Justitie

Judecătorii din dosarul lui Strutinsky nu au ajuns la un numitor comun. În complet va intra un al treilea magistrat

  • Instanța a hotărât să repună cauza pe rol „în vederea reluarii dezbaterilor în complet de divergență“.

În urmă cu doar câteva momente, judecătorii Adriana Ispas și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța, au luat o decizie în dosarul în care afaceristul Sorin Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și patru luni de închisoare.

Instanța a hotărât să repună cauza pe rol „în vederea reluarii dezbaterilor în complet de divergență“.

Mai precis, pe înțelesul tuturor, judecătorii Adriana Ispas și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța, investiți cu soluționarea cauzei nu au ajuns la un numitor comun, context în care în complet va intra un al treilea magistrat. Acesta va înclina decisiv balanța pentru luarea unei decizii definitive.

De precizat că divergența poate viza o soluție de achitare/condamnare, încadrare pedeapsă, confiscare ori modalitate de executare a pedepsei.

În actul de acuzare, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.
 
Anchetatorii au mai arătat că „în schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cronica unei plecări controversate Afaceristul Sorin Strutinsky. De la arestare preventivă, la revocarea controlului judiciar și, în final, la condamnare definitivă

08 Jul 2020 753

Radu Mazăre, nouă ani. Nicușor Constantinescu, zece ani. Sorin Strutinsky, „eminența cenușie a echipei“ a luat ieri zece ani și opt luni de închisoare (document)

07 Jul 2020 5295

Sorin Strutinsky, pe lista persoanelor urmărite național. Se cere emiterea unui mandat european de arestare

06 Jul 2020 619

UPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la zece ani și opt luni de închisoare cu executare

06 Jul 2020 4358

Pronunțarea în dosarul lui Sorin Strutinsky, amânată

03 Jul 2020 373

A fost desemnat cel de al treilea judecător în dosarul lui Sorin Strutinsky!

24 Jun 2020 708

Sorin Strutinsky, cu cerere de strămutare la Curtea de Apel

22 Jun 2020 662

Se reia judecata în procesul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

13 Jun 2020 752

Șase ani de proces Falimentul Tutun și Ziare, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, pe masa judecătorilor

11 Jun 2020 923

Șapte ani și patru luni, în primă instanță Curte de Apel Constanța îi dă emoții lui Strutinsky. Judecătorii au amânat pronunțarea în dosarul său

03 Jun 2020 1786

Clubul de Volei Municipal Tomis Constanța, în faliment! Procesul a primit cel de al 22-lea termen de judecată

26 May 2020 1207

Pronunțarea din dosarul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânată

23 May 2020 863

Apropiat al lui Radu Mazăre și al lui Nicușor Constantinescu Pronunțarea din dosarul omul de afaceri Sorin Strutinsky, amânată

16 May 2020 2811

Final de proces în dosarul omului de afaceri Sorin Strutinsky! 15 mai, ziua pronunțării

01 May 2020 2122

Curtea de Apel a fixat al 36-lea termen de judecată în dosarul omului de afaceri Sorin Strutinsky

14 Apr 2020 346