Deputatul Stelian Ion - „Guvernul ar trebui să ia în considerare toate recomandările făcute de Comisia de la Veneţia!“

În cadrul unui interviu acordat RFI, deputatul USR Stelian Ion a susţinut că „Executivul condus de Viorica Dăncilă ar trebui să includă în OUG pe justiţie TOATE recomandările făcute de experţii Comisiei de la Veneţia”.
 
Deputatul mai afirmă că recomandările Comisiei de la Veneţia ne-au impus vreo opt-nouă măsuri, nu doar două, aşa cum are de gând ministrul Justiţiei.
 
„Ministrul Justiţiei a fost foarte opac, nu a dat dovadă de transparenţă. Dumnealui vorbeşte în pilde, ne-a spus că va face modificările care trebuie făcute şi care pot fi făcute. E, nu e chiar aşa, trebuie făcute toate modificările la care se face referire în acest raport preliminar şi va mai urma un raport la jumătatea acestei luni, mai avem puţin şi vom primi şi raportul final”, a afirmat parlamentarul USR de Constanţa.
 
Întrebat fiind cum ar trebui soluţionată această chestiune stringentă, parlamentarul este de părere că „cel mai simplu şi cel mai normal ar fi fost să se dea o OUG, cu un articol foarte simplu: se prorogă intrarea în vigoare sau se suspendă aplicarea anumitor prevederi care deja au intrat în vigoare referitoare la aceste ultime modificări, până nu primim şi raportul final, pentru că dacă şi în raportul final vor fi alte modificări, ce facem, dăm altă ordonanţă de urgenţă?“.
 
În prezent, pe masa de lucru a Comisiei Juridice, din care face parte şi deputatul Stelian Ion, se află o lege „pentru aprobarea sau respingerea” OUG 6/2016 şi „acolo deja au propus în mod foarte concret ca toate protocoalele cu privire la care s-a născut o întreagă isterie în ultimul timp, protocoalele de colaborare între SRI şi alte instituţii să fie declarate de lege, nu prin decizia unui judecător, aşa cum ar fi normal, să fie declarate nule şi toate probele obţinute în baza lor să fie de asemenea declarate nule de lege, nu de către un judecător, ca urmare a nerespectării unei legi şi mai departe să se introducă un nou caz de revizuire exact pe acest motiv al invalidării unor probe, pentru faptul că au fost obţinute în urma aplicării unor protocoale”, mai afirmă deputatul jurist.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 680

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 467

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 481

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 641

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1002

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 488

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 503

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 588

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 579

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 630

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 767

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 525

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 675

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 834

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 674