Curtea de Apel Bucureşti, decizie crucială în dosarul în care Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Bercea Mondial (rechizitoriu)

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti au luat o decizie foarte importantă în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, ar fi fost şantajat de familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial.
 
Magistraţii au respins cererea privind audierea lui Traian Băsescu, ca nerelevantă în raport de obiectul probaţiunii în cauză.
 
De asemenea, instanţa a respins cererile privind audierea părţii civile Mircea Băsescu, a martorilor Marian Căpăţână, Sandu Anghel şi Ion Preda, respectiv a martorilor Doiniţa BăsescuDragoş Băsescu şi Raluca Băsescu (soţia şi copiii lui Mircea Băsescu).
 
Totuşi, judecătorii au admis cererea privind audierea si vizionarea înregistrărilor audio şi audio-video realizate de Florin Anghel (fiul lui Sandu Anghel), care se vor realiza nemijlocit de instanţa de judecată în Camera de Consiliu, fără prezenţa părţilor.
 
„Admite cererea privind vizualizarea înregistrărilor şi audierea înregistrărilor audio realizate de organul de cercetare cu ocazia flagrantului din data de 29.05.2014 şi a înregistrărilor din datele de 26.03.2014 şi 26.05.2014, care se vor realiza nemijlocit de instanţa de judecată în Camera de Consiliu, fără prezenţa părţilor. (…) Respinge cererea privind efectuarea unei percheziţii informatice asupra telefonului mobil al părţii civile Băsescu Mircea în raport de momentul procesual al unei astfel de solicitări. Respinge cererea privind efectuarea unei activităţi de conducere în teren a inculpatului Anghel Florin, fiind nerelevantă în raport cu obiectul probaţiunii în cauză.
 
Respinge cererea privind audierea angajatei Reiffeisen Bank, ca nerelevantă, faţă de obiectul probaţiunii. Respinge cererea privind emiterea unei adese către BCR - Agenţia Constanţa, ca nerelevantă. Respinge cererile privind efectuarea unei adrese către Portul Constanţa, privind membrilor echipei operative care a participat la realizarea flagrantului. Respinge cererea privind efectuarea unei adrese către compania de telefonie mobilă de care aparţinea telefonul părţii civile Băsescu Mircea faţă de obiectul probaţiunii, ca nerelevantă. (…)“, potrivit minutei judecătoreşti. Decizia este definitivă.
 
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 17 noiembrie.
 
Prezentul dosar a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, şi trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, care, în primă instanţă, a dictat următoarele pedepse: Florin Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la 12 ani, 11 luni şi 20 de zile (pedeapsa rezultând din contopiri), Marius Constantin (ginerele lui Sandu Anghel) s-a ales cu patru ani şi şase luni de închisoare, cu executare, Fănica Anghel (soţia lui Bercea) a primit trei ani şi nouă luni, iar Izaura Anghel (soţia lui Marius Constantin, fiica lui Sandu Anghel) a fost condamnată la patru ani, cinci luni şi zece zile. Toate pedepsele anterior precizate sunt cu executare. Grinică Ion Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la şase luni, prin măsură educativă neprivativă de libertate.
 

Ulterior, dosarul a fost trimis la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanţa. În urma unor demersuri specifice, familia lui Sandu Anghel a obţinut strămutarea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată pentru şantaj Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MB Consult Company SRL, controlată de Mircea Băsescu, radiată de la Registrul Comerţului. Procedura insolvenţei, închisă!

22 Sep 2021 1341

Accident rutier la intrare în Eforie Nord. Fratele lui Traian Băsescu, implicat (galerie foto+video)

07 Jun 2019 7661

Nepotul lui Traian Băsescu, Dragoș Băsescu a fost condamnat definitiv la închisoare. Pedeapsa este cu executare (rechizitoriu)

05 Feb 2018 2936

Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Sandu Anghel. Ce a decis ieri Curtea Supremă

16 Dec 2017 2900

Traficul dintre Constanța și Lazu este blocat din cauza unui accident. Cine a fost surprins în coloana de mașini (galerie foto+video)

21 Nov 2017 10191

DNA a obţinut redeschiderea dosarului în care Mircea Băsescu ar fi fost şantajat. Ieri, al doilea termen la Curtea Supremă

20 Oct 2017 1995

Credeaţi că s-a terminat? Dosarul în care Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Sandu Anghel, redeschis la cererea DNA

06 Oct 2017 4301

Revedere emoționantă în curtea lui Mircea Băsescu. Cu cine s-a sărutat şi strâns îndelung în brațe (galerie foto+video)

11 Sep 2017 3997

UPDATE. Mircea Băsescu a fost eliberat din Penitenciarul Poarta Albă (galerie foto+video)

11 Sep 2017 3424

UPDATE. Mircea Băsescu va fi eliberat din arest. Decizia instanţei este definitivă

11 Sep 2017 2402

Tribunalul Constanţa a amânat decizia privind cazul lui Mircea Băsescu

04 Sep 2017 2003

Zi importantă pentru familia Băsescu! Decizia Tribunalului Constanţa va fi definitivă

04 Sep 2017 1880

Ultima zi de puşcărie pentru Mircea Băsescu? Totul se decide mâine, la Tribunalul Constanţa

03 Sep 2017 2430

Mircea Băsescu, la Tribunalul Constanţa. Iată când ar putea fi eliberat

11 Aug 2017 1875

Condamnat alături de Mircea Băsescu Marian Căpăţână, fost preşedinte în PDL, eliberat condiţionat

08 Aug 2017 6410