Liviu Tit Brăiloiu, parte vătămată Executorul judecătoresc Silviu Oană, trimis în judecată, alături de alte două persoane

 
 
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Silviu Oană, executor judecătoresc, sub acuzația de abuz în serviciu. 

Potrivit procurorului general adjunct al PCA Constanța, magistratul Mihaela Mergeane, purtătorul de cuvânt al unității de parchet, acesta și-ar fi îndeplinit în mod necorespunzător atribuțiile, în sensul că, la data de 29.09.2021, a constatat suspendarea executării silite într-un dosar de executare silită și nu ar fi anunțat terții popriți, respectiv persoana vătămată din dosarul trimis în instanță.
 
În același dosar, a fost trimis în judecată și Dănuț Manoilă, expert tehnic judiciar, sub acuzația de mărturie mincinoasă, conform sursei citate, constând în aceea că, în calitate de expert desemnat în dosarul de executare silită, ar fi întocmit un raport de expertiză al unui imobil situat în Eforie Nord, raport prin care imobilul ar fi fost subevaluat.
 
De asemenea, a fost trimisă în judecată și Cristina Ilie sub acuzația de uz de fals, conform sursei citate, constând în aceea că, în cadrul unui dosar civil aflat pe rolul Judecătoriei Buftea ar fi depus o serie de înscrisuri false (fotografii), care nu ar fi reflectat realitatea.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre dosarul cu numărul unic 550/36/2023, înregistrat pe rolul Secției penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din Curtea de Apel Constanța, și are are ca obiect „abuzul în serviciu (art.297 NCP)“.

 


Părțile dosarului sunt, conform portalului instanțelor de judecată, Oană Silviu (inculpat), Manoilă Dănuţ (inculpat) și Ilie Cristina (inculpat).

Asta în timp ce Liviu Tit Brăiloiu (fost senator și prefect PSD) are calitatea de intimat / parte vătămată.  

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Mai adăugăm că am încercat să obținem un punct de vedere cu privire la acest dosar de la Silviu Oană, executor judecătoresc, însă acesta nu a dorit să facă nicio declarație.

De asemenea, nici Liviu Tit Brăiloiu nu a dorit să facă declarații oficiale cu privire la dosar.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

#alegeriparlamentare2020
Tit Liviu Brăiloiu, senator PSD - “Aniversăm ziua când Dobrogea a revenit în chip firesc la teritoriul național. Este o sărbătoare a inimilor unite, apropiate, solidare”


 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

BEJ Oană Silviu scoate la vânzare prin licitație imobil - teren intravilan și casa, situat în Sarichioi, județul Tulcea

09 Nov 2023 424

BEJ Oană Silviu scoate la vanzare prin licitație publică imobil - teren extravilan, situat în Castelu, județul Constanța

09 Nov 2023 530

Liviu Brăiloiu, parte vătămată Dosarul executorului judecătoresc Silviu Oană, trimis în judecată alături de alte două persoane, strămutat de la Constanța la Bucureşti

07 Nov 2023 852

Peste 400 de judecători solicită trasferul la alte instanțe! Cine sunt magistrații din Constanța (LISTĂ)

31 Oct 2023 1217

BEJ OANĂ SILVIU scoate la vânzare prin licitație publică imobil - teren extravilan situat în Ostrov

20 Oct 2023 429

BEJ OANĂ SILVIU scoate la vânzare prin licitație publică cota de ½ din imobilul teren extravilan situat în Limanu

18 Oct 2023 401

Publicație de vânzare BEJ Oană Silviu - imobil Construcție C1 - Sediu banca situat în Constanța

17 Jul 2023 533

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 mai 2023

07 Jun 2023 1326

Publicație de vânzare BEJ Oană Silviu - scoate la vânzare prin licitație bunuri imobile

23 May 2023 888

Ce a declarat Gabriel Comănescu Sediul social al GSP SA din Port Constanța, Dana 34, scos la licitație!

22 Mar 2023 7918

Publicație de vânzare BEJ Oană Silviu - scoate la vânzare prin licitație bunuri mobile

07 Mar 2023 862

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 09 august 2022

10 Aug 2022 2310

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 iulie 2022

19 Jul 2022 1714

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 5913

Licitație publică organizată de B.E.J. OANA SILVIU în vederea vânzării unui imobil situat în Constanta

31 Jan 2020 1723