DNA a încheiat al doilea acord de recunoaștere a vinovăției cu Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța

 
 
  • Cabrancea Iulia - Cristina, fost inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a încheiat cu Andrei Bodean, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - Serviciului teritorial Constanța, un acord de recunoaștere a vinovăției!
  • Conform site-ului oficial al instituției, Cabrancea Iulia – Cristina este suspectată de trafic de influență.
  • În primul acord încheiat cu procurorii DNA Constanța, Cabrancea Iulia – Cristina a fost condamnată la 2 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
 
Cabrancea Iulia - Cristina, fost inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a încheiat cu Andrei Bodean, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - Serviciului teritorial Constanța, un acord de recunoaștere a vinovăției! Conform site-ului oficial al instituției, Cabrancea Iulia – Cristina este suspectată de trafic de influență. Prezentul acord este al doilea încheiat de Cabrancea Iulia – Cristina cu procurorii DNA Constanța, primul fiind soluționat de Tribunalul Constanța, în aprilie 2022, prin condamnarea Iuliei  Cristina Cabrancea la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
La data de 18 decembrie 2023, prin comunicatul nr. 1158/VIII/3, DNA a anunțat că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Cabrancea Iulia - Cristina, la data faptei inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență“.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 

În data de 03.09.2021, inculpata Cabrancea Iulia - Cristina ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 200 de euro și alte bunuri materiale, pentru a-i facilita soției martorului obținerea unei note de trecere la concursul organizat pentru ocuparea posturilor rămase vacante în cadrul unităților de învățământ din jud. Constanța, sesiunea septembrie 2021. În schimbul banilor și bunurilor primite, în data de 07.09.2021 inculpata Cabrancea Iulia Cristina ar fi solicitat unui profesor evaluator în cadrul Comisiei de contestații a concursului amintit anterior, să acorde notă de trecere persoanei respective, fapt ce i-ar fi permis acesteia din urmă obținerea unui post de învățător în cadrul unui liceu tehnologic din județul Constanța.
 
În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
 
- o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, respectiv aceea de inspector școlar.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe perioadă de 60 de zile, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în condițiile stabilite de instanță.


 
Acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, potrivit DNA. 

 
Acordul a primit numărul unic 7669/118/2023 și a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale din Tribunalul Constanța, la data de 9 noiembrie 2023.

 
Primul termen a fost stabilit, conform portalului instanțelor de judecată, pentru data de 21 februarie 2024.
 
Așa cum arătam și mai sus, acest acord este al doilea încheiat de Cabrancea Iulia – Cristina cu procurorii DNA Constanța.
 
La finele lunii 29 martie 2022, procurorii DNA Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției față de Cabrancea Iulia - Cristina, pentru luare de mită.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

„În perioada august – septembrie 2021, inculpata Cabrancea Iulia Cristina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit prin intermediar, de la părintele unui elev, suma de 5.000 de euro.
 
Banii respectivi ar fi fost primiți pentru ca inculpata, în calitate de inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța, să obțină transferarea în mod nelegal a elevului de la o școală gimnazială la un colegiul național (ambele unități școlare fiind în municipiul Constanța), aspect care s-a și materializat ulterior“, conform DNA.

 
Dosarul a fost înaintat la Tribunalul Constanța, instanță care, prin sentința penală nr. 149 din 29.04.2022, definitivă prin neapelare la data de 24.05.2022, tribunalul a admis acordul de recunoaștere a vinovăției și a condamnat-o pe Cabrancea Iulia – Cristina la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.
 
Tribunalul a confiscat suma de 5.000 euro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Exclusiv!
Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

 
Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, clasare de la DNA pentru mită! „Voi continua pe același drum corect! Unii s-au grăbit să ia măsuri“
 
Pastilă amară pentru DNA Constanța!
Judecătorii au încetat procesul penal faţă de un fost primar din județul Constanța (MINUTĂ)


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2788

Oficial! Iulia Cabrancea, fost inspector școlar din ISJ Constanța, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA

18 Dec 2023 1139

DNA Constanța a retrimis la tribunal acordul cu Iulia Cristina Cabrancea, fost inspector școlar!

10 Nov 2023 1121

Judecătorii au „anulat“ acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de DNA cu Iulia Cristina Cabrancea, fost inspector școlar

25 Jun 2023 1851

Fost inspector școlar din ISJ Constanța, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA! Când se va da decizia finală

01 May 2023 3369

DNA Constanța nu renunță la acordul de vinovăției încheiat cu un fost inspector școlar din cadrul ISJ

04 Oct 2022 1530

Județul Constanța Informații incredibile din dosarul inspectorului școlar acuzat de luare de mită. Banii erau numiți codificat „nucă“ sau „prăjitură“

06 May 2022 1644

Inspector școlar din Constanța, acord de recunoaștere cu DNA! Ce decizie a luat Tribunalul Constanța (MINUTA)

29 Apr 2022 1671

Un inspector școlar din ISJ Constanța, acuzat de luare de mită! Acord la DNA

29 Mar 2022 3504

Prof. Iulia Cristina Cabrancea, mentor proiect ROSE „Nu Bacalaureatul trebuie regândit, ci atractivitatea orelor, motivarea elevilor pentru învăţare“

06 Apr 2019 13731