Compania care urma să reabiliteze Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a dat în judecată CJC, după rezilierea contractului!

  • Cazul a fost înregistrat recent pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, unde a primit indicativul 4119/118/2021.
  • Obiectul dosarului este reprezentat de un „litigiu privind achizițiile publice“, iar SC Actaeon Invest SA are rolul de reclamant, în timp ce pârâți sunt Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța și, respectiv, Consiliul Județean Constanța.
  • La data de 10 mai 2021, Petre Enciu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a confirmat, pentru ZIUA de Constanța, rezilierea contractului în valoare de 13 milioane de lei, pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
  • În dosarul 8192/118/2020*, compania Actaeon Invest, în calitate de reclamant, se judecă tot cu Unitatea Teritorial Administrativă Județul Constanța și, respectiv, Consiliul Județean Constanța, la mijloc fiind contractul privind reabilitarea Serviciului de Medicină Legală Județean Constanța.

Compania Actaeon Invest, firma care bătuse palma cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța, în cursul anului trecut, pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a dat în judecată UAT Județul Constanța și, respectiv, CJC.

Cazul a fost înregistrat recent pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, unde a primit indicativul 4119/118/2021.

Obiectul dosarului este reprezentat de un „litigiu privind achizițiile publice“, iar SC Actaeon Invest SA are rolul de reclamant, în timp ce pârâți sunt Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța și, respectiv, Consiliul Județean Constanța.

Deși cazul a fost înregistrat la Tribunal la data de 2 iunie 2021, a fost deja fixată prima înfățișare, urmând ca procesul să înceapă la data de 14 iunie 2021, la ora 8.30.

Amintim aici că, la data de 10 mai 2021, Petre Enciu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a confirmat, pentru ZIUA de Constanța, rezilierea contractului în valoare de 13 milioane de lei, pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Contractul fusese adjudecat de Asocierea Actaeon Invest SA - Research Consorzio Stabile SC ARL - Princer SA.


Proces pentru reabilitarea SML Constanța

Acesta nu este, însă, singurul proces pe care societatea Actaeon Invest l-a intentat Consiliului Județean Constanța, în legătură cu achizițiile publice.

În dosarul 8192/118/2020*, compania Actaeon Invest, în calitate de reclamant, se judecă tot cu Unitatea Teritorial Administrativă Județul Constanța și, respectiv, Consiliul Județean Constanța, fiind vorba despre „pretenții Achiziții publice / anulare act“.


În acest caz, tot pe data de 14 iunie 2021, dar de la ora 11.00, magistrații Tribunalului Constanța vor analiza acțiunea introdusă de Actaeon Invest în legătură cu anularea deciziei de reziliere a contractului de lucrări privind obiectivul „Amenajări interioare / exterioare, consolidare și modernizare imobil D+P+1E – pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța“.

Potrivit Hotărârii 1898/2020 a Tribunalului Constanța, prin care s-a decis declinarea dosarului 8192/118/2020 către o altă secție a instanței, compania ceruse, de asemenea, „repunerea părților în situația anterioară, în sensul obligării pârâtelor la prelungirea termenului Contractului nr. (...) în vederea finalizării obiectului acestuia“.

Prin aceeași decizie, documentat citat pe Jurindex, dosarul a fost declinat, de la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, către Secția a II-a civilă a aceleiași instanțe.

„Instanța reține natura litigiului ca fiind unul civil, de drept comun, sens în care va fi admisa exceptia de necompetență funcționala iar dosarul va fi înaintat Secției a II-a civilă din cadrul Tribunalului Constanța spre competentă soluționare“, se arată în hotărârea citată pe www.rolii.ro.

După ce a ajuns pe rolul Secției a II-a Civile, la data de 6 aprilie 2021, magistrații au decis amânarea procesului „pentru soluționarea pe cale amiabilă“.

În întreg acest context, rămâne de văzut ce se va întâmpla la data de 14 iunie 2021, atât în procesul privind contractul de reabilitare a Serviciului de Medicină Legală Județean Constanța, cât și în procesul nou intentat.

Oricare vor fi deciziile Tribunalului Constanța, acestea vor putea fi atacate la instanța superioară.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Este oficial. Contractul de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost reziliat
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Uniunea Elevilor Reprezentanți „Consiliul Județean Constanța încalcă legea! ”

17 May 2024 424

Alegeri locale 2024 Candidații la primăria și consiliul local Deleni, județul Constanța (DOCUMENTE)

17 May 2024 339

Alegeri locale 2024 Candidații la primăria și consiliul local Ciobanu (DOCUMENT)

17 May 2024 310

Alegeri locale 2024 Candidații la primăria și consiliul local Chirnogeni (DOCUMENTE)

17 May 2024 288

Cumpărări directe Un SRL din Botoșani va realiza pentru CJC un studiu de prefezabilitate pentru o nouă infrastructură spitalicească cu deservire regională (DOCUMENT)

16 May 2024 414

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 894

ZIUA ELECTORALĂ Candidatul AUR la CJ Constanța, Mohammad Murad, despre proiectele incluse în programul de administrație locală

15 May 2024 587

ZIUA Electorală Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța inițiază „Bursa Educațională Locală”!

15 May 2024 578

Rezilierea contractului pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, dintre Actaeon Invest SA și CJC, pe masa Tribunalului

14 May 2024 471

ZIUA Electorală De la antreprenoriat la politică. Ioan Picu, despre proiectul său de suflet - Palatul Copiilor din Constanța!

14 May 2024 926

Sâmbăta are loc lansarea candidaților PSD pentru primăria și Consiliul Județean Constanța. Va fi prezent și Marcel Ciolacu

09 May 2024 772

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 1150

Licitații publice Cine spală autoturismele Consiliului Județean Constanța, Centrului Militar Zonal și Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale? (DOCUMENTE)

06 May 2024 1294

Lista candidaților din partea Alternativa Dreaptă pentru Consiliul Județean Constanța

01 May 2024 748

Lista candidaților din partea Partidului Ecologist pentru Consiliul Județean Constanța

01 May 2024 772