Percheziții la persoane bănuite de înșelăciuni cu criptomonede și spălare de bani. VIDEO

 
  • Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2021 – mai 2022, persoanele bănuite ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice, prin prezentarea unor proiecte de investiții în cryptomonede (comercializare de NFT-uri), dar acestea nu ar mai fi fost realizate.
 
 
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 6 percheziții în localitățile Râșnov și Hărman, din județul Brașov, și comuna Ștefăneștii de Jos, din județul Ilfov, la sediile unor societăți comerciale, domiciliile unor persoane și la locul de muncă al uneia dintre acestea. 2 mandate de aducere sunt puse în executare într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare a banilor.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2021 – mai 2022, persoanele bănuite ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice, prin prezentarea unor proiecte de investiții în cryptomonede (comercializare de NFT-uri), dar acestea nu ar mai fi fost realizate.
 
Sumele de bani încasate fraudulos ar fi fost folosite pentru achiziționarea unor active, prin persoane interpuse, în scopul ascunderii și disimulării adevăratei surse a sumelor de bani tranzacționate.
 
Valoarea prejudiciului cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 1.580.000 de lei.
 
În cadrul perchezițiilor efectuate, se urmărește descoperirea și ridicarea unor înscrisuri folosite și emise în activitatea infracțională, a unor medii de stocare, precum și a unor valori asupra cărora urmează să se instituie măsuri asigurătorii.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, al polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov.
 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumţia de nevinovăţie.

Foto cu rol ilustrativ.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Filmul evenimentelor
Mamaia. Un milionar în criptomonede ar fi fost răpit pentru o datorie de aproximativ 3 milioane de euro



 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe femei din Constanța, păcălite de un fals militar american! Condamnare definitivă

10 Apr 2024 983

Milioane de dolari în criptomonede Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

10 Mar 2024 3068

Bitcoin, mai apropiat de un bilet de loterie decât de o investiţie

17 Jan 2024 871

Nicolae Matei, fostul primar Năvodari, trage un semnal de alarmă! „De pe paginile mele de Facebook și de Instagram scrie altcineva, care face reclamă la criptomonede!“

21 Nov 2023 1488

Constanța! Sentință definitivă în cazul milionarului în criptomonede ce ar fi fost răpit pentru o datorie de 3 milioane de euro

09 Nov 2023 1179

Bărbat arestat în București pentru înșelăciune. Acesta promitea investiții nereale pe piața de criptomonede

09 Oct 2023 759

Curtea de Apel Constanța, termen nou în cazul milionarului în criptomonede ce ar fi fost răpit pentru o datorie de aproximativ 3 milioane de euro

23 Sep 2023 1511

Oficial de la DIICOT! Frații Tate, trimiși în judecată

20 Jun 2023 1015

Constanța! Cazul milionarului în criptomonede ce ar fi fost răpit pentru o datorie de aproximativ 3 milioane de euro va fi judecat mai repede

06 Jun 2023 1316

Filmul evenimentelor Mamaia. Un milionar în criptomonede ar fi fost răpit pentru o datorie de aproximativ 3 milioane de euro

18 May 2023 24231

Cotația Bitcoin scade continuu. La ce valoare a ajuns

15 Jun 2022 1413

Criptomonede Mai multe femei credule din Constanța, înșelate de un fals militar american!

28 May 2022 2921

Criptomonede în valoare de 285 milioane de dolari din vânzarea de terenuri virtuale

01 May 2022 1461

Cum a furat un tânăr un bancomat dintr-un mall plin de clienți. A spus că lucrează la mentenanță și că duce aparatul la service (VIDEO)

10 Apr 2022 14771

Un hacker a spart reţelele unor mari companii. Ce recompense a cerut apoi

05 Apr 2022 1266