Prejudiciu estetic grav şi permanent Un câine din rasa ciobănesc caucazian a atacat pe stradă o femeie. Judecătorii din Constanţa au anunţat prima condamnare

Un cetăţean din judeţul Constanţa a fost condamnat ieri, în primă instanţă, pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane şi vătămare corporală din culpă. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, aproape de finele anului 2014, ca urmare a neluării măsurilor de prevenire a atacatului canin (…) de către inculpat, un câine din rasa ciobănesc caucazian a scăpat pe o stradă, unde a atacat o femeie. „Acesteia i-a cauzat leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecări un număr de 60 de zile de îngrijiri medicale, fiind întrunite criteriile medico-legale ce stau la baza noţiunii de prejudiciu estetic grav şi permanent“, conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Inculpatul a fost condamnat, ieri, de către Judecătoria Constanţa, la 3.000 de lei amendă penală (200 de zile, 15 lei/zi), pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane (…) şi alte 3.000 de lei amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Instanţa a contopit pedepsele arătate mai sus şi i-a aplicat-o inculpatului pe cea mai grea, de 3.000 de lei amendă penală, pe care a sporit-o cu o treime din totalul celeilalte pedepse, respectiv sporul de 1.000 de lei amendă penală. În final, inculpatul s-a ales cu pedeapsa de 4.000 de lei amendă penală.
 
Instanţa a admis acţiunea civilă astfel cum a fost formulată de către partea civilă şi l-a obligat pe inculpat la plata către aceasta a sumei de 16.000 de lei cu titlu de daune morale.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Panică pe o stradă din Iaşi O tânără a fost muşcată de sân, de un câine agresiv

19 Jan 2015 2020