Justitie

Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial. Iată pedepsele finale

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au soluţionat dosarul în care familia lui Sandu Anghel a fost condamnată, în primă instanţă, la Tribunalul Constanţa, la ani grei de închisoare pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu.

Florin Anghel - 9 ani 3 luni şi 20 de zile închisoare. Pedeapsa principală se execută prin privare de libertate.
 
Marius Constantin – 3 ani şi 310 zile închisoare. Pedeapsa închisorii se execută prin privare de libertate.
 
Izaura Constantin (fostă Anghel) - 2 ani 5 luni şi 10 zile închisoare, suspendare sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Olt pedepsei pe un termen de supraveghere de patru ani. Pe durata termenului de supraveghere inculpata va respecta următoarele măsuri de supraveghere: - se va prezenta la Serviciul de Probaţiune Olt la datele fixate de consilierul de probaţiune; - va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - va anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - va comunica schimbarea locului de muncă; - va comunica informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatei să execute obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Drăgăneşti sau Liceului teoretic Tudor Vladimirescu din Drăgăneşti.

Grinică Ion Anghel - măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 6 luni,
 
Reduce cuantumul sumelor la care inculpaţii au fost obligaţi la despăgubiri civile către partea civilă ...., astfel: Anghel Florin va fi obligat la plata sumei de 1.500 de euro echivalent lei la la data efectuării plăţii, Anghel Izaura la plata sumei de 500 de euro echivalent lei la data efectuării plăţii, Constantin Marius la plata sumei de 300 de euro echivalent în lei la data efectuării plăţii şi Anghel Grinică -Ion la plata sumei de 200 de euro echivalent lei la data efectuării plăţii, acesta din urmă în solidar cu părţile responsabile civilmente (părinţi)....şi .....“, potrivit minutei judecătoreşti.

Prezentul dosar a fost instrumentat de DNA Constanţa şi trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Această instanţă a dictat următoarele pedepse: Florin Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la 12 ani, 11 luni şi 20 de zile (pedeapsa rezultând din contopiri), Marius Constantin (ginerele lui Sandu Anghel) s-a ales cu patru ani şi şase luni de închisoare, cu executare, Fănica Anghel (soția lui Bercea) a primit trei ani şi nouă luni, iar Izaura Anghel (soția lui Marius Constantin, fiica lui Sandu Anghel) a fost condamnată la patru ani, cinci luni şi zece zile.
 
Toate pedepsele anterior precizate sunt cu executare, ele fiind aplicate de Tribunalul Constanţa, în primă instanţă. Grinică Ion Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la şase luni, prin măsură educativă neprivativă de libertate.
 
Ulterior, dosarul a fost trimis la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanţa. În urma unor demersuri specifice, familia lui Sandu Anghel a obţinut strămutarea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Costea

09 Mar, 2017 19:27

Si atunci de ce l-a mai condamnat pe Basescu daca familia Bercea l-a santajat?

Articole asemanatoare

Nepotul lui Traian Băsescu, Dragoș Băsescu a fost condamnat definitiv la închisoare. Pedeapsa este cu executare (rechizitoriu)

05 Feb 2018 1732

Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Sandu Anghel. Ce a decis ieri Curtea Supremă

16 Dec 2017 1752

Traficul dintre Constanța și Lazu este blocat din cauza unui accident. Cine a fost surprins în coloana de mașini (galerie foto+video)

21 Nov 2017 9089

DNA a obţinut redeschiderea dosarului în care Mircea Băsescu ar fi fost şantajat. Ieri, al doilea termen la Curtea Supremă

20 Oct 2017 1167

Credeaţi că s-a terminat? Dosarul în care Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Sandu Anghel, redeschis la cererea DNA

06 Oct 2017 3496

Revedere emoționantă în curtea lui Mircea Băsescu. Cu cine s-a sărutat şi strâns îndelung în brațe (galerie foto+video)

11 Sep 2017 2756

UPDATE. Mircea Băsescu a fost eliberat din Penitenciarul Poarta Albă (galerie foto+video)

11 Sep 2017 2181

UPDATE. Mircea Băsescu va fi eliberat din arest. Decizia instanţei este definitivă

11 Sep 2017 1597

Tribunalul Constanţa a amânat decizia privind cazul lui Mircea Băsescu

04 Sep 2017 1236

Zi importantă pentru familia Băsescu! Decizia Tribunalului Constanţa va fi definitivă

04 Sep 2017 1119

Ultima zi de puşcărie pentru Mircea Băsescu? Totul se decide mâine, la Tribunalul Constanţa

03 Sep 2017 1594

Mircea Băsescu, la Tribunalul Constanţa. Iată când ar putea fi eliberat

11 Aug 2017 1082

Condamnat alături de Mircea Băsescu Marian Căpăţână, fost preşedinte în PDL, eliberat condiţionat

08 Aug 2017 4354

Procurorii Anticorupţie nu-l vor în libertate pe Mircea Băsescu

22 Jul 2017 1020

Judecătoria Medgidia a decis Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă

19 Jul 2017 2419