Curtea de Apel Constanța, în pronunțare în dosarul lui Valentin Vrabie! Fostul primar din Medgidia cere rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv!

 
 
  • Dosarul s-a aflat în atenția judecătorilor Ungureanu Virgil Marius și Georgiana Anghel Tudor, de la Curtea de Apel Constanța, care au rămas în pronunțare asupra admisibilității cererii precum și asupra unei cereri de sesizare a Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate.
  • De menționat că potrivit portalului instanțelor de judecată, judecătoarele Andreea Ianca și Ştefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța, au formulat cereri de abținere de la soluționarea cererii formulate de Valentin Vrabie.
 
Curtea de Apel Constanța a analizat joi, 8 februarie 2024, cererea formulată de Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, prin intermediul căreia solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv, în octombrie 2023, pentru fals intelectual.
 
Dosarul s-a aflat în atenția judecătorilor Ungureanu Virgil Marius și Georgiana Anghel Tudor, de la Curtea de Apel Constanța, care au rămas în pronunțare, conform datelor noastre, asupra admisibilității cererii precum și asupra unei cereri de sesizare a Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate, în referire la alin. 2, art. 17 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară - Completul de divergenţă se constituie prin includerea, în completul de judecată, a judecătorului din planificarea de permanenţă.
 
De menționat că potrivit portalului instanțelor de judecată, judecătoarele Andreea Ianca și Ştefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța, au formulat cereri de abținere de la soluționarea cererii formulate de Valentin Vrabie.
 
Valentin Vrabie a investit și Curtea Supremă cu o cerere asemănătoare, cauză în care, potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații au admis în principiu acțiunea formulată de fostul edil din Medgidia prin intermediul căreia solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv.
 
Instanța supremă - în continuarea cercetărilor specifice - a acordat termen la data de 27 februarie 2024, cu citarea lui Vrabie Valentin şi încunoştinţarea apărătorului ales al acestuia.
 
Totodată, instanța a respins cererea de suspendare a executării hotărârii formulată de Vrabie Valentin.
 
Dosarul se află, potrivit datelor noastre, în atenția completului de judecată alcătuit din magistrații Epure Constantin, Nicolescu Alin Sorin și Voica Valerica, de la Înalta Curte.
 

Amintim că dosarul fostului primar din Medgidia a fost soluționat în primă instanță, de judecătorul Marius Cătălin Croitoru, fostul președinte al Judecătoriei Medgidia, în prezent magistrat în Tribunalul Constanța, prin condamnarea lui Valentin Vrabie la un an și șapte luni de executare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
 
Marți, 10 octombrie 2023, Curtea de Apel Constanța a decis desfiinţarea în parte a hotărârii Judecătoriei Medgidia și în rejudecare a dispus condamnarea definitivă lui Valentin Vrabie la 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare.

 
Dosarul a fost soluționat de un complet de continuitate alcătuit din judecătorii Ileana Anastasiu, Marius Cristian Epure și Ștefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța.
 
În opinie minoritară, unul dintre judecători a dorit achitarea lui Valentin Vrabie, în temeiul art. 16 al.1 lit. b C.pr.pen., respectiv „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Motivarea judecătorilor în cazul lui Valentin Vrabie
Prima condamnare, cu executare, apreciată „ca fiind prea aspră faţă de circumstanţele concrete ale cauzei, atât cele personale, cât şi cele reale“ (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 3101

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! Curtea de Apel Constanța anunță mâine decizia finală

14 Mar 2024 1010

Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța! Solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual

07 Feb 2024 1164

Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, primă victorie la Curtea Supremă! S-a admis în principiu cererea prin care solicită rejudecarea dosarului penal

17 Jan 2024 4363

ZIUA LIVE. Valentin Vrabie „Nu vreau să rămân cu această etichetă de condamnat. În ceea ce privește o candidatură, nu știu ce să spun” !

02 Nov 2023 1861

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, detalii despre activitatea derulată ca edil al municipiului Medigidia înainte de condamnare. „Nu mă consider vinovat cu nimic“ (VIDEO)

02 Nov 2023 1682

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, primul interviu după încetarea mandatului de primar al municipiului Medgidia!

01 Nov 2023 1917