Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

 
 
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
  • Potrivit unor surse judiciare, în preajma Crăciunului din 2019, o femeie, din Medgidia, a apelat Serviciul Unic de Urgență 112 și a reclamat că ar fi fost agresată de ginere.
  • La fața locului s-ar fi deplasat o echipă mixtă din care ar fi făcut parte cei trei inculpați, care l-ar fi identificat pe agresor. Cel din urmă susține că ar fi fost agresat de oamenii legii, context în care a formulat o plângere penală, care s-a transformat într-un dosar penal.
 
Achitare în dosarul în care un angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa - Detaşamentul 7 de Jandarmi Medgidia, un agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia - Biroul de Ordine Publică și tot un agent şef principal de poliţie în rezervă - Poliţia Municipiului Medgidia - Biroul de Ordine Publică, sunt acuzați de comiterea infracţiunii de purtarea abuzivă!
 
Tribunalul Constanța a ajuns la concluzia că faptele pentru care au fost trimiși în judecată cei trei nu au fost comise cu vinovăția prevazută de lege.
 
În continuare, instanța a respins acțiunea civilă formulată de partea civilă, în contradictoriu cu inculpații, în raport de soluția de achitare pronunțată în cauză.
 
MINUTĂ
 

Solutia pe scurt: În baza art.396 alin.5 C.p.p. rap. la art.16 alin.1 lit.b teza a IIa C.p.p, achita pe inculpatul C.I. – (....), pentru infractiunea de purtare abuziva, prevazuta de art.296 alin.1 si 2 C.penal, intrucat fapta nu a fost comisa cu vinovatia prevazuta de lege. În baza art.396 alin.5 C.p.p. rap. la art.16 alin.1 lit.b teza a IIa C.p.p, achita pe inculpatul P.A.D. – (.........), pentru infractiunea de purtare abuziva, prevazuta de art.296 alin.1 si 2 C.penal, intrucat fapta nu a fost comisa cu vinovatia prevazuta de lege. În baza art.396 alin.5 C.p.p. rap. la art.16 alin.1 lit.b teza a IIa C.p.p, achita pe inculpatul PCS – (......), pentru infractiunea de purtare abuziva, prevazuta de art.296 alin.1 si 2 C.penal, intrucat fapta nu a fost comisa cu vinovatia prevazuta de lege. In baza art. 397 alin.1 C.p.p. in referire la art. 25 C.p.p. respinge actiunea civila formulata de partea civila M.G., in contradictoriu cu inculpații, in raport de solutia de achitare pronuntata in cauză. In baza art.275 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat, raman in sarcina acestuia. Cu apel in termen de 10 zile dela comunicare. Pronuntata in sedinta publică.

 
Amintim că cei trei inculpați au fost trimiși în judecată prin rechizitoriul nr. 432/P/2020, de procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Potrivit unor surse judiciare, în preajma Crăciunului din 2019, o femeie, din Medgidia, a apelat Serviciul Unic de Urgență 112 și a reclamat că ar fi fost agresată de ginere.
 

La fața locului s-ar fi deplasat o echipă mixtă din care ar fi făcut parte cei trei inculpați, care l-ar fi identificat pe agresor.
 
Cel din urmă susține că ar fi fost agresat de oamenii legii, context în care a formulat o plângere penală, care s-a transformat într-un dosar penal.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cum arată terenul pe care va fi construit noul sediu al DNA Constanța! (GALERIE FOTO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință secretă la tribunal! Începe judecata militarului din Mamaia căruia i-a fost furată arma! (VIDEO)

17 Oct 2022 6483