Decizia nu este definitivă! Tribunalul Constanța a constatat neregularitatea rechizitoriului în cazul lui Liviu Negoiță, primarul din CernavodăTribunalul Constanța a constatat neregularitatea rechizitoriului în cazul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, județul Constanța!

Mai precis, instanța le-a impus procurorilor DNA „să se precizeze, în continutul secțiunii Încadrarea Juridică, urmatoarele: să se clarifice acuzația reținută în sarcina inculpatului Negoiță Liviu Cristian, în sensul că, se va reține că, „acesta a angajat, lichidat și ordonantat în 33 de rânduri, a sumei totale de 9.307.790 lei” sau „a efectuat în mai multe rânduri 33 de plăți de la bugetul UAT Cernavodă”, cu încălcarea unor dispoziții legale ce au fost menționate. -să se identifice cele 33 de plăţi pretins a fi efectuate de inculpat, cu încălcarea dispozițiilor legale, de la bugetul UAT Cernavodă către Clubul Sportiv –Asociația Axiopolis Sport Cernavodă“.
 
Decizia a fost luată, potrivit datelor noastre de Antoneta Ardeleanu, judecător în Tribunalul Constanța, și nu este definitivă!
 
Oficial!
 

Admite, in parte, cererea formulata de inculpatul Negoiță Liviu Cristian, prin apartor ales, de constatare a unor neregularităti ale actului de sesizare a instantei. In baza art. 345 alin.2 C.p.p. constată neregularitatea rechizitoriului nr. 152/P/2019 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-DNA -Serviciul Teritorial Constanţa, în sensul că, se impune sa se precizeze, in continutul sectiunii Incadrarea Juridică, urmatoarele : -sa se clarifice acuzatia retinuta in sarcina inculpatului Negoita Liviu Cristian, în sensul ca, se va retine ca, „acesta a angajat, lichidat si ordonantat in 33 de randuri, a sumei totale de 9.307.790 lei” sau „a efectuat in mai multe randuri 33 de plati de la bugetul UAT Cernavoda”, cu incalcarea unor dispozitii legale ce au fost mentionate. -să se identifice cele 33 de plăţi pretins a fi efectuate de inculpat, cu incalcarea dispozitiilor legale, de la bugetul UAT Cernavoda catre Clubul Sportiv -Asociatia Axiopolis Sport Cernavoda Procurorul va proceda la remedierea neregularităţii actului de sesizare al instantei in termen de 5 zile de la comunicarea incheierii. Va respinge celelalte critici ce vizeaza neregularitatea actului de sesizare si raportul de constatare dispus in faza de urmarire penala. Cu drept de contestaţie la finalizarea procedurii camerei preliminare, odată cu pronuntarea soluţiei prevazută de art. 346 C.p.p. Pronuntată în cameră de consiliu, azi, 27.01.2023.

 
 
Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, județul Constanța, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 
„În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Negoiță Liviu Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv.
 


În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
 
Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva primarului Liviu Cristian Negoiță“.

 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosar DNA
Unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din România, achitat pentru luare de mită! Procurorii contestă. Primul termen în apel, în februarie

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța menține măsura asigurătorie în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă (MINUTA)

26 Feb 2024 566

Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, așteptat la Tribunalul Constanța!

19 Feb 2024 719

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, județul Constanța

25 Jan 2024 1139

Dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA, amânat pentru la anul

13 Dec 2023 805

#Dobrogea145 Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, mesaj de Ziua Dobrogei

22 Nov 2023 1380

Termen nou în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA!

16 Nov 2023 1053

Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, termen la Tribunalul Constanța în dosarul de la DNA

17 Oct 2023 1733

Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA, fără avocat la Tribunalul Constanța

20 Sep 2023 1132

Tribunalul Constanța, anunț de ultim moment în cazul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA!

31 Jul 2023 2912

Decizie definitivă în cazul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA!

20 Jul 2023 2237

Un nou contract de finanțare prin PNI „Anghel Saligny” semnat de adminitrația din Cernavodă

07 Jul 2023 825

Curtea de Apel Constanța, amânare de pronunțare în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă

23 Jun 2023 1017

Declarații de avere Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, avere și interese (DOCUMENTE)

20 Jun 2023 1909

Liviu Cristian Negoiță Primarul unui important oraș din județul Constanța află azi dacă va fi judecat într-un dosar al DNA

07 Jun 2023 1494

Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA! Ce a decis ieri Curtea de Apel Constanța

03 May 2023 2376