Știri Constanța Avocatul Cuculis- „Incendiul de la Spitalul de boli infectioase din Constanța a fost elucidat de către Insemex, iar vinovatul principal este spitalul“

  
Au trecut doi ani de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, care a fost exact ca un vârf de iceberg care lovește în sistemul sanitar fragil, în plină pandemie de COVID-19.

Nu a fost și nu este singurul spital care a fost afectat de un incendiu, iar tragedia de la Constanța a fost cu atât mai mare că s-a petrecut fulgerător, într-o instituție în care nu au fost făcute investiții majore înainte de eveniment, vorbind aici de instalațiile electrice care ar fi necesitat o aducere la zi a lor sau de orice investiție ce ține de siguranța pacienților.

Avocatul Cuculis a precizat că incendiul de la Spitalul de boli infecțioase din Constanța a fost elucidat de către INSEMEX, iar vinovatul principal ar fi spitalul, după spusele lui Cuculis. 

Contatctate de cotidianul ZIUA de Constanța, dr. Claudia Cambrea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a declarat că nu deține nici o informație cu privire la cele menționate de mai sus (declarația avocatului Cuculis). 

Dr. Stela Halichidis, fost manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost și ea contactată de cotidianul nostru, oferind același răspuns, că nu deține o informare despre speța de mai sus. 

Incendiul de la Spitalul de boli infectioase din Constanța a fost elucidat de către INSEMEX iar vinovatul principal este spitalul. 

Lipsa aerisirii spațiilor din saloane cât și lipsa unor senzori care să avertizeze despre concentrațiile de oxigen plus o topire efectivă a lămpii de iluminat din tavan.

Aș adăuga aici si o lipsă a personalului care ar fi trebuit să vegheze monitoarele din terapie intensiva și să observe cum efectiv pacientul lua foc în pat.

Imaginile surprinse de catre camerele de supraveghere releva momentele premergatoare incendiului si arata cum bucati incinse si aprinse cad peste pacientul intubat, a precizat avocatul Cuculis. 

În spital se aflau 113 persoane, iar la Terapie Intensivă erau zece pacienți. Șapte persoane și-au pierdut viața în urma acestei tragedii, iar celelalte trei persoane ce erau internate în Secția de Terapie Intensivă au murit în zilele următoare. Cele șapte persoane decedate în urma incendiului din Constanța sunt Iliana Satcâu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Georgeta Alupoaie (decedată la Spitalul Militar), Maria Cristescu (decedată la Spitalul Județean), Paraschiva Datcu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Negisar Bevlit (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Angela Paladi (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase) și Maria Stoica (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase).


Doi ani de la tragedia de la 1 octombrie 2021. Pacienții se aflau în saloanele ATI, pentru a se salva de Covid-19, iar corpul lor fragil a suferit arsuri sau s-a intoxicat de fum. Imaginile care au apărut în presă la două luni după incendiu sunt încă adânc întipărite. O structură veche de aproape un secol, afectată de un incendiu puternic au format un crunt sfârșit pentru cei internați.
 

La o lună și jumătate de la cumplitul incendiu din 1 octombrie, Primăria Constanța a emis un document de urbanism pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, document care este valabil 24 de luni. Se are în vedere consolidarea, modificarea și reabilitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Primarul Constanței, Vergil Chițac a anunțat, la începutul lui noiembrie 2021, că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va intra în proces de reabilitare. Proiectul are o valoare totală de 25.051.754,69 lei, din care  valoare eligibilă 16.881.120,81 lei.Citește și:

UPDATE. Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șapte persoane, decedate

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț de ultimă oră în dosarul în care Vlad Matei Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai. Ce documente au depus avocații suspectului la judecătoria Mangalia (VIDEO)

22 Feb 2024 1744

Mangalia Avocatul Adrian Cuculis despre amânarea cu câteva ore a procesului în care Vlad Matei Pascu este judecat (VIDEO)

22 Feb 2024 735

Ce spune avocatul Adrian Cuculis despre punerea în mișcare a urmăririi penale în cazul ÎPS Teodosie

20 Jan 2024 764

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 9913

Avocatul Adrian Cuculis „Cazul mediatizat în ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie nu are cum să ajungă în instanță niciodată“ (VIDEO)

05 Dec 2023 1393

Avocatul Adrian Cuculis, după tragedia de la 2 Mai. „Vlad Pascu rula cu o viteza de peste 102km/oră la momentul impactului cu victimele“

06 Oct 2023 2027

Avocatul Adrian Cuculis cere schimbarea încadrării juridice în accident de la 2 Mai, din ucidere din culpă în omor calificat! (DOCUMENT)

07 Sep 2023 11202

Avocat TulceaCUCULIS Adrian-Calin

15 Aug 2023 437

Ce spune avocatul Adrian Cuculis despre cazul persoanei cu dizabilități a cărei mașină a fost ridicată din parcarea hipermarketului din Constanța (VIDEO)

04 Jan 2023 16727

Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni a trimis o scrisoare familiei copilului „Aș da orice să pot să întorc timpul, orice”

21 Jan 2022 2816

Veşti grozave pentru împrumutaţii în CHF Decizie Istorică dată de Tribunalul Bucureşti - îngheţarea cursului valutar la pragul de 1.8 lei

03 Jul 2015 3588