Închisoare cu suspendare pentru polițistul acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Șerban, de la Curtea de Apel Constanța

  • Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban s-a produs pe 23 martie 2019, după-amiaza.
  • În urma expertizei efectuate în cursul urmăririi penale, s-a stabilit că vinovăția pentru producerea accidentului i-ar aparține omului legii ce conducea triciclul pe care se afla judecătoarea, dat fiind că acesta nu ar fi respectat un indicator rutier.
  • Polițistul din cadrul Poliției Constanța a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, pedeapsa propusă pentru acesta fiind de doi ani și două luni, cu suspendare.
 
Dosarul în care este anchetat accidentul ce a dus la moartea judecătoarei Mihaela Șerban, din cadrul Curții de Apel Constanța, a fost finalizat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Surse judiciare au precizat pentru ZIUA de Constanța că principalul suspect din dosar, un polițist din cadrul Poliției Constanța, ar fi încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu anchetatorii.
 

Doi ani și două luni, cu suspendare
 

Astfel, omul legii ar fi recunoscut, în baza acestui acord, că se face vinovat de ucidere din culpă și vătămare corporală, în schimbul recunoașterii faptei de către polițist procurorii urmând să propună instanței o pedeapsă de doi ani și două luni de închisoare, cu suspendare.
 
Potrivit legislației în vigoare, acordul de recunoaștere a vinovăției poate fi inițiat atât de către procuror, cât și de către inculpat.
 
Amintim aici că, în urma expertizei efectuate în cursul urmăririi penale, s-a stabilit că vinovăția pentru producerea accidentului i-ar aparține omului legii, care nu ar fi respectat un indicator rutier.
 

Oficial, despre accident
 

Accidentul în care judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban a murit s-a produs într-o zi de sâmbătă, pe 23 martie 2019, la ora 16.10.
 
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, la momentul respectiv, un bărbat (poliţist în cadrul Poliţiei Constanţa) a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu, bărbatul nu a respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bulevardul Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bulevardul Mamaia.

 
Din accident a rezultat decesul pasagerei de pe triciclu.
 

Mesajul Curții de Apel Constanța

 

La data de 24 martie 2019, colectivul Curții de Apel Constanța a transmis un mesaj de condoleanțe legat de dispariția prematură a judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban.
 
„Colectivul Curții de Apel Constanța a primit cu profund regret vestea încetării din viață a colegei noastre judecator Mihaela Șerban, în urma unui accident rutier ce a avut loc în data de 23.03.2019. Colegă apropiată, aceasta s-a dedicat profesiei de judecător timp de peste 20 de ani, fiind o persoană optimistă, cu un caracter puternic, un om devotat, de încredere. Toți cei care au avut bucuria de a lucra cu ea îi vor purta o veșnică amintire. Pe această cale, transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în pace!“, au transmis reprezentanții Curții de Apel Constanța.
 

 
Citește și:

Final de anchetă în cazul morții Mihaelei Șerban, judecător al Curții de Apel Constanța (video)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, a ajuns la instanța finală

23 Apr 2021 2650

O tânără judecătoare din Constanța a murit într-un accident rutier. Ce se întâmplă acum cu dosarul (video)

15 Mar 2021 2959

Polițistul Marian Cotlenco, acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, condamnat

03 Mar 2021 4379

Oficial! Polițistul Marian Cotlenco, acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, și-a recunoscut vina

06 Jan 2021 2815

Olimpiadele – suspendate, tezele – sub semnul întrebării. Învățământul românesc pierde excelența?

03 Nov 2020 2138

Final de anchetă în cazul morții Mihaelei Șerban, judecător al Curții de Apel Constanța (video)

24 Oct 2020 11999

Tragedie rutieră! Un an de la moartea Mihaelei Șerban, judecător al Curții de Apel Constanța (video)

23 Mar 2020 2194

„Era ca o primăvară“ Nouă luni de la moartea judecătoarei Mihaela Şerban! Ancheta continuă (galerie foto+video)

23 Dec 2019 1171

Procurorii vor să afle exact cum a avut loc accidentul în care a murit Mihaela Şerban, judecător al Curţii de Apel Constanţa

10 Aug 2019 1359

A consumat sau nu polițistul implicat în accidentul în care a murit judecătorul Mihaela Șerban, substanțe interzise? Ce a declarat avocatul suspectului (video)

06 Jun 2019 4198

Constanţa. Noi amănunte în dosarul morţii judecătoarei Mihaela Şerban (video)

06 Jun 2019 2782

UPDATE. Doliu în magistratura din Constanţa Judecătoarea Mihaela Şerban, de la Curtea de Apel Constanţa, este condusă pe ultimul drum (galerie foto+video)

26 Mar 2019 8995

A păcălit o dată moartea. Judecătoarea Mihaela Şerban, implicată într-un alt accident cu triciclul, vara trecută (galerie foto)

26 Mar 2019 7218

Judecătoarea Mihaela Şerban, de la Curtea de Apel Constanţa, va fi înmormântată mâine

25 Mar 2019 7624

Premoniţie? Uluitorul mesaj al judecătoarei Mihaela Şerban, de la Curtea de Apel Constanţa, cu o lună înainte de accident

25 Mar 2019 10643