Justiție la Constanța! CSM a aprobat! Judecătorul Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța! Marius Cătălin Croitoru, la Tribunal
Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat marți, 21 noiembrie 2023, transferul magistratului Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanţa, la Curtea de Apel Constanţa.
 
De asemenea, tot în ședința de azi, CSM a avizat pozitiv transferul judecătorului  Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, la Tribunalul Constanţa.
 
Magistratul Gabriel Mustaţă judeca dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, cauză în care DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa.
 
Cauza va fi repartizată unui alt judecător.
 
Gabriel Mustaţă a mai judecat dosarul în care Adrian-Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, a fost deferit justiției de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.
 
Un alt dosar judecat de Gabriel Mustaţă a fost cel privind terenurile din Portul Tomis, din municipiul Constanța, cauză în care a decis achitarea atât a lui Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, cât și a Marcelei Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), pe motiv că faptele imputate de procurori nu sunt prevăzute de legea penală. În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 12 decembrie 2023.
 
Judecătorul Marius Cătălin Croitoru este, în prezent, delegat pe una dintre cele două funcții de vicepreședinte al Tribunalului Constanța.

 
La data de 28 iunie 2022, Marius Cătălin Croitoru, pe când se afla la Judecătoria Medgidia, a decis condamnarea în primă instanță a primarului Valentin Vrabie, din Medgidia, la un an și șapte luni închisoare cu executare.
 

Ulterior, completul format din magistrații Ileana Anastasiu, Marius Cristian Epure și Ștefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța a modificat sentința de condamnare a primarului Vrabie, hotărând, la data de 10 octombrie 2023, definitiv, condamnarea primarului la închisoare cu suspendare.
 
Mai precizăm că, recent, în calitate de judecător al Tribunalul Constanța, Marius Cătălin Croitoru a menținut o soluție de clasare emisă de procurorii D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa față de primarul municipiului Constanța Vergil Chiţac și prefectul județului Constanța Silviu Coşa.

În continuare, CSM a aprobat transferul judecătoarelor Nemeth Mara-Isabela și Codreanu Maria-Roxana, de la Judecătoria Constanţa, la Tribunalul Constanţa.

De asemenea, Tudoran Iuliana și Turcu Monica-Constantina, de la Tribunalul Constanţa, vor judeca la Curtea de Apel Constanţa, ca urmare a deciziei CSM.

CSM a hotărât admiterea transferului Anicăi Ruxandra Maria, de la Judecătoria Constanţa, la Judecătoria Sectorului 1 București, începând cu data de 01.02.2024
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Peste 400 de judecători solicită trasferul la alte instanțe! Cine sunt magistrații din Constanța (LISTĂ)
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanta cumpără servicii poștale și de curierat!

13 Apr 2024 572

Judecătorul Marius Cătălin Croitoru rămâne vicepreședinte al Tribunalului Constanța

11 Apr 2024 427

Marius Cătălin Croitoru, preșdintele Judecătoriei Medgidia, propus vice în continuare al Tribunalului Constanța

08 Apr 2024 460

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 3102

Candidații pentru conducerea Judecătoriei Medgidia și a Judecătoriei Mangalia, confirmați de CSM

17 Mar 2024 615

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! S-a fixat un nou termen în dosar

08 Mar 2024 948

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 1091

„Undă verde“ de la CSM pentru judecătorul Florentin Mircea Panait, la conducerea Judecătoriei Medgidia

20 Dec 2023 795

Florentin Mircea Panait, propus vice, în continuare, al Judecătoriei Medgidia

18 Dec 2023 796

Primarul Vergil Chiţac, o nouă clasare de la DNA Constanța menținută la tribunal

11 Dec 2023 1321

UPDATE - Avere și interese Andreea Octavia Panait, noul președinte din Tribunalul Constanța (DOCUMENTE)

07 Dec 2023 1278

Peste 400 de judecători solicită trasferul la alte instanțe! Cine sunt magistrații din Constanța (LISTĂ)

31 Oct 2023 2090

Faptele s-au prescris! Tribunalul Constanța pune stop procesului penal în cazul afaceriștilor trimiși în judecată de DNA pentru un presupus prejudiciu de 10 milioane euro! (MINUTĂ+DOCUMENT)

27 Oct 2023 3731

Oficial, de la CSM Judecătorul Marius Cătălin Croitoru, preșdintele Judecătoriei Medgidia, menținut vicepreședinte delegat al Tribunalului Constanța

26 Oct 2023 707

Știri justiție Constanța Ziua Porților deschise la Tribunalul Constanța

24 Oct 2023 829