Primarul cere autorizație pentru desființarea lucrărilor de la o biserică din Constanța. Când va primi răspuns de la judecători

  • Cererea primarului urmează să fie analizată la data de 8 martie 2022, de la ora 10.30 și vizează Parohia Palazu Mare II, din Constanța.
  • Lucrările considerate a fi nelegale sunt reprezentate de „ grup sanitar cu fundație și stâlpi din beton armat“, „lumânărar din tablă“, intrare în demisol cu scări, precum și extinderea demisolului la intrarea principală, cu realizarea scărilor de acces.
 
Magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța au stabilit data la care ar putea analiza cererea Primarului Municipiului Constanța privind desființarea unor lucrări apreciate ca fiind nelegale de la biserica Parohia Palazu Mare II!
 
Este vorba despre dosarul civil cu indicativul 30159/212/2021, ce are ca obiect „autorizare desființare lucrări (Legea 50/1991)“, iar părți în cauză sunt Primarul Municipiului Constanța, în calitate de reclamant și, respectiv, Biserica Parohia Palazu Mare II, în calitate de pârât.
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Portalul Instanțelor de Judecată, cererea urmează să fie analizată la data de 8 martie 2022, de la ora 10.30.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, reprezentanții Biroului de presă al Primăriei Constanța au precizat că în proces este vorba despre lucrări executate nelegal constatate în februarie 2019, pentru care s-a dispus intrarea în legalitate, dar fără a exista conformare în sensul acesta, astfel că „speța și-a urmat calea legală“.
 
 Mai exact, lucrările considerate a fi nelegale sunt reprezentate de „ grup sanitar cu fundație și stâlpi din beton armat“, „lumânărar din tablă“, intrare în demisol cu scări, precum și extinderea demisolului la intrarea principală, cu realizarea scărilor de acces.
 
Ce lucrări vizează cererea
 
La momentul respectiv, s-au constatat lucrări de construcții executate fără a se deține autorizație constând în „Realizare grup sanitar având fundație şi stâlpi din beton armat cu zidărie perimetrală din cărămidă, cu acoperiş tip şarpantă din lemn şi învelitoare din tablă în suprafaţă de aproximativ S= 9 mp pe latura de est“.
 
În continuare, lucrările constatate a fi fost realizate fără autorizație au fost reprezentate de „lumânărar din tablă în suprafață de aproximativ S - 12 mp şi intrare în demisol prin realizarea unui amreu cu scări de acces cu stâlpi şi cadre din beton armat, zidărie perimetrală din BCA, acoperiş tip şarpantă din lemn şi învelitoare din tablă în suprafaţă de aproximativ S= 90 mp, pe latura de sud“.

 
De asemenea, s-a constatat și „extinderea demisolului existent pe latura de vest (în zona pridvorului) la intrarea principală în suprafață de aproximativ S= 76 mp şi realizare scări acces intrare principală lăcaş cult peste demisolul extins“.
 

Prin Procesul-verbal s-a dispus oprirea executării lucrărilor, obținerea autorizației de construire pentru lucrările respectiv în termen de 90 de zile de la aplicarea sancțiunii și, respectiv, desființarea lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială în termen de 30 de zile de la expirarea termenului stabilit pentru obținerea autorizației.
 
Reprezentanții Primăriei Constanța au mai arătat că, în luna iulie 2020, s-a efectuat un control la Biserica Parohia Palazu Mare II, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că lăcașul de cult nu s-a conformat măsurilor dispuse.
 
Totodată, aceștia au arătat că, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, procesul-verbal nu a fost contestat, iar din documentele deținute de primărie rezultă că nu a fost eliberată autorizație de construire pentru lucrările respective.
 
În acestă situație, primarul s-a adresat Judecătoriei Constanța pentru a fi autorizat să desființeze lucrările.
 
Oricare va fi decizia pe care Judecătoria Constanța o va pronunța în acest proces, ea va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
Demolare!
Tribunalul Constanța explică decizia luată în dosarul Bisericii Izvorul Tămăduirii, din Constanța, cunoscută drept biserica de pe trotuar (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecători și procurori stagiari din Constanța, la examenul de capacitate! Lista completă. Anunțul Consiliului Superior al Magistraturii

27 Jan 2023 660

Prima condamnare în cazul femeii tăiate pe față în Sala 1 a Judecătoriei Constanța! (VIDEO)

25 Jan 2023 2727

O minoră, de 9 ani, din Năvodari, ar fi fost agresată sexual de un bărbat, de 68 ani! Judecătorii sunt gata să anunțe decizia finală

24 Jan 2023 1418

Arhiepiscopia Romano-Catolică, la judecată cu municipalitatea, pentru terenuri în Mamaia. Cum s-a închis dosarul

12 Jan 2023 660

CSM caută șefi pentru justiția din Constanța! Care sunt posturile vacante

05 Jan 2023 1140

Cazul privind delapidarea Universității „Ovidius” a ajuns la Curtea de Apel

05 Jan 2023 1360

Anunț important de la Judecătoria Constanța

30 Dec 2022 1354

Președinte nou în Judecătoria Constanța

19 Dec 2022 1096

Caz șocant într-o școală din Constanța! Un bărbat înarmat cu un briceag a furat bani din geanta unei profesoare și a amenințat directorul

15 Dec 2022 1701

O nouă amânare în procesul privind demolarea bisericii de la Macul Roșu!

05 Dec 2022 812

Magistrat de la Judecătoria Constanța, transferat la Tribunal

02 Dec 2022 1213

Jafuri ca-n filme, la Constanța! Mai mulți tineri trimiși în judecată

01 Dec 2022 4981

Procurorii acuză - coruperea alegătorilor, la Constanța! Judecătorii anunță când se vor pronunța

30 Nov 2022 873

Decizie de ultimă oră în ceea ce privește verdictul în procesul Bisericii de la Macul Roșu!

28 Nov 2022 2578

Pronunțare de Moș Nicolae, pentru ÎPS Teodosie!

27 Nov 2022 993