Curtea de Apel Constanța judecă azi cererea lui Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, de reabilitare judecătorească!



Azi, 8 mai 2024, la Curtea de Apel Constanța este programat primul termen în apelul dosarului în care Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, județul Constanța, solicită constatarea intervenirii reabilitării de drept din pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată de judecătorii Curții de Apel Constanța, în 2016.
 
Matei Nicolae a contestat, la Curtea de Apel, decizia Tribunalului Constanța (nr. 129/2024 din 27.03.2024) prin care i-a fost respinsă ca inadmisibilă cererea. 

Contestația fostului primar din Năvodari se află, potrivit datelor noastre, în atenția completului de judecată format din judecătoarele Ștefania Pîrlogea și Georgiana Anghel-Tudor, de la Curtea de Apel Constanța. 

Dosarul a fost soluționat în primă instanță, potrivit datelor noastre, de magistratul Alina Crasovschi, de la Tribunalul Constanța.

Amintim, zilele trecute, Biroul Electoral al orașului Năvodari a respins candidatura pentru funcția de primar al orașului a lui Nicolae Matei, fost edil și actual consilier local.

Acesta a vrut să candideze la funcția de primar din partea Partidului Neamul Românesc și susține că va ataca decizia Biroului Electoral în instanțele de judecată.

„Domnii din BEC, apreciează în mod greșit că am nevoie de reabilitare pentru a-mi fi ștearsă condamnarea de “dare de mită “, ori antecedentele penale nu se pot șterge , reabilitarea sterge doar interdictțile , iar eu nu am nici o interdicție electorală”, a scris Matei pe pagina sa de socializare.

Foto: Arhivă ZIUA de Constanța. 

PRECIZĂRI:
 


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța a respins contestația lui Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, pentru reabilitare judecătorească (MINUTA)

09 May 2024 475

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 852

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 795

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 5839

Judecata s-a terminat! Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Iată când se va pronunța tribunalul

13 Mar 2024 3089

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Azi, primul termen

12 Mar 2024 933

Au venit banii Lucrările pentru reabilitarea falezei din Năvodari, în linie dreaptă

13 Jun 2015 2058