Curtea de Apel Constanța sesizează Curtea Constituțională într-un dosar deschis deschis municipalității de un investitor imobiliar din oraș (MINUTA)

  • Compania a solicitat în proces obligarea municipalității la plata unor penalități de circa 26.000 de euro în legătură cu emiterea unui certificat de urbanism.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis sesizarea Curții Constituționale a României într-un proces deschis municipalității de un investitor imobiliar din oraș!
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 3603/118/2023, deschis de Avantech Cont SRL, compania solicitând în proces obligarea municipalității la plata unor penalități de circa 26.000 de euro în legătură cu emiterea unui certificat de urbanism.
 
Iată minuta deciziei pronunțate în recurs de Curtea de Apel:
 
„Admite recursul. Casează în parte sentința civilă recurată în ceea ce privește soluția asupra cererii de sesizare a Curții Constituționale și, rejudecând:
Admite cererea reclamantei Avantech Cont S.R.L. de sesizare a Curții Constituționale.
Dispune sesizarea Curții Constituționale cu soluționarea excepției de neconstituționalitate a prevederilor art. 24 alin.4 din legea nr. 554/2004 interpretate de Înalta Curte de Casație și Justiție prin Decizia nr. 12/2018 raportat la art. 21 alin.1-3, art. 44 alin.1 și 2, art. 124 și art. 126 din Constituție, art. 11 și art. 20 din Constituție.
Definitivă“
 
Conform datelor noastre, la Curtea de Apel dosarul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Raluca Elena Lupu, Anca Ramona Pârlețeanu și Marilena Victoria Mircioi.
 
După cum arătam în edițiile anterioare, penalitățile erau solicitate în proces în legătură cu un certificat de urbanism pentru un imobil – spațiu comercial, cu trei etaje, pe care compania intenționează să îl ridice pe terenul său din strada Suceava, în acest sens adresându-se municipalității în urmă cu mai mulți ani.
 
Documentele solicitate au fost eliberate în cele din urmă (în 27 aprilie 2023 fiind aprobată HCLM 175/2023), dar compania a solicitat ca municipalitatea să fie obligată la plata penalităților.

 
Amintim, prin HCL Constanța nr. 175/27.04.2023 a fost aprobat Planului Urbanistic Zonal „Avantech Cont“, Municipiul Constanța.
 

PUZ vizează o suprafață de șapte hectare, situată în cartierul Tomis Nord, fiind delimitată de strada Suceava, aleile Argeș și Capidava.
 
În procesul pentru penalități, însă, judecătorii au decis respingerea cererii, ca prescrisă.
 
Conform datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
Despre Avantech Cont SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 26 martie 2024, Avantech Cont SRL a fost înființată în anul 2002, are sediul în Constanța, pe strada Țepeș Vodă, nr. 21 și se ocupă de închirierea șu sibînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Firma are un punct de lucru și în stațiunea Mamaia.
 
Asociați sunt Hristian Șapera și Enache Dardac, ultimul fiind și administratorul societății, iar numele său regăsindu-se și în Nazodi Expres SRL Constanța.
 
Conform sursei citate, în 2022, societatea a declarat 0 angajați, profit peste 41.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 50.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări importante în cadrul societății Avantech Cont SRL Constanța. Un nou asociat, cooptat în firmă

17 Apr 2024 348

Primarul Constanței, dat în judecată de un investitor imobiliar! Se cer penalități de peste 26.000 de euro, pentru un certificat de urbanism. Dosarul, la Curte

11 Mar 2024 766

Investitor imobiliar, proces cu primarul și Consiliul Local Constanța. Ce decizie au luat judecătorii (MINUTA)

28 Feb 2024 832

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 650

Investitor imobiliar din Constanța, în proces cu primăria, arhitectul șef și Consiliul Local. Tribunalul a preschimbat termenul de judecată

06 Sep 2023 1814

Avantech Cont SRL, la judecată cu Consiliul Local Constanța, primăria și arhitectul șef

10 Jul 2023 1118

Avantech Cont trebuie să facă PUD dacă vrea să construiască un imobil de patru etaje în Tomis Nord

08 Jan 2023 1385

Curtea de Apel Constanța a anulat certificatul fiscal pentru un teren vizat de Dosarul Retrocedărilor!

02 Nov 2021 2224

„A nu se folosi la vânzare!“ Cum a „blocat“ Fiscul din Constanța un teren vizat de Dosarul Retrocedărilor (document)

02 Nov 2021 2896