Avocatul Adrian Cuculis, după tragedia de la 2 Mai. „Vlad Pascu rula cu o viteza de peste 102km/oră la momentul impactului cu victimele“
Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia continuă cercetările specifice în dosarul privind accidentul de la 2 Mai, din județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei!
 
În cauză, Matei Vlad Pascu, din București, este cercetat în stare de arest preventiv!
 
Casa de Avocatură Cuculis și Asociații, cea care apără intersele familiei Robertei, tânăra de 20 de ani care a murit în accident, precizează că expertiza în caz ar arăta că „Vlad Pascu rula cu o viteza de peste 102km/oră la momentul impactului cu victimele“.
 

„Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la fața locului având percepția că dacă nu are nicio mașină în spate care să fi văzut accidentul, ar putea să scape. Reiese treaba aceasta și din faptul că a oprit doar câteva secunde apoi și-a continuat deplasarea. Cu atât mai mult este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor. Mai arată expertiză că Pascu făcea slalom pe drum și rula în afara părții carosabile“, potrivit Casei de Avocatură Cuculis și Asociații.

 
Mai trebuie menționat că sâmbătă, 7 octombrie 2023, părinții lui Sebi, celălalt tânăr decedat în accident, se vor deplasa la 2 Mai pentru a monta o piatră funerară la locul tragediei.
 
 

Conform magistraților, în sarcina inculpatului, se reţine că, „în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, pe drumul public, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.L (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche“.
 
„Primele teste efectuate în cauză au relevat faptul că inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. În cauză, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului P.M.V., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.08.2023. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată în comunicatul oficial al procurorilor.
 

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Avocatul Adrian Cuculis cere schimbarea încadrării juridice în accident de la 2 Mai, din ucidere din culpă în omor calificat! (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FOTO+VIDEO Vlad Pascu, judecat pentru tragedia de la 2 Mai, cere să fie eliberat din arest! Când va fi analizată solicitarea tânărului bucureștean

23 May 2024 818

Tatăl tinerei ucise în accidentul din 2 Mai „Mi-am dorit de la prima înfățișare să dau ochii cu cel care mi-a omorât copilul” (VIDEO)

23 May 2024 1028

UPDATE Nou termen în Dosarul 2 Mai Vlad Pascu, adus la Judecătoria Mangalia (FOTO+VIDEO)

23 May 2024 1169

Tribunalul București, termen în dosarul familiei Pascu! (DOCUMENT)

21 May 2024 471

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, vrea să plece de la Mangalia! Iată când s-ar putea decide totul (DOCUMENT)

18 May 2024 1484

Justiție Constanța Dosarul tragediei de la 2 Mai! Se cer despăgubiri de peste 33 milioane de euro

15 May 2024 2032

UPDATE Accident rutier între Comana și Amzacea, județul Constanța

15 May 2024 835

UPDATE. Știri Constanța Mai multe autoturisme implicate într-un accident rutier între Ovidiu și Nazarcea (GALERIE FOTO)

11 May 2024 3688

UPDATE Accident feroviar în gara Medgidia, județul Constanța. Victima a decedat!

10 May 2024 1480

Judecătoria Mangalia Audieri în Dosarul 2 Mai. Tatăl lui Sebi - „Tot ce vedem ne aduce aminte de băiatul nostru”

09 May 2024 611

Audieri în Dosarul 2 Mai Imaginile tragediei, în cuvinte - Mama lui Sebi - „Viața noastră ca familie s-a terminat. Cimitirul a devenit o a doua noastră casă”

09 May 2024 613

Nemulțumiri în sala de judecată Mama tinerei ucise în accidentul de la 2 Mai, către judecătoare - „Chiar nu știți nimic?”

09 May 2024 993

Judecătoria Mangalia Victimele accidentului din 2 Mai fac declarații cutremurătoare - „Am coșmaruri noaptea. I-am văzut pe cei doi decedați”

09 May 2024 1083

Știri Constanța Bărbat, reținut după ce ar fi produs un accident rutier băut și drogat (VIDEO) – o femeie a fost rănită

03 May 2024 1162

„Cu 2MAI puțini“ Acțiune în amintirea celor doi tineri care și-au pierdut viața în accidentul rutier de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 May 2024 1599