Polițist din Mangalia pierde procesul cu inspectorii de integritate (MINUTA)

Poliția Mangalia. Foto cu rol ilustrativ

Polițistul Adrian Buzică, din Mangalia, a pierdut în primă instanță procesul intentat inspectorilor de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate, pentru anularea raportului.
 
Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța, care au ajuns la concluzia că este nefondată contestația formulată de polițist.
 
Hotărârea poate fi atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Iată minuta Deciziei civile pronunțate azi, 26 iunie 2023, de către Curtea de Apel Constanța în dosarul 5414/2/2021:
 
„Respinge contestaţia formulată de reclamantul Buzică Adrian în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Constanţa, sub sancţiunea anulării“
 
Amintim, omul legii a cerut anularea raportului de evaluare întocmit de inspectorii ANI.
 
Inițial, dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel București, dar judecătorii din Capitală l-au declinat la Constanța, după ce au admis excepția necompetenței teritoriale a instanței.
 

Pe data de 23 iulie 2021, Agenția Națională de Integritate a anunțat constatarea averii nejustificate, a stării de incompatibilitate sau a conflictului de interese de natură administrativă în cazul mai multor funcționari publici.
 
În cazul polițistului Adrian Buzică, din cadrul Poliției Municipiului Mangalia, ANI a anunțat că acesta s-ar fi aflat în incompatibilitate întrucât „în perioada 22 decembrie 2017 – 06 mai 2020, (...) a deținut și exercitat simultan cu funcția publică cu statut special de agent de poliție rutieră și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale, activitățile desfășurate de către acesta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate în calitate de funcționar public cu statut special“.

 
„Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, au spus atunci inspectorii de integritate.
 
„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“, au mai spus la momentul respectiv reprezentanții ANI.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea pierde procesul cu Agenția de Integritate, a decis Curtea de Apel Constanța (MINUTA)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist din Mangalia, în proces cu ANI. Inspectorii de integritate au spus că a fost în incompatibilitate

29 May 2023 1579