Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost trimis în judecată!



Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui!

Dumitru Buzatu este suspectat de luare de mită.

La data mediatizării cauzei, DNA a informat că, în ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

În perioada 08.05.2023 - 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.



Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



Tot în acest dosar a mai fost deferit justiției, Radu Judele.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Vaslui.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Exclusiv!
Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord


Pastilă amară pentru DNA Constanța!
Judecătorii au încetat procesul penal faţă de un fost primar din județul Constanța (MINUTĂ)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii DNA explică de ce l-au trimis în judecată pe Dumitru Buzatu, fost președinte al Consiliului Județean Vaslui! (DOCUMENT)

09 Jan 2024 724

DNA cere ca Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, să rămână în arest. Pronunțare amânată

13 Nov 2023 935

DNA cere Dumitru Buzatu, președintele Consiliului județean Vaslui, să rămână în arest!

18 Oct 2023 779

Buzatu Dumitru, președintele CJ Vaslui, ar putea fi pus în libertate! Totul se decide azi

27 Sep 2023 1010

Buzatu Dumitru, președintele CJ Vaslui, cere să fie pus în libertate!

25 Sep 2023 650

Averea și interesele lui Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui (PSD), acuzat de luare de mită! (DOCUMENT)

25 Sep 2023 1220

Radu Judele, expert, arestat la cererea DNA în dosarul lui Dumitru Buzatu, președinte al Consiliului județean Vaslui (MINUTĂ)

24 Sep 2023 1858

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant în timp ce primea mită. Reacția lui Marcel Ciolacu, președintele PSD

22 Sep 2023 947