când se așteaptă răspunsul judecătorilor

11 Oct 2023 757

Constanța. „Sunset Sea-mphony” Concert al orchestrei Bigg Dimm a’Band a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, pe faleza Cazinoului (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Aug 2022 2498