Fost polițist al Gărzii de Coastă, victorios în procesul deschis de Agenția de Integritate, pentru avere! Aproape 12.000 de lei, cheltuieli de judecată pentru omul legii (MINUTA)

  • Instanța a stabilit că ANI trebuie să îi achite fostului comisar-șef din Garda de Coastă suma de 11.796 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată
Decizie importantă la Curtea de Apel Constanța pentru fostul polițist de frontieră Colea Antip, din cadrul Gărzii de Coastă!
 
Judecătorii au decis să respingă acțiunea privind controlul averilor pe care Agenția Națională de Integritate a deschis-o împotriva polițistului în anul 2018.
 
În plus, instanța a stabilit că ANI trebuie să îi achite fostului comisar-șef din Garda de Coastă suma de 11.796 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată.
 
Procesul nu se termină acum, pentru că decizia Curții de Apel Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Hotărârea a fost pronunțată în dosarul 345/36/2018***, caz aflat în atenția completului C1 Fond Controlul averilor al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, prezidat, potrivit surselor noastre, de către magistratul Francisc Nemeth, președintele secției.
 
Iată minuta deciziei de astăzi, 28 decembrie 2023, a instanței de judecată:
 
Hot.341/ Respinge cererea de chemare în judecată ca nefondată. Obligă reclamanta la plata către pârât a sumei de 11.796 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se poate depune la Curtea de Apel Constanţa“
 
Amintim, printr-o decizie anterioară, Curtea de Apel Constanța a mai respins odată acțiunea ANI privind controlul averii fostului polițist, judecătorii arătând că Agenția de Integritate ar fi folosit în raportul întocmit polițistului informații nepublice.
 

Decizia respectivă a fost însă atacată de către reprezentanții ANI la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a casat hotărârea și a trimis dosarul înapoi la Constanța, pentru rejudecare.
 
Acum, judecătorii Curții de Apel au ajuns la concluzia că acțiunea ANI împotriva polițistului este neîntemeiată și au respins-o ca atare.

 
Rămâne însă de văzut dacă această hotărâre a Curții de Apel Constanța va rămâne în picioare la Înalta Curte, în cazul în care ANI va declara recurs.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tribunalul Constanța amână pentru ianuarie 2024 pronunțarea în dosarul lui Adrian Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Agenția Națională de Integritate duce la Curtea Supremă dosarul privind averea unui fost polițist de frontieră din Constanța

23 Feb 2024 529

Averea unui fost polițist din Garda de Coastă, pe masa Curții de Apel! Când se dă verdictul

16 Dec 2023 1000

Dosar pe controlul averilor, întors la Curtea de Apel Constanța!

15 Oct 2023 1295

Garda de Coastă achiziționează servicii de demolare de nave! (DOCUMENT)

25 Sep 2023 992

Live VIDEO Cum sunt pregătite autoritățile constănțene pentru sărbătorile pascale din acest an?

10 Apr 2023 1870

„Informații nepublice“ Comisia de control a averilor Constanța a constatat nulitatea absolută a unui raport de evaluare ANI! Cine a câștigat procesul

11 Jun 2022 2390

Averea comisarului șef Antip Colea, director adjunct al Gărzii de Coastă, din nou în atenția judecătorilor din Constanța

18 Jun 2021 4468

ANI încearcă să anuleze un document emis de Comisia pentru Controlul Averilor din Constanţa

12 Jul 2018 2069