Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

  • Suma se ridică la 2.856 de lei și, recent, Tribunalul Constanța a respins apelul declarat de Uniunea Județeană a Pensionarilor împotriva hotărârii inițiale a Judecătoriei prin care pensionarii au devenit buni de plată.
Uniunea Județeană a Pensionarilor din Constanța a fost obligată în instanță de către Consiliul Local Constanța să îi achite serviciile juridice contractate într-un proces anterior!
 
Suma se ridică la 2.856 de lei și, recent, Tribunalul Constanța a respins apelul declarat de Uniunea Județeană a Pensionarilor împotriva hotărârii inițiale a Judecătoriei prin care pensionarii au devenit buni de plată.
 
Banii reprezintă cheltuielile de judecată constând în serviciile juridice pe care Consiliul Local Constanța le-a contractat pentru un proces anterior cu Uniunea Județeană a Pensionarilor din Constanța.
 
Acum, pensionarii au la dispoziție 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate a Tribunalului pentru a declara recurs, situație în care dosarul va fi trimis pe rolul Curții de Apel.
 
Dosarul are indicativul 15024/212/2023 și a fost deschis de Consiliul Local Constanța pentru a recupera cheltuielile de judecată dintr-un proces deschis anterior de Uniunea Județeană a Pensionarilor din Constanța pentru suspendarea executării unui act adițional la contractul de închiriere încheiat cu fostul RAEDPP.
 
În litigiul pierdut recent de pensionari la Tribunal, obiectul dosarului este reprezentat de „pretenții“ și, în primă instanță, Judecătoria a admis cererea CLC și a dispus obligarea pensionarilor la plata cheltuielor de judecată angajate de consiliul local.
 
Iată minuta deciziei inițiale a Judecătoriei Constanța:
 
„Admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul Consiliul Local Constanța în contradictoriu cu pârâta Uniunea Județeană a Pensionarilor din Constanța.
Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2.856 lei, reprezentând cheltuieli de judecată efectuate în cadrul dosarului nr. 9328/118/2021.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa“
 
Potrivit datelor noastre, la Judecătoria Constanța, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Teodora Boicescu, președintele delegat al Secției Civile.

 
Hotărârea Judecătoriei a fost atacată în apel, dar, recent, Tribunalul a respins apelul pensionarilor.
 
Iată minuta deciziei de la Tribunalul Constanța:
 
„Respinge apelul ca nefondat. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Constanţa“
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, cazul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Aurora Coadă și Adrian Neagu, din cadrul Secției I Civile a instanței.
 
În Hotărârea 11265/2023 a Judecătoriei Constanța, confirmată de Tribunal, se arată că, în cauză, CLC a solicitat „să se dispună obligarea pârâtei (nr., Uniunea Pensionarilor) la plata sumei de 2.856 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, conform facturii nr. 446/04.02.2022 (fond), reprezentând servicii juridice conform contractului de asistenţă juridică, cheltuieli de judecată ocazionate de litigiul ce a format obiectul dosarului nr. 9328/118/2021, declinat de la Tribunalul Constanţa în favoarea Judecătoriei Constanţa, soluţionat definitiv prin sentinţa civilă nr. ####/16.05.2022, precum şi obligarea pârâtei la plata cheltuielilor ocazionate de prezentul litigiu“.
 
În dosarul respectiv, Uniunea Pensionarilor solicitase suspendarea executării unui act adițional la contractul de închiriere încheiat cu RAEDPP Constanța, vizând spațiul din bulevardul Lăpușneanu.
 
Pensionarii ceruseră în acel dosar stoparea plății chiriei în cuantumul stabilit (nr., fusese majorat printr-o hotărâre a CLC pe care pensionarii au anulat-o ulterior în instanță), „precum şi încetarea curgerii debitelor stabilite în baza acestor acte administrative şi evidenţiate în notificarea nr. 85/20.09.2021 emisă de B.E.J. (...)“.
 
Dosarul respectiv privind stoparea plății chiriei a fost pierdut definitiv de pensionari astfel că, ulterior, Consiliul Local a deschis noua acțiune în instanță pentru a primi de la aceștia contravaloarea serviciilor juridice pe care le angajaseră în acel proces.
 
Acum, rămâne de văzut dacă reprezentanții Uniunii Județene a Pensionarilor din Constanța vor declara recurs în acest proces.
 
În cazul în care se va declara recurs, dosarul va ajunge pe rolul Curții de Apel Constanța, care va pronunța decizia definitivă.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Administrația Fondului Imobiliar SA, fostă RAEDPP, obține și la Tribunal evacuarea Uniunii Județene a Pensionarilor din Constanța (MINUTA)
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Fondului Imobiliar SA, fostă RAEDPP, obține și la Tribunal evacuarea Uniunii Județene a Pensionarilor din Constanța (MINUTA)

15 Mar 2024 781

Asociația Culturală Petre Țuțea, bună de plată către firma Primăriei Constanța! Tribunalul cere hotărârea prin care Uniunea Pensionarilor a învins Consiliul Local

13 Feb 2024 693

Administrația Fondului Imobiliar SRL, societatea municipiului Constanța, evacuează Uniunea Pensionarilor și-i cere în instanță mii de euro (MOTIVARE)

28 Sep 2023 2126

Cum au învins pensionarii din Constanța Consiliul Local! Explicațiile judecătorilor de la Curte (MOTIVARE)

10 Jan 2023 1742

Pensionarii supărați protestează în fața Prefecturii! (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Oct 2022 1507

În urmă cu scurt timp Pensionarii din Constanța au reușit să anuleze o hotărâre a Consiliului Local! Decizie definitivă! (MINUTA)

20 Sep 2022 1578

Seniorii Constanței, recurs contra Consiliului Local. Verdictul, așteptat azi

20 Sep 2022 1330

Proces important la Curtea de Apel, împotriva Consiliului Local Constanța. Când se dă verdictul

06 Sep 2022 1047

Pensionarii din Constanța contra Consiliului Local! Curtea de Apel deschide mâine cazul

04 Sep 2022 1505

Seniorii Constanței, recurs contra Consiliului Local Constanța! La mijloc sunt peste 2.500 de euro și o chirie lunară de patru ori mai mare (DOCUMENT)

21 May 2022 1590

„Revolta“ pensionarilor. Cum a tranșat Tribunalul litigiul seniorilor Constanței cu municipalitatea

09 Apr 2022 1619

Pensionarii au cerut anularea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța. Ce au stabilit judecătorii

25 Mar 2022 1596

Pensionari contra Consiliului Local Constanța, la Tribunal! Când se dă verdictul

12 Mar 2022 2050

„Revolta“ pensionarilor Seniorii din Constanța atacă în instanță Consiliul Local

04 Feb 2022 2815

„Dobroge, vatră străbună” - spectacol folcloric la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

08 Nov 2019 4258