Ioan-Mădălin (fost Hortolomei) Moscu și Mihail Costin Botnarciuc, trimiși în judecată de DIICOT. Prima decizie


 
  • Instanța a dispus confiscarea specială în vederea distrugerii a substanţele şi dispozitivele rămase în urma analizelor de laborator, respectiv cantităţile de 2,3 grame rezina de cannabis şi de 1,0 grame cocaină.
 
Tribunalul Constanța s-a pronunțat în dosarul în care Ioan-Mădălin (fost Hortolomei) Moscu și Mihail Costin Botnarciuc au fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa.  
 
Potrivit datelor oficiale, în dosarul 5526/118/2020 judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, a stabilit pedeapsa închisorii de cinci luni faţă de Ioan-Mădălin Moscu, fiul Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept. Tribunalul a dispus amânarea aplicării pedepsei închisorii de cinci luni şi a stabilit termenul de supraveghere la doi ani
 
„Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune de la domiciliul său (din Constanţa), la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe serviciului de probaţiune, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice serviciului de probaţiune schimbarea locului de muncă; e) să comunice serviciului de probaţiune informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Instanţa îi impune condamnatului Moscu Ioan-Mădălin obligaţia ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa ori Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, pe o perioada de 30 de zile“, se mai arată în decizia magistraților.
 
În continuare, Tribunalul Constanța a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei faţă de Mihail-Costin Botnarciuc, însă i-a aplicat inculpatului un avertisment, având în vedere circumstanţele comiterii infracţiunii şi urmările acesteia, circumstanţele personale şi conduita inculpatului după săvârşirea faptei, atenţionându-l totodată cu privire la conduita sa viitoare şi la consecinţele la care se expune dacă va mai comite infracţiuni.
 
Instanța a dispus confiscarea specială în vederea distrugerii a substanţele şi dispozitivele rămase în urma analizelor de laborator, respectiv cantităţile de 2,3 grame rezina de cannabis şi de 1,0 grame cocaina , precum şi grinderul din material plastic, de culoare rosie, pe care s-a pus în evidenţă Delta 9 Tetrahidrocannabinol (THC) şi grinderul metalic, pe care s-a pus în evidenta Delta 9 Tetrahidrocannabinol (THC), ridicate de la cei doi inculpaţi la data de 25.09.2016, rămase după analizarea probelor de laborator.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Modificări la Mosqmad SRL
Copiii Sorinei Hortolomei-Moscu au tras pe dreapta una dintre firmele de la „mami“. Și-au împărțit frățește și activele societății radiate

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni. Doi bărbați au ajuns la Penitenciarul Poarta Albă

18 May 2022 638

UPDATE. Constanța 11 persoane reținute și bunuri specifice desfășurării activității de prostituție ridicate, într-un dosar de proxenetism

12 May 2022 878

Constanța Trafic de droguri la un festival din stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO)

03 May 2022 843

Constanța Acțiune de prevenire a bullyingului și a consumului de droguri, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”

03 May 2022 482

Trafic de droguri de risc și mare risc Cine a fost arestat în urma celor 42 de percheziții din Constanța!

30 Apr 2022 2090

Județul Constanța Bărbat încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru tentativă de omor

29 Apr 2022 525

DIICOT Trafic de droguri în Constanța. Peste 500 de comprimate de ecstasy, ridicate de polițiști (GALERIE FOTO)

29 Apr 2022 1003

Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Judecătorii au emis mandate de arestare

15 Apr 2022 854

Flagrant DIICOT în Constanța! Luptători MMA, trimiși în judecată. Începe procesul

12 Apr 2022 3709

Premieră la DNA Constanța! Prima condamnare pentru trafic de droguri

04 Apr 2022 6924

Șase italieni condamnați la Constanța!

04 Apr 2022 750

Percheziții Arestări în lipsă la Tribunalul Constanța

31 Mar 2022 1031

Tribunalul Constanța a emis trei mandate de arestare preventivă!

23 Mar 2022 1001

Percheziții în Constanța. Șase persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc

22 Mar 2022 1958

Tânărul care a lovit cu piciorul în față un polițist din Năvodari a călcat din nou pe bec!

19 Mar 2022 2703