Ce posturi sunt libere la instanţele constănţene


Trei posturi de judecător sunt disponibile la Curtea de Apel Constanţa, printre funcţiile de conducere vacante sau care urmează a se elibera numărându-se cea de preşedinte al Secţiei I Civile şi, respectiv, cea de preşedinte al Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal.


Informaţiile puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii au scos la iveală faptul că, la începutul acestei luni, din cele 41 de posturi prevăzute în schemă trei sunt libere.
La Tribunalul Constanţa însă, schema actuală prevede 61 de posturi, din care sunt ocupate 55, astfel că şase posturi sunt libere, cu menţiunea cu unul dintre acestea se va elibera la data de 1 ianuarie 2020. La Tribunal, funcţiile de conducere vacante ori ce se vor elibera în curând sunt cea de preşedinte al Secţiei contencios administrativ şi fiscal, cea de preşedinte al Secţiei I Civile (se va elibera pe 7 octombrie) şi, respectiv, cea de preşedinte al Secţiei Penale (se va elibera tot pe 7 octombrie).


În ce priveşte Judecătoria Constanţa, sunt vacante 14 posturi din cele 58 prevăzute în schemă, fiind disponibilă inclusiv funcţia de preşedinte al Secţiei Penale. La Judecătoria Medgidia, este vacantă funcţia de vicepreşedinte al instanţei, fiind 3 posturi vacante din cele 18 prevăzute în schemă.


La Judecătoria Mangalia, este pusă la bătaie chiar funcţia de preşedinte al instanţei, iar alte două posturi sunt indisponibilizate ca urmare a concursului de admitere. Nu în ultimul rând, la Judecătoria Hârşova este liber un singur post.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Superior al Magistraturii „Posturile vacante din sistemul judiciar nu sunt un surplus dispensabil, ci expresia unei situații de criză“

07 Aug 2023 837

Judecătoria Constanța și Parchetul Judecătoriei Constanța, cele mai multe posturi vacante pe țară

09 Apr 2022 1956

12 posturi de conducere vacante la instanţele dobrogene

10 Jan 2020 1666

O a doua funcţie în conducerea Curţii de Apel Constanţa, pusă la bătaie de CSM

25 Sep 2019 1541