Fost director din CJC, recurs la Înalta Curte împotriva regiei pe care a condus-o!

  • După ce a câștigat procesele în primă instanță, judecătorii de la Tribunal apreciind acțiunile RAJDP ca fiind prescrise, Gâmbuțeanu a avut surpriza să constate că situația s-a schimbat la Curtea de Apel Constanța, instanță care a decis rejudecarea dosarelor, după ce a admis apelurile RAJDP.
Un fost director al unei regii din cadrul Consiliului Județean Constanța s-a adresat în recurs judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în dosare în care are drept adversar chiar instituția pe care a condus-o!
 
Este vorba despre Adrian George Gâmbuțeanu, fostul șef al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, în prezent pârât în mai multe dosare deschise în instanță de către reprezentanții regiei, pentru recuperarea unor prejudicii pe care aceștia le reclamă.
 
După ce a câștigat procesele în primă instanță, judecătorii de la Tribunal apreciind acțiunile RAJDP ca fiind prescrise, Gâmbuțeanu a avut surpriza să constate că situația s-a schimbat la Curtea de Apel Constanța, instanță care a decis rejudecarea dosarelor, după ce a admis apelurile RAJDP.
 
În acest context, Adrian George Gâmbuțeanu, la rândul său, a declarat recurs împotriva hotărârilor Curții de Apel Constanța și, astfel, dosarele au ajuns acum pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, instanță care va stabili dacă se impune sau nu rejudecarea în cauză.
 
Mai exact, este vorba despre dosarul cu indicativul 8354/118/2021 – având ca obiect o acțiune în răspundere contractuală vizând suma de peste 1,49 de milioane de lei, dar și despre dosarul cu indicativul 8389/118/2021, tot o acțiune în răspundere contractuală, pentru suma de peste 380.000 de lei.
 
De asemenea, este de precizat că pe rolul instanțelor din Constanța se află mai multe dosare de acest gen cu cele două părți, în cele mai multe dintre acestea, Tribunalul Constanța hotărând că acțiunile RAJDP pentru recuperarea sumelor pretinse ar fi prescrise.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut ce va decide Curtea Supremă.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
Acțiune fără precedent
O instituție publică din Constanța și-a dat în judecată fostul director, pentru zece milioane de euro!

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii județeni, convocați în ședință ordinară pe 31 martie! Vezi ordinea de zi

26 Mar 2023 684

S-a declarat apel în dosarul deschis de CJC, în contradictoriu cu fostul primar din Lipnița!

26 Mar 2023 621

UPDATE Site-urile Primăriei Constanţa și Consiliului Județean Constanța nu sunt funcționale de ore bune!

26 Mar 2023 777

Începe acțiunea de evaluare și monitorizare a răspândirii fenomenului de bullying la mai multe unități de învățământ din Constanța

24 Mar 2023 623

Dragon Top Construct SRL Firma care a zugrăvit Consiliul Județean Constanța cere să intre în insolvență!

22 Mar 2023 1467

„Daună totală“ Victorie în instanță pentru un șofer din Constanța! Cum a „îngenunchiat“ Consiliul Județean Brăila

21 Mar 2023 1381

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 15.000 de euro Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENT)

20 Mar 2023 1610

“Gala Excelenţei şi Profesionalismului Feminin” organizată la Constanța. Lista celor premiate (GALERIE FOTO)

13 Mar 2023 752

Casa cu Lei, scoasă la vânzare! Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța, interesate de cumpărarea ei

07 Mar 2023 3572

Cum arată Programul anual de finanțări nerambursabile din fondurile publice ale județului Constanța pentru anul 2023? (DOCUMENT)

04 Mar 2023 613

UPDATE Dezbatere publică pe tema înființării și funcționarii Organizației de Management al Destinației a Județului Constanța (FOTO)

02 Mar 2023 972

Proiectele de acordare a titlului de cetățean de onoare al județului Constanța pentru cuplul de actori Maria și Sorin Mihai Vasilescu au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța!

28 Feb 2023 1426

Amânare de pronunțare în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer!

26 Feb 2023 637

Consiliul Județean Constanța a anulat licitația din lipsă de ofertanți Elevii și preșcolarii râmân fără lapte și corn?! (DOCUMENT)

25 Feb 2023 959

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor aflate pe ordinea de zi

23 Feb 2023 872