Avocatul Adrian Cuculis, declarații după decizia Inspecției Judiciare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia (VIDEO)

 
 
  • „Vom solicita, în mod evident, instanței de judecată, să dispună amânarea cauzei până la un moment ulterior, după data de 24 aprilie, tocmai pentru a nu fi reluat întreaga procedură“, spune, printre altele, avocatul Adrian Cuculis.   
 
Secţia pentru Judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a fixat un nou termen - pentru data de 24 aprilie 2024 - în dosarul privind sesizarea Inspecției Judiciare în referire la propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.
 
Ioana Ancuța Popoviciu judecă dosarul accidentului de la 2 Mai.
 
Fondul dosarului tragediei de la 2 Mai se află la Judecătoria Mangalia, noul termen fiind stabilit pentru mâine, 18 aprilie 2024, ora 10.00.
 
În acest context, avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, unul dintre apărătorii rudelor îndoliate, a declarat că ședința de judecată programată pentru joi, 18 aprilie 2024, ar putea fi amânată.
 
„Vom solicita în mod evident instanței de judecată amânarea cauzei până la un moment ulterior, după data de 24 aprilie“
 

„În mod evident că la termenul de mâine, atunci când ar fi trebuit să avem deja o soluție cu privire la solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare din funcția de judecător a magistratului care a anchetează, sau care cercetează, mai bine spus, cazul 2 Mai, în schimb lucrurile se vor schimba puțin pentru că neavând această soluție și termenul pentru pronunțarea pe cererea Inspecției Judiciare fiind unul extrem de îndepărtat, iar mâine sunt toate șansele ca dosarul să rămână în pronunțare, vom solicita, în mod evident, instanței de judecată, să dispună amânarea cauzei până la un moment ulterior, după data de 24 aprilie, tocmai pentru a nu fi reluat întreaga procedură.
 
Lucrurile stau destul de simplu din punct de vedere al practicii și a chestiunii tehnice cu privire la acest dosar, în sensul în care judecătoarea Popoviciu va rămâne în pronunțare pe data 18 aprilie, cele mai mari șanse (probabil 99%) nu va putea să pronunțe o hotărâre până pe data de 24 aprilie. Doar în ipoteza în care pe data de 24 aprilie va fi admisă această cerere, a Inspecției Judiciare, practic judecătoarea din cazul 2 mai nu va putea să pronunțe o hotărâre în acest sens, fiind necesară reluarea întregii proceduri, repunerea cauzei pe rol și reluarea întregii proceduri, exact la fel cum ar fi fost dacă astăzi ar fi pronunțat în sensul suspendării ei din magistratură.
 
Sigur că trebuie să avem în vedere și cealaltă variantă prin care pe data de 24.04 va fi respinsă această solicitare de suspendare iar pasul următor bineînțeles că ar fi acela de pronunțare a hotărării în limitele pe care le va aprecia judecătorul respectiv care în momentul de față bineînțeles așteaptă o hotărâre din CSM“, a mai spus avocatul avocatul Adrian Cuculis.

 

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
UPDATE
CSM judecă azi propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Mangalia

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 714

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1270

Avocatul Adrian Cuculis, după termenul de la Judecătoria Mangalia „Dacă făceam ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine!“ (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 2231

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1793

Anunț de ultimă oră în dosarul în care Vlad Matei Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai. Ce documente au depus avocații suspectului la judecătoria Mangalia (VIDEO)

22 Feb 2024 2266

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 10118

Știri Constanța Avocatul Cuculis- „Incendiul de la Spitalul de boli infectioase din Constanța a fost elucidat de către Insemex, iar vinovatul principal este spitalul“

07 Nov 2023 1319

Avocat TulceaCUCULIS Adrian-Calin

15 Aug 2023 530