DIICOT Constanța, trimitere în judecată! Printre inculpați, Economu International Shipping Agency SRL, firma administrată, până de curând, de președintele Comunității Elene din Constanța

 
 
 
  • Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre dosarul cu numărul unic 7438/118/2023, cu obiect constituirea unui grup infracţional organizat (art.367 NCP), cauză în care inculpați sunt, potrivit sursei anterior menționată, „Livadariu Ion“, „Costache Dumitru“, „Teodoru Costin“, „Societatea Masada International SRL“ și „Societatea Economu International Shipping Agency SRL“.
  • Societatea Economu International Shipping Agency SRL (aflată în insolvență) a fost administrată de Anton-Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanța, care nu a dorit să facă declarații oficiale cu privire la dosarul DIICOT.
 
 
 
Procurorii DIICOT Constanța au finalizat cercetările într-un dosar penal și au dispus trimiterea în judecată a trei persoane fizice și două juridice. Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre dosarul cu numărul unic 7438/118/2023, cu obiect constituirea unui grup infracţional organizat (art.367 NCP), cauză în care inculpați sunt, potrivit sursei anterior menționată, „Livadariu Ion“, „Costache Dumitru“, „Teodoru Costin“, „Societatea Masada International SRL“ și „Societatea Economu International Shipping Agency SRL“.
 
Până în prezent nu a fot stabilit primul termen în prezentul dosar.
 
Societatea Economu International Shipping Agency SRL (aflată în insolvență ) a fost administrată de Anton-Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanța, care nu a dorit să facă declarații oficiale cu privire la dosarul DIICOT.
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 1 noiembrie 2023, SC Economu International Shipping Agency SRL se ocupă de activități de servicii anexe transportului pe apă, are sediul social pe strada Ștefan Cel Mare, din Constanța, iar asociații firmei sunt Inkerman Holdings PLC, cu 83.93 %, și Winthorpe Holdings Limited, cu 16.07 %, din Cipru.
 
Pentru anul 2019, firma a declarat o cifră de afaceri netă de 94.696 de lei, iar pentru anul 2022 a raportat o pierdere netă de 2.803.971 de lei.
 
Amintim că prin decizia nr. 60/2023 din 06.02.2023, Tribunalul Constanța a admis „cererea debitoarei Economu International Shipping Agency SRL, reprezentată în proces prin Antoniadis Anton Traian, în calitate de administrator“ și a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitoarei Economu International Shipping Agency SRL, desemnând în calitate de lichidator judiciar practicianul în insolvență CII Iorgulescu Gabriel.

 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 13 noiembrie 2023.
 

Așa cum precizam și mai sus, contactat telefonic, Anton-Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanța, nu a dorit să facă declarații oficiale cu privire la dosarul DIICOT.
 
Potrivit Termene.ro, Masada International SRL este inactivă fiscal, se ocupă de comerțul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazosi al produselor derivate, are sediul pe strada Interioară, din Ovidiu, județ Constanța, iar ca asociași apar Ecorec Product Europe LTD, cu 67%, din Seychelles, și Asan Asan, cu 33%, din Constanța, care mai apare în Tumam SRL.
 
Ciobanu Romulus Emil apare ca administrator.
 
Pentru anul 2015, firma a declarat o cifră de afaceri netă de 1.239.083 de lei, iar pentru 2020 a raportat o pierdere netă de 917.803 de lei.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Menționăm că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii Masada International SRL, însă demersul nostru nu a fost posibil. Și asta pentru că numerele de telefon puse la dispoziție de Termene.ro nu erau conectate.  
 
În cazul în care oficialii Masada International SRL vor dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și   
 
Firmă administrată de președintele Comunității Elene din Constanța Economu International Shipping Agency SRL ar putea intra în insolvență!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată de ce a intrat în insolvență Economu International Shipping Agency SRL, administrată de președintele Comunității Elene din Constanța

27 Mar 2023 2064

Economu International Shipping Agency SRL a intrat în insolvență! Administrator, președintele Comunității Elene din Constanța

06 Feb 2023 2079

Firmă administrată de președintele Comunității Elene din Constanța Economu International Shipping Agency SRL ar putea intra în insolvență!

04 Feb 2023 2184

Economu International Shipping Agency a fuzionat cu Mardi Holding SRL din Bucureşti şi Noreco Agencies Ltd SRL din Constanţa. Detalii

14 Jan 2019 2219