UPDATE Justiție Constanța. Medicul specialist în chirurgie plastică Hussein Shamieh contestă controlul judiciar

 
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.Conform datelor oficiale, Hussein Shamieh a contestat la Judecătoria Constanța controlul judiciar, sens în care a fost constituit dosarul 2266/212/2024, cu obiect „plângere control judiciar“.
  • Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 
Hussein Shamieh, medic specialist în chirurgie plastică, cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, sub control judiciar, pentru vătămare corporală din culpă, contestă măsura preventivă dispusă în cauză!
 
Conform datelor oficiale, Hussein Shamieh a contestat la Judecătoria Constanța controlul judiciar, sens în care a fost constituit dosarul 2266/212/2024, cu obiect „plângere control judiciar“.
 
Dosarul se află în atenția completului de judecată prezidat de magistratul Davidescu Andrei Nicolae, de la Judecătoria Constanța.

 


În continuare, redăm comunicatul Parchetului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, așa cum a fost postat pe site-ul oficial al instituției:
 

„Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
 
            La data de 25.01.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând de la data de 25.01.2024 până la data de 24.03.2024 inclusiv, a inculpatului H.S., cercetat sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de vătămare corporală din culpă, prevăzute de art. 196 alin. 2 și 3 din C. Pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. Pen. (persoane vătămate P.L.D., P.I. și M.M.C.).
 


În concret, în cauză s-a reţinut că inculpatul H.S., medic specialist în chirurgie plastică, a efectuat în data de 07.01.2021, la o unitate medicală din municipiul Bucureşti, intervenţii chirurgicale de tipul „reducţie mamară cu implant de silicon” şi „abdominoplastie” asupra persoanei vătămate P.L.D., în urma cărora au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente.
 
În data de 03.12.2022, la o unitate medicală din municipiul Constanţa, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul „mastopexie” asupra persoanei vătămate P.I., în urma căreia au rezultat prejudicii estetice grave și permanente.

 
În data de 10.10.2023, la o altă unitate medicală din municipiul Bucureşti, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul „mastopexie” asupra persoanei vătămate M.M.C., în urma căreia au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente.
 
Pentru lămurirea cauzei, în data de 29.12.2023, la sediul unei clinici medicale din municipiul Constanţa, la care inculpatul îşi desfăşura activitatea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară. Cu această ocazie nu au fost identificate înscrisuri medicale referitoare la persoanele vătămate. De la inculpat au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două terminale mobile.
 
În sarcina inculpatului, pe durata controlului judiciar, s-a stabilit obligaţia de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului ce a dispus măsura.
 
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“.

 
UPDATE

Judecătoria Constanța a respins plângerea împotriva ordonanței de luare a controlului judiciar.

MINUTĂ

Solutia pe scurt: ÎNCH. 30.01.2024 În baza art. 213 C.proc.pen., respinge, ca neîntemeiată, plângerea inculpatului H. S. (...) împotriva ordonanței de luare a controlului judiciar din 25.01.2024, emisă în dosarul 7472/210/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de încuviințare a depășirii temporare a limitei teritoriale fixate de procuror. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu azi, 30.01.2024. Judecător de drepturi și libertăți.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Constanța. Medic specialist în chirurgie plastică, plasat sub controlul judiciar
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medicul „vedetelor“ Hussein Shamieh a ajuns la Tribunalul Constanța! Cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 805

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, așteptat mâine la Tribunalul Constanța

26 Mar 2024 598

Imagini de la Constanța cu „medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 1122

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, vrea să scape, la Constanța, de controlul judiciar!

19 Mar 2024 771

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, plasat sub control judiciar

14 Mar 2024 619

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Traumele sunt enorme. Este dărâmată! “ (VIDEO)

13 Mar 2024 1505

UPDATE. Hussein Shamieh, medicul specialist în chirurgie plastică cercetat, a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 1246

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 643

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1477

15 percheziții în București! Vizat ar fi medicul Hussein Shamieh. Intervenții chirurgicale estetice și reconstructive. Oficial de la Poliția din Constanța (VIDEO)

12 Mar 2024 1795

Justiție Constanța Medicul Hussein Shamieh rămâne sub control judiciar! (MINUTĂ)

30 Jan 2024 944

Heka Hospital Rinoplastia corectează aspectul imperfect sau anumite deformări. Ce trebuie să știi (VIDEO)

27 Jan 2023 2080