Avocatul Cuculis – „Ar mai exista o singură variantă prin care judecătoarea să nu participe în cazul în 2 Mai“ (VIDEO)



Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru Judecători în materie disciplinară, a respins miercuri, 24 aprilie 2024, solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a magistratului Ioana Ancuța Popoviciu, judecătorul cazului de la 2 Mai!
 
În acest context, avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, unul dintre apărătorii rudelor îndoliate, a declarat:
 

„În momentul de față, așteptăm ca în mod cât se poate de realist, pe data de 9 mai, imediat după Sfintele Sărbători de Paște, să ne judecăm pe fondul cauzei.
 
Clar că va fi o zi extrem de lungă și încordată pentru că sunt de audiat mai mulți martori, vreo 15 la număr, atât cei propuși de către noi dar și de către familia Olariu. Să nu uităm, bineînțeles, și părțile civile care vor fi audiate aproximativ în totalitate.
 
Să spunem că ar mai exista o singură variantă, bineînțeles, prin care judecătoarea să nu participe la această judecată în cazul în 2 Mai, respectiv în condițiile în care a ar intra într-un concediu medical, bineînțeles. Dar asta, în cele din urmă, nu ar duce decât la o amânare a judecării cauzei.
 
Nemulțumirile sunt multiple din partea familiei! Acum rămâne de văzut pe data de 9 mai cum se vor desfășura audierile. Cel mai probabil data de 9 mai este data finală la care dosarul supranumit 2 mai va ajunge la un final, cel puțin pe fondul cauzei până când va pronunța o decizie pe fond. Ulterior, bineînțeles, părțile vor putea ataca mai departe urmând ca dosarul să fie mutat în Constanța“.

 
Motivare CSM
Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)


Declarațiile complete pot fi urmărite în video de mai jos:

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cu 2 MAI puțini“ – pelerinaj din Vama Veche spre locul tragediei de la 2 Mai! „Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate“

27 Apr 2024 770

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 2786

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 921

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, vrea să plece de la Mangalia! Iată unde își cere transferul

24 Apr 2024 20961

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 529

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 609

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1495

Avocatul Adrian Cuculis, declarații după decizia Inspecției Judiciare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia (VIDEO)

17 Apr 2024 659

UPDATE CSM judecă azi propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Mangalia

17 Apr 2024 786

VIDEO „Cazul 2 Mai ar putea fi reluat de la 0“ Avocatul Adrian Cuculis, declarații după anunțul Inspecției Judiciare privind-o pe judecătoarea Popoviciu, de la Mangalia

16 Apr 2024 1320

Tragedia de la 2 Mai Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

16 Apr 2024 1079

Tribunalul Constanța decide marți libertatea lui Vlad Matei Pascu, din București, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai!

15 Apr 2024 924

Judecătoria Mangalia decide mâine libertatea lui Vlad Pascu, acuzat de tragedia de la 2 Mai!

08 Apr 2024 804

Dosarul lui Pascu Matei Vlad rămâne la Mangalia! Cererea de strămutare, respinsă

03 Apr 2024 699

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 910