Știri Constanța Avocatul Cuculis- „Incendiul de la Spitalul de boli infectioase din Constanța a fost elucidat de către Insemex, iar vinovatul principal este spitalul“

  
Au trecut doi ani de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, care a fost exact ca un vârf de iceberg care lovește în sistemul sanitar fragil, în plină pandemie de COVID-19.

Nu a fost și nu este singurul spital care a fost afectat de un incendiu, iar tragedia de la Constanța a fost cu atât mai mare că s-a petrecut fulgerător, într-o instituție în care nu au fost făcute investiții majore înainte de eveniment, vorbind aici de instalațiile electrice care ar fi necesitat o aducere la zi a lor sau de orice investiție ce ține de siguranța pacienților.

Avocatul Cuculis a precizat că incendiul de la Spitalul de boli infecțioase din Constanța a fost elucidat de către INSEMEX, iar vinovatul principal ar fi spitalul, după spusele lui Cuculis. 

Contatctate de cotidianul ZIUA de Constanța, dr. Claudia Cambrea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a declarat că nu deține nici o informație cu privire la cele menționate de mai sus (declarația avocatului Cuculis). 

Dr. Stela Halichidis, fost manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost și ea contactată de cotidianul nostru, oferind același răspuns, că nu deține o informare despre speța de mai sus. 

Incendiul de la Spitalul de boli infectioase din Constanța a fost elucidat de către INSEMEX iar vinovatul principal este spitalul. 

Lipsa aerisirii spațiilor din saloane cât și lipsa unor senzori care să avertizeze despre concentrațiile de oxigen plus o topire efectivă a lămpii de iluminat din tavan.

Aș adăuga aici si o lipsă a personalului care ar fi trebuit să vegheze monitoarele din terapie intensiva și să observe cum efectiv pacientul lua foc în pat.

Imaginile surprinse de catre camerele de supraveghere releva momentele premergatoare incendiului si arata cum bucati incinse si aprinse cad peste pacientul intubat, a precizat avocatul Cuculis. 

În spital se aflau 113 persoane, iar la Terapie Intensivă erau zece pacienți. Șapte persoane și-au pierdut viața în urma acestei tragedii, iar celelalte trei persoane ce erau internate în Secția de Terapie Intensivă au murit în zilele următoare. Cele șapte persoane decedate în urma incendiului din Constanța sunt Iliana Satcâu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Georgeta Alupoaie (decedată la Spitalul Militar), Maria Cristescu (decedată la Spitalul Județean), Paraschiva Datcu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Negisar Bevlit (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Angela Paladi (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase) și Maria Stoica (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase).


Doi ani de la tragedia de la 1 octombrie 2021. Pacienții se aflau în saloanele ATI, pentru a se salva de Covid-19, iar corpul lor fragil a suferit arsuri sau s-a intoxicat de fum. Imaginile care au apărut în presă la două luni după incendiu sunt încă adânc întipărite. O structură veche de aproape un secol, afectată de un incendiu puternic au format un crunt sfârșit pentru cei internați.
 

La o lună și jumătate de la cumplitul incendiu din 1 octombrie, Primăria Constanța a emis un document de urbanism pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, document care este valabil 24 de luni. Se are în vedere consolidarea, modificarea și reabilitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Primarul Constanței, Vergil Chițac a anunțat, la începutul lui noiembrie 2021, că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va intra în proces de reabilitare. Proiectul are o valoare totală de 25.051.754,69 lei, din care  valoare eligibilă 16.881.120,81 lei.



Citește și:

UPDATE. Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șapte persoane, decedate

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avocatul Cuculis – „Ar mai exista o singură variantă prin care judecătoarea să nu participe în cazul în 2 Mai“ (VIDEO)

25 Apr 2024 559

Avocatul Adrian Cuculis, declarații după decizia Inspecției Judiciare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia (VIDEO)

17 Apr 2024 630

VIDEO „Cazul 2 Mai ar putea fi reluat de la 0“ Avocatul Adrian Cuculis, declarații după anunțul Inspecției Judiciare privind-o pe judecătoarea Popoviciu, de la Mangalia

16 Apr 2024 1270

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 692

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1254

VIDEO Procurorii din Mangalia cer strămutarea dosarului privind tragedia de la 2 Mai! Ce spune avocatul Adrian Cuculis

22 Mar 2024 1111

Avocatul Adrian Cuculis, după termenul de la Judecătoria Mangalia „Dacă făceam ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine!“ (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 2206

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

14 Mar 2024 1301

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1772

Anunț de ultimă oră în dosarul în care Vlad Matei Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai. Ce documente au depus avocații suspectului la judecătoria Mangalia (VIDEO)

22 Feb 2024 2251

Mangalia Avocatul Adrian Cuculis despre amânarea cu câteva ore a procesului în care Vlad Matei Pascu este judecat (VIDEO)

22 Feb 2024 968

Ce spune avocatul Adrian Cuculis despre punerea în mișcare a urmăririi penale în cazul ÎPS Teodosie

20 Jan 2024 898

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 10110

Avocatul Adrian Cuculis „Cazul mediatizat în ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie nu are cum să ajungă în instanță niciodată“ (VIDEO)

05 Dec 2023 1598

Avocatul Adrian Cuculis, după tragedia de la 2 Mai. „Vlad Pascu rula cu o viteza de peste 102km/oră la momentul impactului cu victimele“

06 Oct 2023 2201