DIICOT anunță finalul anchetei!Tinere constrânse să se prostitueze în Germania și Belgia

 
 
 
  • În cauză s-a reținut că, în perioada 2018 - 2022, unul dintre inculpaţi a recrutat mai multe persoane vătămate pe care  le-a determinat să practice prostituția, atât pe teritoriul României, cât și în străinătate ( Germania și Belgia), în scopul obținerii unor câștiguri materiale importante. 
  • Persoanele vătămate au fost constrânse la practicarea prostituției, iniţial prin promisiunea realizării unor venituri care să le confere siguranță financiară, iar ulterior prin amenințări și acte de violență fizică, fiindu-le indusă  o permanentă stare de teamă.  
 
 
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus reținerea a trei inculpați, și luarea măsurii controlului judiciar față de al patrulea inculpat, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.
 
În cauză s-a reținut că, în perioada 2018 - 2022, unul dintre inculpaţi a recrutat mai multe persoane vătămate pe care  le-a determinat să practice prostituția, atât pe teritoriul României, cât și în străinătate ( Germania și Belgia), în scopul obținerii unor câștiguri materiale importante.
 
Persoanele vătămate au fost constrânse la practicarea prostituției, iniţial prin promisiunea realizării unor venituri care să le confere siguranță financiară, iar ulterior prin amenințări și acte de violență fizică, fiindu-le indusă  o permanentă stare de teamă.  
 
Ulterior, în perioada februarie-iunie 2023, alături de alţi doi incupaţi, a determinat și înlesnit practicarea prostituției de către alte persoane vătămate, pe raza județului Bacău, prin  crearea şi publicarea unor anunţuri, transportul și cazarea în diferite apartamente închirate în regim hotelier, în scopul obţinerii unor beneficii materiale importante.
 
La data de 10.06.2023, doi dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant, în timp ce intenționau să părăsească țara, împreună cu două persoane vătămate, având ca destinație Marea Britanie.
 
Asupra inculpaţilor au fost descoperită şi o cantitate de substanţă cu efect psihoactiv.
 

În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate în cursul aceleeaşi zile, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.
 
În cursul zilei de astăzi, 11.06.2023, urmează să fie  sesizat judecătorul de drepturi și libertăți in cadrul Tribunalului Bacău, cu propunerea de arestare preventivă a celor trei inculpați.

 
Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Citește și 

Un procuror DIICOT Tulcea revine, de azi, la Mangalia
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Flagrant delict la festival, în Mamaia Un bărbat a prezentat „oferta” de droguri procurorilor DIICOT (VIDEO)

07 May 2024 459

Droguri la un festival din Mamaia Arest preventiv pentru trei persoane. Oficial de la Tribunalul Constanța

07 May 2024 546

Constanța Bărbat, prins cu droguri în flagrant delict la un festival din Mamaia

06 May 2024 513

Oficial de la DIICOT Constanța Droguri la un festival de muzică din Mamaia! Două persoane reținute

06 May 2024 557

Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați la Constanța, pentru droguri!

04 May 2024 847

Justiție Constanța Închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Constanța prins cu zeci de grame de Cannabis pregătit pentru vânzare

03 May 2024 607

DIICOT, surpriză la percheziții în București! Canabis în borcane de murături (FOTO)

03 May 2024 394

DIICOT a făcut mai multe rețineri! Droguri în zona Centrului Vechi din București. Oficial de la procurori

02 May 2024 535

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 688

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 545

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 484

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 733

DIICOT Tulcea percheziție la penitenciar Droguri de mare risc sub forma unor hârtii impregnate.

03 Apr 2024 602

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 721

DIICOT Constanța, una dintre cele mai puternice structuri anti-mafia din țară! Bilanț 2023 - mii de dosare de trafic de droguri, bunuri de peste 180.000 de euro indisponibilizate și două achitări (DOCUMENT)

02 Apr 2024 952