Justitie

Banias şi-a recâştigat mandatul de ales. Preşedintele ALDE Constanţa - „Nu mai avem consilieri judeţeni. Acei oameni se reprezintă pe ei sau pe patronii lor!“


Fostul consilier judeţean Emil Banias, fratele deputatului ALDE Mircea Banias, a reuşit, după doi ani de procese, să-şi recâştige mandatul de ales judeţean.

În dosarul 4161/118/2017, Emil Banias a solicitat anularea actului administrativ Ordinul Prefectului Judeţului Constanţa nr. 261/2017.
Instanţa de contencios-administrativ a admis ieri cererea formulată de către reclamantul Emil Banias în contradictoriu cu Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa şi a dispus anularea Ordinului nr. 261/2017 emis de prefect, prin care s-a constatat încetarea mandatului de consilier judeţean al reclamantului. „Dispune repunerea reclamantului în toate drepturile conferite de funcţia de consilier judeţean, până la expirarea mandatului legal, cu plata retroactivă a tuturor drepturilor salariale neachitate, pană la efectiva punere în funcţie”, se arată în minuta instanţei.

Decizia pronunţată pe 16 septembrie a.c. nu este definitivă, însă este executorie, cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Prefectura va face recurs, dar se aşteaptă să-i fie respins


Subprefectul judeţului Constanţa Ionuţ Done a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că Instituţia Prefectului va formula recurs în termenul legal, dar se aşteaptă ca instanţa să-l respingă. Motivul: „Emil Banias a câştigat definitiv un alt proces prin care şi-a recăpătat tot în instanţă calitatea de membru ALDE. Până la pronunţarea definitivă în primul dosar, procesul prin care consilierul a contestat ordinul prefectului a fost suspendat, iar ulterior dosarul a rămas fără obiect”, a precizat Done.

Banias a câştigat şi procesul cu ALDE


Emil Banias a câştigat în prima instanţă pe 10.05.2018 procesul împotriva ALDE. Atunci, instanţa a respins excepţia inadmisibilităţii acţiunii invocate de ALDE şi a admis acţiunea exercitată de reclamantul Banais. Magistraţii au decis anularea hotărârii nr. 1 din 27 05. 2017 a Delegaţiei Permanente Teritoriale a Filialei ALDE Constanţa prin care reclamantul a fost exclus din partid şi au dispus obligarea pârâtului la plata către reclamant a sumei de 50 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată - taxa judiciară de timbru. ALDE nu s-a lăsat şi a făcut recurs, iar pe 27.06.2019, Curtea de Apel Constanţa a constatat tardivitatea recursului, hotărârea fiind definitivă.

Banias se întoarce în CJC. Conducerea ALDE susţine că nu mai are niciun ales judeţean


După ce procedural revenirea lui Emil Banias va fi rezolvată, acesta îşi va relua mandatul în Consiliul Judeţean Constanţa. Banias susţine că în calitate de membru ALDE, în timp ce senatorul Ion Popa, preşedintele ALDE Constanţa, afirmă că formaţiunea pe care o reprezintă nu mai are, din punctul său de vedere, niciun reprezentant la nivelul administraţiei judeţene.

„Partidul nu este un restaurant, unde vine cine vrea, să se îmbete, apoi pleacă la culcare. Acest domn nu reprezintă ALDE, chiar dacă are o decizie judecătorească. De altfel, după cele întâmplate în ultima vreme în Consiliul Judeţean, eu consider că nu mai avem niciun consilier. De altfel, am analizat activitatea celor doi aleşi judeţeni şi le-am solicitat demisia. Normal că nu vor face acest lucru, dar ei nu mai reprezintă partidul, ci pe angajatorul lor, care le cere în ce fel să voteze“, a spus Ion Popa.

Popa a făcut referire la consilierii Steluţa Lebidov şi Marcel Savlovschi, angajaţi ai omului de afaceri Jean Paul Tucan, cândva şi el membru şi vicepreşedinte ALDE. De altfel, Lebidov, consilierul adus cu avionul din vacanţă pentru a asigura majoritatea PSD în Consiliul Judeţean la aprobarea bugetelor cluburilor şi asociaţiilor sportive şi la rectificarea de buget a CJC, urmează să-şi piardă calitatea de consilier, după repunerea în drepturi a lui Emil Banias.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Mohammad Murad îl susține pe Stroe Felix la președinția Consiliului Județean Constanța!

22 Sep 2020 496

#alegerilocale2020 Felix Stroe, candidat pentru funcția de președinte al CJC - “Mă bucur că această campanie, mi-a oferit ocazia să vin în fața oamenilor. Îi rog pe constănțeni să voteze pentru ei, pentru copiii și nepoții lor”

20 Sep 2020 1331

Zanfir Iorguș s-a retras din cursă în favoarea lui Mohammad Murad, ​candidat independent la primăria Mangalia

19 Sep 2020 1838

#alegerilocale2020 Stroe Felix, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - ”Spitalul Regional pentru copii, pariul vieții mele”

19 Sep 2020 890

Emil Banias revine în Consiliul Județean la final de mandat. Va încasa retroactiv indemnizațiile din perioada 2017 -2020 (documente)

19 Sep 2020 754

#alegerilocale2020. Sondaj ARGUMENT Stroe Felix preferat pentru președinția CJ Constanța

18 Sep 2020 971

Vot până la ora 23.59 la alegerile parlamentare O largă majoritate politică în frunte cu PSD și PNL pregătește schimbări importante

08 Sep 2020 405

#alegerilocale2020 Stroe Felix, candidatul Alianței PSD-ALDE-PNȚCD-ADER pentru președinția CJC – “Soluția mea pentru creșterea calității vieții locuitorilor județului sunt banii europeni!”

02 Sep 2020 2759

Ședință de Consiliu Județean. Alianța PNL-PMP-ALDE s-a impus din nou în fața lui Horia Țuțuianu

28 Aug 2020 800

În această dimineață, se întorceau de la mare Un consilier local de Suceava și fiica sa de doar 10 ani, victimele unui tragic accident

16 Aug 2020 698

AEP a publicat subvențiile primite de partide de la bugetul de stat

10 Aug 2020 2152

Frații corăbieri

17 Jul 2020 1504

Legea carantinei şi izolării a trecut de Parlament

16 Jul 2020 864

S-a urlat ca pe stadion în sala Remus Opreanu. Lupta politică din Consiliul Județean Constanța a lasat localitățile fără bani (galerie foto)

07 Jul 2020 1449

​Consilierul juridic de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a intrat în ALDE

04 Jul 2020 2432