Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Azi, la Tribunalul Constanța a avut loc primul termen în dosarul crimei din Mangalia, din august 2023!
 
Atunci, spun procurorii, o tânără ar fi fost ucisă şi băgată într-un geamantan.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, principala suspectă - Loredana Atănăsoaie - cercetată în stare de arest preventiv - a fost trimisă în judecată de procurori, fiind acuzată de omor, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic.
 
La termenul de azi, Tribunalul Constanța a respins cererea de schimbare a încadrării juridice, însă a rămas în pronunțare asupra cererii inculpatei privind recunoașterea faptelor imputate de procurori.
 
Cu privire la acest aspect, avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, apărătorul familiei îndoliate, a declarat că ar fi trebuit să fie schimbată încadrarea juridică a faptei.  
 

„Cazul de revoltător de la Mangalia - acolo unde știm foarte bine că o fată a fost omorâtă într-o cameră de hotel apoi transportată cu taxiul și aruncată sub o bancă, într-un parc de pe malul mării, ridică mari probleme de legalitate, din punctul nostru de vedere și bineînțeles că vom fi obligați să formulăm o cale de atac a apelului, în condițiile în care la termenul de judecată de astăzi instanța de judecată a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei în fapta de omor simplu în fapta de omor calificat“, conform avocatului.

 

„Noi susținem, de fapt, că atâta vreme cât fata a fost omorâtă de către colega ei de cameră iar prima preocupare a inculpatei, respectiv a prezumtivei criminale, a fost aceea de a se duce și de a retrage bani de pe card, pe de o parte că înseamnă omor în interes material ceea ce îl califică, pe de altă parte din declarațiile date de către inculpată, de către fata acuzată de acest omor, a reieșit foarte clar că victima s-a zbătut zeci de minute până când și-a dat sfârșitul acolo, în camera de hotel, lucru care bineînțeles ar fi însemnat zona de cruzimea umorului care din nou l-ar fi calificat și bineînțeles că ar fi trebuit să fie schimbată încadrarea juridică a faptei“, a mai spus avocatul Adrian Cuculis.


Declarația integrală a avocatului poate fi urmărită în video de mai jos.  
 
Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța!
Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Crimă într-un hotel din Mangalia! Cazul a ajuns azi la Curtea de Apel Constanța

30 Apr 2024 650

Crimă într-un hotel din Mangalia! Loredana, tânăra suspectată că și-ar fi ucis prietena este nemulțumită de prima condamnare

18 Apr 2024 646

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 671

„Sânge rece“ Crimă într-un hotel din Mangalia! Judecătorii motivează sentința în cazul tinerei băgată în geamantan și apoi abandonată în parc

11 Apr 2024 763

Justiție Constanța Crimă la Mangalia! Prima condamnare - 15 ani şi 3 luni

10 Apr 2024 942

Crimă în Mangalia! Tânără ucisă şi băgată într-un geamantan. Azi, pronunțarea la Tribunalul Constanța

10 Apr 2024 780

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 1123

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1349

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1888

Crimă într-un hotel din Mangalia! Procesul începe la finele lunii

10 Mar 2024 837

Crimă într-un hotel din Mangalia! Începe procesul!

03 Feb 2024 1491

Crimă într-un hotel din Mangalia! Tribunalul Constanța a stabilit primul termen. Ședința va fi secretă

07 Dec 2023 1655

Ședință secretă la Tribunalul Constanța după crima dintr-un hotel din Mangalia!

19 Nov 2023 2200

Oficial! Crimă într-un hotel din Mangalia! Loredana a fost trimisă în judecată

09 Nov 2023 1435

Crimă într-un hotel din Mangalia! Procurorii se pregătesc să închidă ancheta

03 Nov 2023 1442