Cu executare pentru un fost voluntar pe Ambulanță! Sentință definitivă în cazul unui bărbat ucis în bătaie pe plaja „Maroma” din Eforie Nord!

 
 
  • Audiat fiind, inculpatul a precizat că nu şi-a dat seama că starea victimei este atât de gravă, pentru că altfel ar fi ajutat-o, mai ales că a făcut voluntariat la ambulanţă şi ştie să acorde primul ajutor.
 
Cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte! Aceasta este pedeapsa primită de un turist din Hunedoara acuzat că, în luna august 2021, ar fi intrat într-un conflict cu un bărbat necunoscut, care păzea şezlongurile  de pe plaja Maroma din Eforie Nord.  În timpul conflictului, paznicul i-ar fi aplicat turistului lovituri cu o sapă la nivelul spatelui, iar turistul l-ar fi lovit pe paznic cu pumnul în figură. În cădere, paznicul s-a lovit cu capul de aleea de lemn, acesta decedând la spital.
 
Conform anchetatorilor, la data de 13 august 2021, în jurul orelor 01:40, organele de poliție din cadrul Poliţiei Staţiunii Eforie au fost sesizate de către inculpat cu privire la un incident pe care l-a avut pe plaja Maroma din Eforie Nord cu un bărbat necunoscut, care păzea şezlongurile şi care i-ar fi aplicat lovituri cu o sapă la nivelul spatelui.
 
Deplasându-se în zona indicată de către inculpat, organele de poliţie au găsit-o pe victimă, care era întinsă inconştientă pe un şezlong şi, pentru că prezenta leziuni de violență la nivel cranio-facial, a fost imediat transportată cu ambulanța la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost internată cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral grav
 
În cursul cercetării la fața locului efectuată de organele de poliţie judiciară a fost găsită o săpăligă pe plajă, în apropierea locului în care se afla victima şi unde inculpatul a indicat că avusese loc conflictul fizic, iar pe coada de lemn acest obiect vulnerant prezenta urme biologice cu aspect de sânge.
 
La contactul cu organele de urmărire penală s-a constatat că inculpatul prezenta pe tricou, în zona toracelui posterior stâng două înţepături, care aveau corespondent pe corpul său, în regiunea scapulară laterală stângă şi cea toracică posterioară
 
Deşi victima a beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate, fiind supusă de urgenţă  unei intervenţii neurochirurgicale, nu şi-a revenit din starea de comă, starea sa s-a agravat, iar la data de 21 august 2021 a decedat în spital.
 
Audiat, atât de organele de cercetare penală iniţial, cât şi de procuror ulterior, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, susținând că el a lovit-o pe victimă din cauză că aceasta îi dăduse peste mână iubitei sale şi îl jignise.
 

Totodată, inculpatul a explicat că, iniţial, întrucât îi tot gonea de acolo, el i-a adresat victimei ceva urât, apoi s-au înjurat reciproc, iar când a apărut înarmată cu săpăliga şi o altă persoană a început să filmeze, victima a lovit-o peste mâna cu telefon.
 
Crezând că aceasta îi va lovi iubita cu săpăliga, inculpatul i-a aplicat victimei trei-patru pumni şi atunci a apărut un alt bărbat în sprijinul victimei.

 
Victima a l-a lovit cu sapa la spate şi a exprimat că este posibil ca şi bărbatul celălalt să îl fi lovit cu pumnul.
 
Atunci s-a enervat şi a lovit-o ultima dată pe victimă cu pumnul în figură, doborând-o la sol, iar în cădere s-a lovit cu capul de aleea de lemn.
 
În continuare l-a alergat pe celălalt bărbat, dar nu l-a prins, aşa că au stat toţi patru ascunşi în vegetaţia de la marginea plajei, pentru ca apoi să urce pe faleză şi să roage un comerciant să sune la 112.
 
Mai mult, inculpatul a precizat că nu şi-a dat seama că starea victimei este atât de gravă, pentru că altfel ar fi ajutat-o, mai ales că a făcut voluntariat la ambulanţă şi ştie să acorde primul ajutor.
 
În final, când a fost întrebat de ce nu a părăsit pur şi simplu plaja la solicitarea victimei, inculpatul a răspuns că nu are scuză şi că nu ştie ce să spună.
 
Sursă text: rejust.ro/hotarâre nr. 725/2022 și portal instanțe de judecată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Aproape 50 de ani de închisoare pentru o crimă în județul Constanța! Dosarul nu se va rejudeca
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alarmă în turism! Operatorii de plajă din Constanța avertizează cu privire la ritmul lent al noilor licitații

02 Feb 2024 1038

Apele Române Dobrogea-Litoral Plaja din Eforie a fost înnisipată pe o lungime de aproximativ 6 kilometri

17 Jan 2024 691

LIVE VIDEO Constanța La Capul Turcului din Eforie Sud, lebedele fac senzație. Fotografii din dronă (FOTOREPORTAJ+VIDEO)

03 Jan 2024 1310

Distrație pe plaja din Eforie Nord, în ultima zi din 2023! Cum au ales mai multe persoane să marcheze finalul anului (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Dec 2023 1286

Știri Constanța azi Eveniment inedit în Eforie Sud! O vulpe a fost văzută pe plajă (FOTO+VIDEO)

26 Sep 2023 1361

Salvamarii de la Eforie, responsabili față de mediu (FOTO+VIDEO)

26 Sep 2023 1172

Știri Constanța IPJ Constanța dezvăluie detalii despre moartea bebelușului de la Eforie (VIDEO)

17 Sep 2023 15870

Știri Constanța IPJ Constanța anchetează descoperirea bebelușului mort găsit la Eforie

17 Sep 2023 937

Știri Constanța Mărturia cutremurătoare a bărbatului care a găsit cadavrul nou-născutului abandonat la Eforie- "Dacă faceți copii, să îi creșteți" (VIDEO)

17 Sep 2023 20283

Știri Constanța Imagini de la fața locului. Gest inuman! Nou-născut abandonat între pietre, spre apă, la Eforie Nord (FOTO+VIDEO)

17 Sep 2023 3027

Turist amendat la Eforie pentru că nu a respectat indicațiile salvamarilor

03 Sep 2023 831

Sondaj de Opinie 91% dintre respondenți sunt de acord cu sancționarea turiștilor care se ceartă cu salvamarii pe plajă

27 Aug 2023 984

UPDATE Bărbat resuscitat pe plaja din Eforie. Un prieten se roagă în genunchi lângă acesta (VIDEO)

27 Aug 2023 25850

Comercianții ambulanți de pe plaja din Eforie, sancționați de polițiști

26 Aug 2023 918

Sondaj de Opinie Sunteți de acord cu sancționarea turiștilor care se ceartă cu salvamarii pe plajă pentru că nu li se permite accesul în marea agitată?

20 Aug 2023 1869