Avocatul Adrian Cuculis, după termenul de la Judecătoria Mangalia „Dacă făceam ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine!“ (FOTO+VIDEO)

 
 
  • La ieșirea din sala de judecată, avocatul Adrian Cuculis, unul dintre avocații victimelor accidentului mortal a vorbit despre ceeea ce s-a întâmplat în sala de judecată, afirmând că „astăzi s-a inversat procedura, cumva printr-o modalitate neînțelesă de către mine“ și că „dacă făceam cu toții o ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine“.
  • Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana-Ancuța Popoviciu vineri, 23 februarie 2024, după ce la termenul trecut în dosarul accidentului de la 2 Mai judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată, Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților.
 
Joi, 14 martie 2024, la Judecătoria Mangalia a avut loc al doilea termen de judecată în dosarul în care Pascu Matei Vlad, din București, a fost deferit justiției pentru accidentul de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei!
 
Dosarul se află în atenția completului de judecată prezidat de Ioana-Ancuța Popoviciu, magistrat în cadrul Judecătoriei Mangalia.  
 
Și asta deși rudele îndoliate au formulat o cerere de recuzare, solicitarea fiind respinsă.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, instanța a amânat cauza la data de 04 aprilie 2024, ora 10:00, pentru a da posibilitatea părţilor de a depune la dosar înscrisuri cu privire la cererea de schimbare a încadrării juridice.
 
Vlad Pascu a participat la judecată prin videoconferință.
 
Acesta a recunoscut în fața instanței faptele imputate de procurori, astfel că va beneficia de reducerea pedepsei.
 


Avocații

 
La termenul de joi, Vlad Pascu a fost aparat de patru avocați: Alin Trandafirescu, Jean Andrei și Adrian Bendeac, din Baroul București, și un avocat din oficiu din Baroul Constanța.




 
La ieșirea din sala de judecată, avocatul Adrian Cuculis, unul dintre avocații victimelor accidentului mortal a vorbit despre ceeea ce s-a întâmplat în sala de judecată, afirmând că „astăzi s-a inversat procedura, cumva printr-o modalitate neînțelesă de către mine“.
 

„Dacă făceam cu toții o ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine. Problema e în felul următor: cred că nu s-a înțeles nicio clipă că vorbim despre o cerere care a fost depusă încă de la început la Parchet și nu s-a dezbătut nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, adică simplificată, adică să obțină practic și o reducere a pedepsei de 1/3 înainte să dezbată cererea de schimbarea a încadrării juridice nu este o chestiune de normalitate. Cred că toată lumea înțelege că nu e 1 3 2, ci 1 2 3. În momentul de față inclusiv doamna avocat, colega noastră a familiei Olariu a cerut exact același lucru, care s-a amânat deși s-a pronunțat pe procedura abreviată“.
 
„Dacă la termenul viitor se va schimba procedura în omor calificat așa cum am cerut, acea procedură abreviată nu mai poate fi aplicată pentru că acolo unde ai închisoarea pe viață cum este omorul calificat nu poți să judeci în procedura abreviată. Mai mult decât atât, ne aducem aminte ce s-a întâmplat la termenul trecut. Noi am depus o cerere de recuzare la termenul acesta care a fost respinsă, deci doamna judecător va rămâne definitiv, să spunem așa, în acest proces până când se va pronunța, indiferent ce soluție se va pronunța. De recuzare s-a ocupat alt complet din aceeași instanța de judecată“.
 
„Astăzi am atras atenția, sunt consemnările mele în încheierea de ședință și în caietul grefierului pe ce este încadrată fapta acum, adică ucidere din culpă pentru 2 persoane și vătămare corporală, poate Pascu să meargă pe procedura simplificată. Astăzi s-a inversat procedura, cumva printr-o modalitate neînțelesă de către mine și sunt convins că nici de către colegii mei. S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“.
 
„Ca să clarificăm ce s-a întâmplat la termenul de astăzi: cererea de recuzare a fost respinsă, doamna judecător rămâne definitivă pe dosarul acesta până când se va pronunța pe fond aici la Judecătoria Mangalia, iar la termenul viitor toate părțile vor pune concluzii pe cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei la omor calificat și cu tentativă la omor calificat“, a mai precizat avocatul Cuculis.

 
Acuzații
 
Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 
„În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche. Menţionăm că inculpatul P.M.V. a fost cercetat în stare de arest preventiv, iar, prin rechizitoriu, s-a solicitat menţinerea măsurii preventive dispusă în cauză. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată în comunicatul procurorilor. 
 
Autosesizarea Inspecției Judiciare
 
Reamintim că, Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana-Ancuța Popoviciu vineri, 23 februarie 2024, după ce la termenul trecut în dosarul accidentului de la 2 Mai judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată, Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților.
 
Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligația de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor și ședințelor de judecată, comportamentului judecătorului în ședințele de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din data de 22.02.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
UPDATE Un nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul 2 Mai. Vlad Pascu și-a recunoscut faptele (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
LIVE VIDEO
Părinții tinerilor uciși în tragedia de la 2 Mai, județul Constanța, au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO+VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 1337

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 834

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 480

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 567

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 375

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 659

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1389

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1208

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 590

UPDATE CSM judecă azi propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Mangalia

17 Apr 2024 743

VIDEO „Cazul 2 Mai ar putea fi reluat de la 0“ Avocatul Adrian Cuculis, declarații după anunțul Inspecției Judiciare privind-o pe judecătoarea Popoviciu, de la Mangalia

16 Apr 2024 1270

Tragedia de la 2 Mai Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

16 Apr 2024 1030

„Regret tragedia provocată!“ Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

16 Apr 2024 765

UPDATE Demonstrație în memoria victimelor accidentului de la 2 Mai, la Judecătoria Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 957

LIVE Text Vlad Matei Pascu, la Tribunalul Constanța. Instanța a rămas în pronunțare (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 1175