Prima premieră a anului 2024 la Teatrul de Stat Constanța Sold-out la spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, montat de regizorul Andrei Șerban (GALERIE FOTO)

Sursa foto: Teatrul de Stat Constanța
  • Prima premieră a anului 2024 a Teatrului de Stat Constanța are loc miercuri, 28 februarie 2024, de la ora 19:00
  • Actorii distribuiți în acest spectacol sunt: Andrei Bibire – Orsino, Cristiana Luca – Viola, Theodor Șoptelea, Vlad Lință – Sebastian, Iulian Enache – Antonio, Mihaela Velicu – Olivia, Liviu Manolache – Sir Toby Belch, Ecaterina Lupu – Maria, Cătălin Bucur – Sir Andrew Aguecheek, Marian Adochiței, Emilian Oprea – Malvolio, Ștefan Mihai – Feste, Alina Manțu, Georgiana Mazilescu – Curio / o femeie la curtea Oliviei, Georgiana Mazilescu, Alina Manțu – Valentin / un polițist, Florentin Roman – căpitan / un polițist
 
Prima premieră a anului 2024 a Teatrului de Stat Constanța are loc miercuri, 28 februarie 2024, de la ora 19:00.
 
Pe scena Sălii Studio a teatrului, spectatorii vor asista la spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare.
 
Conform site-ului mystage.ro, biletele pentru această reprezentație, precum și pentru următoarele, au fost epuizate.
 
„Confuzia identitară, ce poate fi mai actual și, totodată, mai shakespearian? Aproape toate personajele din „A douăsprezecea noapte” își asumă o altă identitate, ceea ce dă naștere la confuzie, neînțelegeri și chiar iubire. Fiecare înșală și este înșelat la rândul său. Viola este prima care se deghizează în bărbat, își ia numele Cesario și, ca servitor al unui alt bărbat, Orsino, se îndrăgostește de el. Tot în haine de bărbat, ca emisar al lui Orsino, Viola se apropie de Olivia și devine ținta iubirii ei, formând, astfel, un ciudat triunghi afectiv, în care Viola îl iubește pe Orsino, Orsino o iubește pe Olivia, iar Olivia, pe Viola. Cât este iubire și cât este iluzie în aceste legături romantice?”, se arată în descrierea spectacolului de pe site-ul Teatrului de Stat Constanța.
 
Piesa lui William Shakespeare a fost adaptată de regizorul Andrei Șerban, decorat recent cu titlul de Doctor Honoris Causa de Universitatea „Ovidius” Constanța. În acest demers, el a fost ajutat de Daniela Dima (regizor asociat), Carmencita Brojboiu (scenografie), Cristian Niculescu (lighting design) și Alex Popa (sound design).
 
Actorii distribuiți în acest spectacol sunt: Andrei Bibire – Orsino, Cristiana Luca – Viola, Theodor Șoptelea, Vlad Lință – Sebastian, Iulian Enache – Antonio, Mihaela Velicu – Olivia, Liviu Manolache – Sir Toby Belch, Ecaterina Lupu – Maria, Cătălin Bucur – Sir Andrew Aguecheek, Marian Adochiței, Emilian Oprea – Malvolio, Ștefan Mihai – Feste, Alina Manțu, Georgiana Mazilescu – Curio / o femeie la curtea Oliviei, Georgiana Mazilescu, Alina Manțu – Valentin / un polițist, Florentin Roman – căpitan / un polițist.
 
„A douăsprezecea noapte” are o durată de două ore și 15 minute, fără pauză.
 
Despre Andrei Șerban

 
Potrivit Teatrului Național București, Andrei Șerban s-a născut în București, pe data de 21 iunie 1943.
 

În 1968 a absolvit Institutul de Teatru şi Cinematografie Bucureşti, clasa Radu Penciulescu.

Debutează la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ cu spectacolele "Arden of Feversham", de un autor englez anonim din secolul al XVI-lea, "Iulius Cezar" de Shakespeare, "Omul cel bun din Sîciuan" de Bertolt Brecht. În anul 1971 este invitat de Ellen Stewart, director al companiei "La MaMa", în SUA, la New York, cu o bursă Ford. A obţinut un succes imediat, în urma căruia Peter Brook îl invită la centrul său de cercetari teatrale, unde Andrei Şerban colaborează la realizarea mai multor spectacole.
 
Ca regizor, a pus în scenă spectacole de teatru şi operă în 39 de ţări.
În SUA, începând cu 1970, timp de 20 de ani, a fost asociat cu Robert Brustein's American Repertory Theatre Company. A lucrat, de asemenea, cu La MaMa Theatre, the Public Theatre, Lincoln Centre, Circle in the Square, Yale Repertory Theatre, the Guthrie Theatre, A.C.T. şi cu New York City, Seattle şi Los Angeles Opera.

În Europa, a lucrat pentru Opera din Paris, Geneva, Viena şi Bologna, cu Welsh National Opera, Covent Garden, Théâtre de la Ville, Helsinki Lilla Teatern, Teatrul Naţional Bucureşti (1990-1993, ca director), La Comédie Française. În Japonia a pus în scena spectacole pentru Shiki Company of Tokyo.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:
Un nou proiect pregătit de Teatrul de Stat Constanța Regizorul Andrei Șerban face parte din echipa care va pune pe scenă o piesă de a lui Shakespeare (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Apa, oprită pe strada Mircea cel Bătrân. Vezi în ce interval de timp

22 May 2024 506

S-a încheiat evaluarea pentru perioada 2019-2024 Notă maximă pentru managerul Teatrului de Stat Constanța! (DOCUMENT)

20 May 2024 537

Teatrul de Stat din Constanța achiziționează servicii de pază!

20 May 2024 350

Teatrul de Stat Constanța este prezent la Baia Mare, pentru Festivalul Aproape. Ce spectacol va pune în scenă

13 May 2024 440

S-a încheiat stagiunea 2023 – 2024 a Teatrului de Stat Constanța. Urmează reprezentații la mai multe festivaluri naționale și renovarea Sălii Studio

02 May 2024 814

Aras Nurgian vrea să construiască un bloc de cinci etaje pe bulevardul Ferdinand, vizavi de Teatrul de Stat Constanţa pe locul clădirii istorice „Casa cu iederă“

02 May 2024 733

Premiile UNITER se decernează în această lună Până când pot fi votați Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța

01 May 2024 739

Un spectacol din repertoriul Teatrului de Stat Constanța, selectat pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

29 Apr 2024 521

Licitația pentru continuarea lucrărilor, lansată abia zilele trecute Reabilitarea imobilului Teatrului de Stat Contanța, departe de a se termina în 2024!

28 Apr 2024 626

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 705

Teatrul de Stat Constanța caută colaboratori pentru proiectele derulate pe perioada verii. Unde trimiți CV-ul

09 Apr 2024 574

Patru spectacole în luna aprilie la Teatrul de Stat Constanța, printre care și noua producție, „Casa Bernardei Alba”

30 Mar 2024 863

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 720

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural

25 Mar 2024 879

„Memoria apei”, o tragicomedie excepțională, pe scena Teatrului de Stat Constanța

23 Mar 2024 846