Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

 
 
 
  • Vasile Cristian Daniel Iftinchi și Stoica Elena îi vor înlocui pe procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin, care își înceta activitatea în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, începând cu data de 07.05.2024 și vor continua la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provin), începând cu aceeași dată.
 
Procurorii Vasile Cristian Daniel Iftinchi, fost magistrat în DIICOT Tulcea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, și Stoica Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, vor fi propuși spre delegare în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.
 
Vasile Cristian Daniel Iftinchi și Stoica Elena îi vor înlocui pe procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin, care își înceta activitatea în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, începând cu data de 07.05.2024 și vor continua la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provin), începând cu aceeași dată.
 
În declarația de avere completată la data de 26 mai 2023, procurorul Vasile Cristian Daniel Iftinchi a menționat că deține, din 2015, un apartament în Tulcea, conduce un auto marca Kia, model Sportage, fabricat în 2016, deține active financiare în sumă totală de 7500 lei și 30.000 euro, dar și datorii de aproximativ 290 mii de lei.  
 
În privința veniturilor salariale, procurorul Iftinchi a declarat că a încasat de la DIICOT și de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea peste 263 mii lei reprezentând salarii și drepturi salariale anterioare stabilite prin hotărâri judecătorești.
 
Soția magistratului a încasat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării Tulcea 14.995 de lei.
 
Tot în declarația de avere, procurorul Iftinchi a declarat că a câștigat la Loto 213.19 lei.
 
În declarația de interese completată la data de 26 iunie 2023, procurorul Iftinchi a precizat că este membru în Asociația Procurorilor din România, dar și acţionar la „SC Napolact SA privatizarea în masă - Cluj“, deținând 138 de acţiuni, cu o valoarea totală a părţilor sociale şi/ sau a acţiunilor de 97.50 lei.

 
Elena Stoica
 

La data de 18 mai 2023, procurorul Elena Stoica a completat declarațiile de avere și de interese, potrivit prevederilor legislative în vigoare, documentele fiind disponibile pe site-ul oficial al Consiliului Superior al Magistraturii.
 
În declarația de interese, nu a fost menționat niciunul.
 
În declarația de avere din 18 mai 2023, magistratul a menționat două imobile în Constanța, cumpărate în 2022, fiind vorba despre un apartament de 84 mp și terenul de 28 mp.
 
În continuare, la bunuri mobile, a fost menționat un autoturism Citroen, fabricat în 2020, deținut în baza unui contract de vânzare-cumpărare.
 
La active financiare, a fost notată suma de 93.925 de lei, din fonduri de investiții (inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare), datând din 2010.
 
Magistratul a notat și două credite, contractate în 2022, primul, scadent în 2052, cu o valoare de 621.340 de lei, iar al doilea, scadent în 2027, cu o valoare de 60.000 de lei.
 
Venitul anual al procurorului s-a ridicat la 144.075 de lei (salariul de la Parchetul Curții de Apel Constanța), 22.484 de lei (diferențe salarii din anii anteriori, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța) și 1.450 de lei (vouchere de vacanță de la PCA Constanța).
 
Declarațiile de avere pot fi citite integral accesând secțiunea Documente. 

Încetarea activității
 
Amintim că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, la data de 16 aprilie 2024, încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a lui Bodean Andrei, fostul șef al DNA Constanța, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.
 
De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a procurorului Conortos Constantin, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.
 
Cele două decizii au fost luată cu majoritate de voturi: 4 da și 1 vot nu.
 
Cei doi magistrați își vor continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, începând cu data de 7 mai 2024.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror
Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

 
Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 696

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 754