„Băi, aţi omorât poliţistul!” Verdict final la Constanța în cazul polițistului din Tulcea lovit cu ranga în cap, acum zece ani


 
  • După căderea la sol a poliţistului, o persoană a strigat „Băi, aţi omorât poliţistul!”, intervenţie care i-a determinat pe agresori să se oprească şi să părăsească în fugă locul faptei.

Verdicit final în cazul agentului de poliţie din cadrul Poliţiei Măcin, judeţul Tulcea, lovit în cap cu o rangă, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu. Ieri, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis condamnarea celui care l-a lovit pe polițist la trei ani de închisoare cu executare. În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că după lovitură, omul legii a căzut secerat la sol, unde și-a pierdut cunoștința pentru scurt timp.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, fapta a avut loc aproape de jumătatea anului 2011. Agentul lovit fusese chemat, alături de un alt coleg, să aplaneze un conflict iscat între mai mulţi indivizi. Poliţiştii i-au somat pe agresori să înceteze, însă, văzând că nu se opresc, au exercitat mai multe focuri de armă în plan vertical. Aceste avertismente nu i-au descurajat pe agresori, care şi-au îndreptat atacurile către persoanele aflate lângă cei doi agenţi de poliţie, în sensul că au aruncat cu obiecte contondente şi pietre în direcţia acestora.
 

„Băi, aţi omorât poliţistul!”

 
La un moment dat, Ionuţ I. a aruncat cu o rangă în direcţia unuia dintre poliţişti, acesta fiind lovit în zona capului, ceea ce i-a determinat căderea la sol, precum şi o scurtă stare de inconştienţă din care şi-a revenit atunci când colegul său i-a venit în ajutor. După căderea la sol a poliţistului, o persoană a strigat „Băi, aţi omorât poliţistul!”, intervenţie care i-a determinat pe agresori să se oprească şi să părăsească în fugă locul faptei.
 
De menționat că polițistul rănit a suferit leziuni traumatice contuze, potrivit raportului de constatare medico-legal nr.709/01.08.2011, întocmit de S.M.L. Tulcea, cu dispoziție anatomo - topografică multipolară, fără leziuni osoase post traumatice vizibile radiologie, car eau putut fi cauzate cu și/sau de obiecte contondente/suprafețe dure, necesitând îngrijiri medicale timp de aproximativ 6-7 zile.
 
În cursul judecății până la începerea cercetării judecătorești, la termenul din 17.01.2018, inculpatul a declarat că nu recunoaște faptele pentru care este trimis în judecată și că nu este de acord să fie judecat în baza probelor administrate în cursul urmăriri penale.
 
De precizat că inculpatul a mai fost condamnat anterior pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi vătămare corporală gravă.
 
Citește și
 

Video. Tatăl vitreg al gimnastei Cătălina Ponor, sub control judiciar după ce ar fi ultragiat doi polițiști locali din Constanța

Polițiști constănțeni amenințați cu furca la Mihai Viteazu! Închisoare cu executare pentru inculpat
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazul polițistului de la Tulcea lovit în cap cu o rangă a primit un nou termen, la Constanța

21 Jan 2021 2285

Cazul ​polițistului de la Tulcea lovit în cap cu o rangă, amânat de judecătorii constănțeni

10 Sep 2020 1420

Magistrații încearcă de nouă ani să facă lumină în cazul unui polițist din Tulcea lovit cu ranga în cap. Cazul a ajuns la Constanța

31 Aug 2020 2407

Un agent de poliție din Tulcea, lovit în cap cu o rangă. Procesul, amânat la Constanța

03 Apr 2020 1540

Tulcea. Poliţist lovit cu o rangă în cap de un recidivist. Dosarul a ajuns ieri la Constanţa

29 Jan 2020 1628