Constanța. Militari filați și testați cu detectorul de minciuni după o bătaie în gară! Tribunalul a încetat procesul penal

 
 
  • În cauză au fost emise și puse în executare mandate de supraveghere tehnică prentru intercerptarea şi înregistrarea convrobirilor telefonice purtate între cei trei inculpaţi. 
  • Atât victima, cât și cei trei inculpați au fost testați cu detectorul de minciuni, în cauză fiind întocmite și depuse la dosar rapoarte de constatare criminalistică privind detecţia comportamentului simulat. 
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în dosarul în care un militar din Constanța, un salariat civil - Baza NATO Polonia și un civil sunt acuzați că ar fi bătut, în iunie 2016, un bărbat în zona Gării CFR din municipiul Constanța.
 
După un proces început la jumătatea anului trecut, instanța a încetat procesul penal pornit împotriva inculpaţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă.
 
Decizia a fost luată în baza art.16 alin.1 lit.f teza a doua C.p.p - a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică. 
 
Totuși, magistrații au admis acţiunea civilă formulată de către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean Constanţa și i-au obligat pe inculpaţi, în solidar, către spital la plata sumei de 2.511,23 lei, cu titlu de despăgubiri civile.
 
De asemenea, tribunalul a admis, în parte, acţiunea civilă formulate de partea civilă și a decis obliharea inculpaților, în solidar, către partea civilă la plata sumei de 3.000 lei, reprezentând despăgubiri civile - daune morale.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă.
 
În fapt, s-a reţinut că, fruntaşul (C.O.) împreună cu cei doi civili (R.V. și S.S.), în timp ce se aflau în serviciu, în zona Gării C.F.R. Constanţa, au agresat fizic un bărbat.
 

Conform anchetatorilor, victima ar fi fost lovită cu pumnii în zona feţei, cauzându-i acestuia vătămări corporale pentru a căror vindecare au fost necesare aproape 20 zile de îngrijiri medicale.
 
În cauză au fost emise și puse în executare  mandate de supraveghere tehnică prentru intercerptarea şi înregistrarea convrobirilor telefonice purtate între cei trei inculpaţi

 
 Atât victima, cât și cei trei inculpați au fost testați cu detectorul de minciuni, în cauză fiind întocmite și depuse la dosar rapoarte de constatare criminalistică privind detecţia comportamentului simulat.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Percheziții! Procurorii acuză – un fals medic „opera“ la Constanța! Judecata amânată

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Unitatea Militară 02133 face o achiziție de aproape un milion de lei. Firma câștigătoare este din Brașov (DOCUMENT)

02 Oct 2023 363

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" organizează sâmbătă, Ziua Porților Deschise

26 Sep 2023 467

Comandorul (r) Popescu Lucian Doralin, de la U.M. 02028 Constanţa, trimis în judecată! Cazul, declinat la Constanța

25 Sep 2023 1389

Insolvențe Constanța Crashandsport SRL, firmă cu mai multe contracte publice, cere să intre în insolvență

19 Sep 2023 672

Știri Constanța Colegiul Național Militar organizează recrutarea și selecția pentru posturi de soldați gradați profesioniști

15 Sep 2023 744

Judecătorul Cătălin Jigău, de la Curtea de Apel Constanța, pleacă la Tribunalul Militar Iași! (DOCUMENTE)

08 Sep 2023 729

SURSE Florin Goidea va fi numit în fruntea ACN

07 Sep 2023 2181

Știri Constanța Focurile de armă de la un exercițiu de la o unitate militară, motiv pentru a suna la 112

05 Sep 2023 810

Un jandarm din Constanța, acord cu DNA! Judecătorii militari au respins înțelegerea. Dosarul, în apel

04 Sep 2023 1003

Dacor Plast SRL a câștigat un contract de peste 600.000 de lei de la Unitatea Militară 02154 Constanța (DOCUMENT)

04 Sep 2023 563

Nin Cost Creativ SRL, din Medgidia, va instala garduri, balustrade și dispozitive de siguranță pentru o cazarmă din Ovidiu! (DOCUMENT)

19 Aug 2023 766

O firmă din Bragadiru a reușit să anuleze parțial la CNSC o licitație organizată de Spitalul Militar de Urgenţă „dr. Alexandru Gafencu” din Constanța

19 Aug 2023 728

Înaintare în grad la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO)

17 Aug 2023 491

MApN caută rezerviști voluntari. Locuri disponibile și la Constanța. Condiții și documente necesare

16 Aug 2023 1087

Ziua Marinei în 1933 – la Constanța, Galați, Brăila, Silistra„Marina militară n’a fost şi nici nu va fi o sarcină inutilă pentru ţară” (amiral Petre Bărbuneanu)

15 Aug 2023 663