Polițistul Marian Cotlenco, acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, condamnat

 
 
Judecătoria Constanța s-a pronunțat azi în dosarul privind accidentul ce a dus la moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, din cadrul Curții de Apel Constanța.
 
Azi, instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu inculpatul Marian Cotlenco (polițist), acesta fiind condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă și la șase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Instanța a contopit pedepsele principale stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani închisoare, la care s-a adaugă un spor de o treime din pedeapsa de șase luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare.
 
„Impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la RAJA Constanța, pe o perioadă de 60 de zile.  Lasă nesoluționată acțiunea civilă promovată“, se mai arată în decizia de azi a magistraților.
 
Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban s-a produs pe 23 martie 2019, după-amiaza.
 
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, la momentul respectiv, un bărbat (poliţist în cadrul Poliţiei Constanţa) a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu, bărbatul nu a respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bulevardul Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bulevardul Mamaia.
 
Din accident a rezultat decesul pasagerei de pe triciclu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, a ajuns la instanța finală

23 Apr 2021 2661

O tânără judecătoare din Constanța a murit într-un accident rutier. Ce se întâmplă acum cu dosarul (video)

15 Mar 2021 2963

Oficial! Polițistul Marian Cotlenco, acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, și-a recunoscut vina

06 Jan 2021 2818

Închisoare cu suspendare pentru polițistul acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Șerban, de la Curtea de Apel Constanța

27 Nov 2020 2098

CSM, mesaj după moartea Mihaelei Iuliana Șerban, judecător la Curtea de Apel Constanța

24 Mar 2019 6217

Mega-dosar la Constanţa. Aproape 20 de persoane trimise în judecată. Cine sunt

15 Feb 2018 3917

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 31 august 2017

31 Aug 2017 1409

ANI, neînvinsă în procesul de la Constanţa cu Daniela Mihaela Chiru

05 Nov 2016 2148