Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

 
  • Cererea lui Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, privind constatarea intervenirii reabilitării de drept din pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată de judecători în 2016, se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, județul Constanța, a contestat decizia Tribunalului Constanța (nr. 129/2024 din 27.03.2024) prin care i-a fost respinsă ca inadmisibilă cererea privind constatarea intervenirii reabilitării de drept din pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată de judecătorii Curții de Apel Constanța, în 2016.
 
Contestația lui Matei Nicolae a fost înregistrată pe rolul Curții de Apel Constanța, dosar 903/118/2024  
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 8 mai 2024.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță, potrivit datelor noastre, de magistratul Alina Crasovschi, de la Tribunalul Constanța.
 
Contactat telefonic, după decizia Tribunalului Constanța, Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, printre altele, că va candida și că va câștiga Primăria Năvodari.
 
„Reabilitatea  - dacă citim în DEX, sau în dicționarul juridic, este definită ca prin modalitatea de ștergere / de radiere a unor interdicții și restricții stabilite printr-o hotărâre judecătorească, printr-o sentință penală definitivă. În sentința penală definitivă a Curții de Apel Constanța, în mod expres, instanța de apel a consemnat că nu mi se aplică sancțiuni complementare, adică nu mi se interzice dreptul de a alege și de a fi ales, având în vedere cuantumul pedepsei și modalitatea de săvârșire a infracțiunii de dare de mită“.
 
„Din această perspectivă, eu - pentru a candida - nu am nevoie de reabilitare, pentru că nu mi-a fost interzis dreptul constituțional de a alege și de a fi ales. Nu mi-a fost interzis prin sentința penală dreptul de a alege și de a fi ales“, a mai spus atunci Nicolae Matei.
 
Declarația integrală poate fi citită accesând link-ul de mai jos:

 
„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“
Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța
Magistratul Iulia Opariuc Dan, aleasă președinte BEJ și magistratul Traian Iancu Laurențiu, locțiitor

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 708

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 5638

Judecata s-a terminat! Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Iată când se va pronunța tribunalul

13 Mar 2024 2898

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Azi, primul termen

12 Mar 2024 785

Matei Nicolae solicită reabilitarea judecătorească!

13 Feb 2024 1274

Au venit banii Lucrările pentru reabilitarea falezei din Năvodari, în linie dreaptă

13 Jun 2015 2037