Notele la purtare, scăzute! Doi elevi din județul Constanța și-au dat în judecată liceul. Răspunsul instanței



Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
 
  • Anterior, liceenii care au cerut acum sancționarea liceului au primit o decizie favorabilă din partea judecătorilor, care au obligat unitatea de învățământ să le achite câte 5.000 de euro, cu titlul de daune morale pentru scăderea notei la purtare.
  • Acum, cei doi liceeni s-au adresat din nou instanței de judecată, într-o procedură separată, în care le-au cerut judecătorilor să sancționeze unitatea de învățământ pentru că aceasta nu ar fi pus în aplicare o hotărâre a judecătorilor pronunțată în acest caz.
  • Joi, 10 martie 2022, completul CA4 al Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Gabriel Neacșu, a decis însă să respingă cererea formulată de cei doi liceeni.
  • Decizia poate fi atacată în recurs.
 
Doi elevi ai unui liceu din orașul Cernavodă, județul Constanța au cerut în instanță sancționarea unității de învățământ pentru că instituția nu ar fi pus în executare o hotărâre a instanței ce privește notele la purtare ale celor doi liceeni.
 
Este vorba despre același caz în care cei doi liceeni au obținut în instanță anularea scăderii notelor la purtare, dar și obligarea liceului (în primă instanță) la plata unor daune morale de câte 5.000 de euro.
 
Cei doi liceeni fuseseră distinși, de-a lungul timpului, cu mai multe premii la concursuri organizate de diferite instituții în domeniul Roboticii și al „Computer Science“.
 
Detaliile complete le puteți găsi în materialul
 
Doi elevi ai unui liceu din județul Constanța, despăgubiți cu 5.000 de euro după ce profesorii le-au scăzut nota la purtare
 
Acum, cei doi liceeni s-au adresat din nou instanței de judecată, într-o procedură separată, în care le-au cerut judecătorilor să sancționeze unitatea de învățământ pentru că aceasta nu ar fi pus în aplicare o hotărâre a judecătorilor pronunțată în acest caz.
 

„Sancțiune pentru neexecutare hotărâre“
 
Dosarul astfel format a primit indicativul 297/118/2022, având ca obiect „sancțiune pentru neexecutare hotărâre“.

 
Joi, 10 martie 2022, completul CA4 al Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Gabriel Neacșu, a decis însă să respingă cererea formulată de cei doi liceeni.
 
Se arată în minuta Hotărârii nr. 34/2022 a instanței, pronunțată în cameră de consiliu, că instanța „respinge cererea, ca neîntemeiată“.
 
Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în recurs, în termen de cinci zile de la comunicarea acesteia.
 
În cazul în care liceenii vor declara recurs împotriva acestei decizii, dosarul va fi trimis Curții de Apel Constanța, pentru soluționarea căii de atac.
 
De altfel, Curtea de Apel Constanța trebuie să stabilească și data primei înfățișări în apelul declarat de liceul din județul Constanța împotriva deciziei Tribunalului Constanța de a obliga unitatea de învățământ să le achite celor doi daune morale de câte 5.000 de euro.
 
Amintim, în acel dosar, instanța a stabilit că „în speță, prin emiterea actelor administrative prin care s-a dispus scăderea notei la purtare a reclamanților, acte ce ulterior au fost anulate, au fost aduse atingere onoarei și reputației reclamanților, aceștia suferind un prejudiciu moral prin fapta săvârșită de pârât (nr., liceul)“.
 
Acel dosar are indicativul 8030/118/2020 și este înregistrat în prezent la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, unde urmează să se stabilească, așa cum am precizat, data primei înfățișări.
 
În prezent, rămâne de văzut dacă liceenii vor declara recurs împotriva deciziei Tribunalului Constanța și vor insista cu cererea de sancționare a liceului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise, respectiv Portalul Instanțelor de Judecată și Portalul Jurisprudenței – Jurindex – rolii.ro
 
Citește și
Oficial!
Un profesor din Tulcea, condamnat pentru purtare abuzivă! Părți vătămate, patru copii. Pe unul trebuie să-l despăgubească

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a revenit de la 0-2 cu FC Voluntari II, câștigând în prelungiri!

28 Apr 2024 387

Primăria Cernavodă, județul Constanșa lansează licitație pentru dotări la rețeaua agent termic secundar (DOCUMENT)

25 Apr 2024 575

Contracte publice Cerna Pro Construct SRL, din Cernavodă, cere să intre în insolvență!

25 Apr 2024 346

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 541

IPJ Constanța Infracțiuni rutiere, constatate de polițiști

23 Apr 2024 402

Firme Constanța CL Cernavodă preia rolul de asociat unic în Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL

22 Apr 2024 468

Licitații Constanța Spații verzi și locuri de joacă modernizate la Cernavodă. Cine execută contractul (DOCUMENT)

22 Apr 2024 438

Licitații Constanța Achiziție de peste jumătate de milion de lei făcută de Utilități Publice – Gospodăria Comunală SRL. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

22 Apr 2024 522

Doi copii din Cernavodă au fugit de acasă pentru a se plimba singuri din municipiul Constanța! Mama minorilor, sancționată de polițiști

21 Apr 2024 707

Fotbal Liga a 3-a Gloria Băneasa s-a impus în prelungiri în duelul cu Axiopolis Cernavodă

21 Apr 2024 713

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 775

Constanța Miercuri a fost cel mai cald din țară! Temperaturile au scăzut și cu 20 de grade Celsius

18 Apr 2024 385

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 478

Achiziții Constanța Primăria Cernavodă a încheiat un contract cu o firmă din Medgidia. La mijloc sunt 18.000 de euro (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 2329

Depistați cu droguri în Cernavodă, județul Constanța (FOTO)

14 Apr 2024 577