Licitații pentru Cazino și biserica de lemn din Techirghiol Expertize contestate și experți audiați, în dosarul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare




Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
 
  • În 2018, compania a întocmit documentația ce a stat la baza organizării ultimei licitații pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. De asemenea, societatea s-a înscris și la licitația pentru contractul de reabilitare, însă fără succes.
  • În prezent, firma are în atenție biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului“, din cadrul Mânăstirii Sfânta Maria, din Techirghiol, unde asigură asistența tehnică, în urma contractului semnat cu reprezentanți Companiei Naționale de Investiții.
  • Procesul de la Vaslui vizează lucrările desfășurate la Palatul Copiilor Iași și următorul termen se va desfășura pe 17 martie 2022.
 
S-a cerut anularea expertizei grafoscopice în procesul în care compania Impex Romcatel Cercetare Proiectare, cea care a întocmit documentația pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța și, ulterior, a participat și la licitația pentru lucrările de refacere a monumentului, este acuzată de fapte penale, imputate de procurorii ieșeni.
 
În prezent, firma are în atenție și biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului“, din cadrul Mânăstirii Sfânta Maria, din Techirghiol, unde asigură asistența tehnică, în urma contractului semnat cu reprezentanți Companiei Naționale de Investiții.
 
În ce privește dosarul penal ce se desfășoară la Judecătoria Vaslui, acesta vizează lucrările desfășurate de firmă la Palatul Copiilor Iași.
 
Probleme cu expertizele
 
Recent, magistrații Judecătoriei Vaslui au decis să respingă solicitările de anulare a expertizei grafoscopice efectuată de Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice Iași și de efectuare a unei noi expertize în legătură cu o adresă din 2011, solicitările fiind formulate de reprezentanții firmei.
 
În continuare, s-a respins și cererea de completare a raportului de expertiză tehnică judiciară, însă a fost admisă solicitarea formulată de reprezentanții Palatului Copiilor Iași privind audierea expertului judiciar Cristian Ovidiu Ville.

 
Următorul termen în proces a fost stabilit pentru data de 17 martie 2022, de la ora 13.00.
 

Amintim, firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a întocmit, în anul 2018, documentația ce a stat la baza organizării ultimei licitații pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. De asemenea, societatea s-a înscris și la licitația pentru contractul de reabilitare, însă fără succes.
 
În 2021, societatea a semnat cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții contractul privind  asistență tehnică a proiectantului pe toată durata de derulare a contractului de restaurare a bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului“, din cadrul Mânăstirii Sfânta Maria, din Techirghiol.
 
În ce privește procesul penal desfășurat la Judecătoria Vaslui, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, „la data de 03.07.2018 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus trimiterea in judecată a S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire SC Impex Romcatel S.A), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011, a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plată de situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296.06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive a infracţiunii de înșelăciune“.
 
Prin același rechizitoriu, au mai fost trimise în judecată Viorica Frunză, administratorul firmei, acuzată de înșelăciune și uz de fals, dar și Iulia Ursache, contabilul șef al societății, acuzată, de asemenea, de înșelăciune.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, gata de reabilitare. Cine asigură asistența tehnică și cine se ocupă de lucrări
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A actualizat documentația pentru Cazino Au lipsit martorii la procesul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare

20 Sep 2020 1837

A actualizat actele pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa Ce s-a întâmplat în procesul firmei Impex Romcatel

24 Feb 2020 1604

Constănțenii mai au de așteptat până la reabilitare Parteneri și subcontractori. Date complete despre societățile care s-au „băgat“ în afacerea Cazinoul

07 Oct 2019 3293