Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța! Solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual

 
 
  • De menționat că potrivit portalului instanțelor de judecată, judecătoarele Andreea Ianca și Ştefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța, au formulat cereri de abținere de la soluționarea cererii formulate de Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia.
 
 
Joi, 8 februarie 2024, la Curtea de Apel Constanța este programat primul termen de judecată în dosarul 644/36/2023 în care Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual.
 
Ședința de judecată este programată să înceapă la ora 13.00.
 
De menționat că potrivit portalului instanțelor de judecată, judecătoarele Andreea Ianca și Ştefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța, au formulat cereri de abținere de la soluționarea cererii formulate de Valentin Vrabie!
 
În acest context, dosarul va fi înaintat unui alt complet de judecată din cadrul Curții de Apel Constanța.
 
Amintim că într-un alt dosar - aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României – magistrații au admis în principiu cerere formulată de Valentin Vrabie prin intermediul căreia solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv.
 
Instanța supremă - în continuarea cercetărilor specifice - a acordat termen la data de 27 februarie 2024, cu citarea lui Vrabie Valentin şi încunoştinţarea apărătorului ales al acestuia.
 
Totodată, instanța a respins cererea de suspendare a executării hotărârii formulată de Vrabie Valentin.

 
Decizia a fost luată, potrivit datelor noastre, de completul de judecată alcătuit din magistrații Epure Constantin, Nicolescu Alin Sorin și Voica Valerica, de la Înalta Curte.
 

Dosarul fostului primar din Medgidia a fost soluționat în primă instanță, de judecătorul Marius Cătălin Croitoru, fostul președinte al Judecătoriei Medgidia, în prezent magistrat în Tribunalul Constanța, prin condamnarea lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la un an și șapte luni de executare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
 
Marți, 10 octombrie 2023, Curtea de Apel Constanța a decis desfiinţarea în parte a hotărârii Judecătoriei Medgidia și în rejudecare a dispus condamnarea definitivă lui Valentin Vrabie la 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare.
 
Dosarul a fost soluționat de un complet de continuitate alcătuit din judecătorii Ileana Anastasiu, Marius Cristian Epure și Ștefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța.
 
În opinie minoritară, unul dintre judecători a dorit achitarea lui Valentin Vrabie, în temeiul art. 16 al.1 lit. b C.pr.pen., respectiv „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Motivarea judecătorilor în cazul lui Valentin Vrabie
Prima condamnare, cu executare, apreciată „ca fiind prea aspră faţă de circumstanţele concrete ale cauzei, atât cele personale, cât şi cele reale“ (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Termen nou, 21 mai 2024 Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Apr 2024 1167

Înalta Curte respinge recursul în casaţie formulat de Valentin Vrabie. Surse - Valentin Vrabie rămâne primarul municipiului Medgidia și poate candida la viitoarele alegeri

10 Apr 2024 6309

Judecătorii aprobă desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri” audiați în doarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

01 Apr 2024 673

Valentin Vrabie, victorie la Curtea de Apel Constanța! Primarul din Medgidia a obținut rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual (MINUTĂ)

15 Mar 2024 4781

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! Curtea de Apel Constanța anunță mâine decizia finală

14 Mar 2024 1020

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! S-a fixat un nou termen în dosar

08 Mar 2024 979

Valentin Vrabie ar putea reveni în fruntea Primăriei Medgidia! Curtea de Apel Constanța a suspendat executarea deciziei prin care a fost condamnat definitiv!

09 Feb 2024 1091

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare în dosarul lui Valentin Vrabie! Fostul primar din Medgidia cere rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv!

08 Feb 2024 3768

Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, primă victorie la Curtea Supremă! S-a admis în principiu cererea prin care solicită rejudecarea dosarului penal

17 Jan 2024 4376

ZIUA LIVE. Valentin Vrabie „Nu vreau să rămân cu această etichetă de condamnat. În ceea ce privește o candidatură, nu știu ce să spun” !

02 Nov 2023 1874

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, detalii despre activitatea derulată ca edil al municipiului Medigidia înainte de condamnare. „Nu mă consider vinovat cu nimic“ (VIDEO)

02 Nov 2023 1701

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, primul interviu după încetarea mandatului de primar al municipiului Medgidia!

01 Nov 2023 1936

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual!

01 Nov 2023 2058

Oficial! Ordinul pentru încetarea mandatului de primar în cazul lui Valentin Vrabie, semnat de prefectul județului Constanța

18 Oct 2023 1360

Fotbaliștii de la CS Medgidia, mesaj de susținere pentru primarul Valentin Vrabie (GALERIE FOTO)

15 Oct 2023 2245